Guardiola legrosszabb futballestéje

, Kiss Tibor Noé

Újabb tizenhat csapat érkezett féltávhoz a Bajnokok Ligájában. Röviden összegezzük, amit eddig láttunk, tekintettel a szerdai eseményekre is.


Most nem Cristiano Ronaldóról szólnak a címek!

, Kiss Tibor Noé

Most nem Cristiano Ronaldóról szólnak a címek!

Tizenhat csapat is féltávhoz érkezett a Bajnokok Ligájában. Röviden összegezzük, amit eddig láttunk, tekintettel a keddi eseményekre is.

Nem akarják érteni, csakazértsem

, Kele János

Nem akarják érteni, csakazértsem

Nagy Ádám az utóbbi tizeniksz év legnagyobb magyar futballtehetsége. Pont. Aki ezzel vitatkozik, az ne nézzen futballt, vagy ha néz is, hallgas…
Ferencváros–Barcelona 4:0

, Kiss Tibor Noé

Ferencváros–Barcelona 4:0

Tovább zuhan a Ferencváros, egykori pornósztár után B-kategóriás portugálok a Hidegkutiban – ezek voltak az elmúlt hét legérdekesebb foci…


Hogyan juthat ki a vb-re a magyar válogatott?

, Purosz Leonidasz

Hogyan juthat ki a vb-re a magyar válogatott?

Megint matekozunk – és megtaláltuk azokat a szalmaszálakat, amelyekbe kapaszkodhatunk. Van néhány, de mind nagyon vékony.


Három Ádám dicsérete

, Kiss Tibor Noé

Három Ádám dicsérete

A harmadik meccsen megszületett az első győzelem a vb-selejtezőkön: Lettország–Magyarország 0:2. Ádámokat dicsérünk a mérkőzés után.


Csak bele ne poshadjunk…

, Zelei Dávid

Csak bele ne poshadjunk…

Három kérdés, három válasz a lett-meccs előtt.

További cikkek a MAGAZIN rovatban

Öröm volt látni a barátságos ez meg azt az öltözőfolyosón. Messiről sokáig úgy tűnt, hogy az angol klub játékosaként fut ki a pályára, olyan mély beszélgetésben volt Claudio Bravóval, Piqué bácsi hosszas barátkozása a kis gyerekekkel. Szívet melengető volt ezt látni… (Továbbiak kattintás után >>)

Túl sok minden nem mondható el az agyontaktikázott Liverpool–Manunited derbiről, még csak annyi sem, hogy a pályára tévedt fekete macska riadtan kereste volna a kijáratot. Nem, pontosan tudta, merre van az öltöző, mintha Mourinho vele is begyakoroltatta volna: farkat be, csak semmi cicócás az ellenféllel. Majd a világklasszis De Gea megoldja. És lőn.

Totti szentképeket nézeget a szünetben, Mertens az oldalvonal mellett kap sárga lapot, Florenzi és Sarri barátkozik. Délolasz hangulatok: katt!

Mikor azt olvassa az ember, hogy „Egy edző mindig tudatában kell legyen annak, hogy munkája gyümölcsét más fogja learatni. Hangsúlyozom, Dárdai Pali is, Storck is sokat hozzátett az elődök munkájához” – felmerül benne a kérdés. Sanyi bácsi a Diósgyőr jelenlegi utolsó helyét nem szeretné az utódja helyett learatni?

1) A magyar válogatott olyan meccset játszott Lettországgal, mint három napja Svájccal. Csak most mi voltunk Svájc. További tanulságok kattintás után.

Még 2:1-es macedón vezetésnél megjegyzem (tanúm van rá), hogy ezt a meccset biztosan az olaszok nyerik meg 3:2-re, hiába nézzük együtt, hogy lehetne 6:1, pár pillanat múlva pedig 7:1 a macedónoknak, ezt a meccset az olaszok nyerik meg 3:2-re, hajtogatom a hatvanötödik perc környékén. (Jó volna kicsit olasznak lenni – kattintás után kiderül, miért)

Az EB óta három meccset láttam az elejétől a végéig (Fradi-Partizani, Feröer-Magyarország, Magyarország-Svájc), nem mennék most bele abba, hogy milyen zseniális érzékkel választok mérkőzéseket, vagy hogy mennyire hozok szerencsét a magyar csapatoknak...

Ha Magyarországon létezne olyasmi, ami akár csak távolról, hunyorítva hasonlít picit a valódi futballszakmai vitára, akkor a Svájc elleni hazai vereség (2-3) következménye alighanem az lenne, hogy megindul a párbeszéd a Bernd Storck által a magyar válogatott számára elképzelt új fejlődési útvonal helyességéről. (Folytatás a » gombbal)

1) Jobb vele megbarátkozni: ha nagy csoda nem történik, Magyarország nem lesz ott a 2018-as világbajnokságon. 2) A magyar válogatottat ennek ellenére továbbra is szeretjük, mert ezúttal nem ígérgetett és nem nosztalgiázott, hanem úgy játszott, mint a norvégok vagy a portugálok ellen: bátran, szívvel, az utolsó leheletéig, ahogy kell. Nem tudunk rá haragudni. Sajnálni tudjuk. További tanulságok >> után.

Egy bonyolult, de követhető matematikai tétel segítségével mutatták ki brit tudósok, hogy miért volt szebb Gera EB-n lőtt gólja a svájci Shaqiri találatánál. Részletek a folytatásban.

A szikár tény az, hogy a csúcsformában lévő Arsenal annak rendje és módja szerint nyert a Burnley otthonában. A sivár mögöttes tartalom viszont az, hogy egy többszörösen szabálytalan góllal döntötte romba az egész meccsen kiválóan védekező, kapufáig jutó hazaiak meccsét az utolsó percben. A világ legnyomorultabb gólja címre okkal pályázó Koscielny ugyanis lesről kezezte be a labdát a hálóba, miután saját játékostársa, Oxlade-Chamberlain rárúgta a labdát. A folytatáshoz katt >>

Lee Grant, a Stoke frissen kölcsönvett kapusa úgy harcolt a Manchester United számlálhatatlan bombái ellen, ahogy Dél és Észak két híres tábornokának névkombinációjához illik. Az már csak hab a tortán, hogy Lee tábornok egy Stratford nevű USA-beli városban született. Grantot ezek után meg sem merem nézni. Ő csak simán a győztes oldalon állt, és valószínűleg tisztában volt a hadiszerencse fontosságával, ami tegnap messzire elkerülte a United-et. MUN-Stoke 1:1.

További POSZTOK