retró

 • Koreai Köztársaság - Morbid: Puskás Ferenctől Byron Morenóig

  Ki szerezte az első gólt a Koreai Köztársaság ellen világbajnoki mérkőzésen? Természetesen Puskás Ferenc. Az 1954-es vébé első találkozóján Magyarország 9-0-ra legyőzte az ázsiai csapatot, amely pár nappal később 7-0-ra kikapott Törökországtól is. Most azonban nem erről szólunk. Hanem a 2002-es vébé botránysorozatáról. Nosztalgiázzunk együtt régi videók segítségével.
  2014.06.10
 • Oroszország - Magyarverők, atlétikusak, pechesek

  Az oroszok jogelődjének számító szovjet válogatott többször is megkeserítette a magyarok sorsát a világbajnokságokon, és mindig ott volt a világ legjobbjainak közvetlen közelében. De a szűk elitbe sosem nyert bebocsátást. Oroszország/Szovjetunió a vébéken. Nosztalgiázzunk együtt régi videók segítségével.
  2014.06.10
 • Algéria - Erkölcsi győztesek

  Algéria az 1982-es vébén debütált, s rögtön az első meccsén legyőzte a regnáló Európa-bajnokot. Ez és ami ezután következett, már futballtörténelem. Nosztalgiázzunk együtt régi videók segítségével.
  2014.06.09
 • Belgium - Azok a nyolcvanas évek…

  Kis ország, fejlett futballkultúrával - ez Belgium. A csapat rutinos vb-részvevőnek mondható, a nyolcvanas években élte fénykorát. Nosztalgiázzunk együtt régi videók segítségével.
  2014.06.09
 • Németország - Lineker csak egy kicsit tévedett

  Németország és a focivébé. Ez két közel azonos jelentésű fogalom. De vajon igaz Gary Lineker mondása, miszerint a futballban végül mindig a németek nyernek? Majdnem. Nosztalgiázzunk együtt régi videók segítségével.
  2014.06.08
 • USA - Lesajnált profik

  Az Egyesült Államok a kilencvenes évek elején kezdte meg a felzárkózást a futballelithez: Arany Kupa-érmek, zsinórban hét vb-szereplés. A nagy áttörés viszont még mindig várat magára. Nosztalgiázzunk együtt régi videók segítségével.

   

  2014.06.08
 • Ghána - Peches afrikai szupersztárok

  Afrika braziljai a harmadik vébéjükre készülnek. Az első kettőn nagyot alkottak. Nosztalgiázzunk együtt régi videók segítségével.
  2014.06.07
 • Portugália - A nagy generáció érem nélkül maradt

  A portugál válogatott csak 2002 óta rendszeres résztvevője a világbajnokságoknak, azt megelőzően csupán két tornán járt az együttes. Egy bronz azért így is összejött. Nosztalgiázzunk együtt régi videók segítségével.
  2014.06.07
 • Nigéria - Túl nagy volt a mellény

  Óriási játékosaik voltak, játszottak néhány szenzációs meccset - csak éppen nem értek el semmilyen eredményt. Nosztalgiázzunk együtt régi videók segítségével.
  2014.06.06
 • Irán - A futball a politikát is legyőzte

  Irán 12 mérkőzést játszott a futball világbajnokságok története során, de ezek közül csak egyet nyert meg. Természetesen pont az USA csapatát sikerült legyőznie a csapatnak, amely nyilván tízszeres motivációval készült a mérkőzésre. Politikai okokból. Nosztalgiázzunk együtt régi videók segítségével.
  2014.06.06
 • Bosznia-Hercegovina - Bosnyák tornádó

  Bosznia-Hercegovina a futballvébéken. Erről nincs mit írni, ugyanis a bosnyákok még sosem jártak világbajnokságon. De azért róluk is összegyűjtöttünk néhány érdekes felvételt a közelmúltból. Nosztalgiázzunk együtt régi videók segítségével.
  2014.06.05
 • Argentína - Isten keze és a hosszú vezeklés

  Két világbajnoki cím: az egyik korántsem tiszta körülmények között került Argentína birtokába, a másik viszont (ha leszámítjuk Maradona kézzel szerzett gólját) totális argentin fölény után jutott a vitrinbe. Nosztalgiázzunk együtt régi videók segítségével.
  2014.06.05
 • Franciaország - Fontaine cipőjétől Zidane fejéig

  Franciaország már az első világbajnokságon is részt vett, később pedig még 12 vébét járt meg a gárda. Az eredmény: két bronz-, egy ezüst- és egy aranyérem. Nosztalgiázzunk együtt régi videók segítségével.
  2014.06.04
 • Spanyol buli (meg Pali, a polip)

  Spanyolország nyerte a vébét (története során először), de az egyetlen veretlen csapat Új-Zéland volt (amely nem jutott tovább a csoportkörből).
  2014.06.03
 • Ecuador - Dél-amerikai kistestvér

  Ecuador nem tartozik a klasszikus futballnemzetek közé, de a válogatottnak azért már van némi vb-múltja: 7 meccs, 3 győzelem. Nem is hangzik ez olyan rosszul. Nosztalgiázzunk együtt régi videók segítségével.
  2014.06.03
 • Svájc - A furcsa rekordok csapata

  Kilenc világbajnoki részvételével Svájc egy igazi vb-veterán. A csapat azonban kilenc tornán mindössze kilenc meccset nyert. De nem ez a legfurcsább statisztika a válogatott világbajnoki históriájában. Nosztalgiázzunk együtt régi videók segítségével.
  2014.06.03
 • Olaszország - Akik győzelemre születtek

  Az olaszok futballművészek. Aki ezt nem érti, az soha nem fogja megszeretni az olasz futballt. Figyelmen kívül azonban sosem hagyhatjuk Olaszországot - a csapattal mindig számolni kell. Nosztalgiázzunk együtt régi videók segítségével.
  2014.06.02
 • Anglia - Otthon, édes otthon

  A hazai pályán rendezett világbajnokságot Anglia megnyerte, de ezen kívül minden alkalommal csalódniuk kellett a szurkolóknak. Anglia feltalálta a futballt, de a vébéken általában nem találja a ritmust. Nosztalgiázzunk együtt régi videók segítségével.
  2014.06.02
 • Costa Rica - Tikitaka, Costa Rica

  Szeretik a rövidpasszos focit? Szívesebben drukkolnak a kiscsapatoknak, mint a megasztároknak? Akkor új kedvencet ajánlunk Önöknek. Nosztalgiázzunk együtt régi videók segítségével.
  2014.06.01
 • Uruguay - Akik elhallgattattak 210 ezer brazilt

  Uruguay rendezte az első vébét, és Uruguay az első válogatott, amely nem hazai pályán szerzett világbajnoki címet. Nekik a hőskor volt az aranykor. Nosztalgiázzunk együtt régi videók segítségével.
  2014.06.01
 • Kolumbia - Extrém történetek

  A dél-amerikaiak egyszer továbbjutottak a csoportkörből - ez volt a legnagyobb sikerük a vébéken. Ehhez képest sok emlékezetes pillanat kapcsolódik hozzájuk. Nosztalgiázzunk együtt régi videók segítségével.
  2014.05.31
 • Japán - Szimpatikus naivitás

  Japánban lassan megtanulnak futballozni. A 2010-es vébén a dánok elleni meccs már egészen príma volt, de valami még mindig hiányzik az ázsiaiakból. Nosztalgiázzunk együtt régi videók segítségével.
  2014.05.31
 • Görögország - Vébé = égés

  Sose ment a görögöknek a vébéken. Egyik pofont kapták a másik után. Nosztalgiázzunk együtt régi videók segítségével. Az egyikben még Telek András is feltűnik.
  2014.05.30
 • Elefántcsontpart - Ha Elefántcsontpart, akkor halálcsoport

  Az elefántcsontpartiak játékoskerete bombaerős, a csapat vb-múltja azonban nem túl veretes. Kétszer indultak a tornán, de a csoportkörből még sosem jutottak tovább. Nosztalgiázzunk együtt régi videók segítségével.

   

  2014.05.30
 • Chile - Földrengés és brazil átok

  Tudták, hogy a világon Chile termeli ki a legtöbb rezet? És azt, hogy a bronz a réz ötvözeteinek általános neve? Azzal viszont biztosan tisztában vannak, hogy a chilei fociválogatott történetének legnagyobb sikere egy vb-bronzérem. Helyben is vagyunk. Nosztalgiázzunk együtt régi videók segítségével.
  2014.05.29
[1-4]
  1 2 3 4 következő oldal