"Kinyírjuk saját magunkat"

, Kiss Tibor Noé

Újabb három mérkőzést játszottak szombaton a magyar NB I-ben. Tízezer néző látott hat gólt.


Doll is megtanulta a futballmagyart

, Kiss Tibor Noé

Doll is megtanulta a futballmagyart

Kiesett a Fradi a Bajnokok Ligája selejtezőjében, és a felkészüléssel kapcsolatos kérdésre Thomas Doll azt válaszolta, hogy ő bizony minden…

Böde-show az évnyitón

, Kiss Tibor Noé

Böde-show az évnyitón

Elindult az NB I-es szezon: Nagy Ádám Olaszországba igazolt, Pintér Attila visszatért az NB I-be.
„Tengerben a tenger”

, Nagygéci Kovács József

„Tengerben a tenger”

Július 14-én, csütörtökön, 66 éves korában meghalt Esterházy Péter író, Esterházy Márton testvére. NAGYGÉCI KOVÁCS JÓZSEF egy szemé…


Ki érdemelte meg az Eb-aranyat?

, Kiss Tibor Noé

Ki érdemelte meg az Eb-aranyat?

Utolsó részéhez érkezett az Európa-bajnokság csapatainak értékelése: Portugália, Franciaország, Németország és Wales következik. Egyre…


Pistike esete a magyar válogatottal

, Focitipp Official

Pistike esete a magyar válogatottal

Magyarország a 13. helyen zárta az Európa-bajnokságot. Ezt az eredményt sokféleképpen lehet értelmezni, s a legjobb, amit tehetünk, ha tartó…


Az európai futball bajban van

, Kiss Tibor Noé

Az európai futball bajban van

Minden idők egyik legfurcsább Európa-bajnokságán vagyunk túl. Ötvenegy mérkőzést követően joggal mondhatjuk: többre, jóval többre szám…

További cikkek a MAGAZIN rovatban

„Három nap múlva a Honvéd ellen kell játszani. Mit vár a szombati mérkőzéstől?” – ez volt az első újságírói kérdés Thomas Dollhoz a Ferencváros–Partizani Tirana mérkőzés után. Gratulálunk a kérdéshez! Akkor sikerült feltenni, amikor a Fradi két meccsen lerombolta azt, amit egy év alatt felépített. Amikor az égvilágon senkit sem érdekel a Honvéd, a szir-szar NB1 Hemingway bácsival, az üres stadionokkal, a lötyögéssel, meg a vénaszkennerrel. Amikor az albán kapus panenkázik az Üllői úton.

Én nem tudom, mi lesz az eredmény… Tudom, ki van adva jelszónak, hogy nem szabad a múltat emlegetni, mégis ebben a focit szerető közegben hadd mondjam el, hogy anno a BEAC-pályán a Bp. Spartacus–Budafok meccsen is jobb volt a színvonal… Mikor Csicsmann levezetett az alsóbb osztályban... És már csak ilyen meccseken lehetett látni. De Földes a jobb szélen néha elhúzott. Néztük kb. annyian, mint ma egy első osztályú bajnokit...

Vége az Európa-bajnokságnak, és már a Szent Kávé Rajzszakkör tagjai sem égnek annyira futball-lázban. De egy randiról azért még mindig Gera Zoltán gólja jut eszükbe. Katt a szuper grafikáért!

Ismét kiderült, hogy nem értek a focihoz, és erre most már bizonyíték is van, bő egy hónappal ezelőtt ugyanis voltam olyan vakmerő, hogy írásba adtam a tippjeimet. (Folytatás a tovább gombbal.)

110 percig leginkább a lepkék táncára koncentráltam. Ronaldo jó színészhez méltón drámát akart csinálni, de végül Édernek sikerült. Mennyi könnyet kisírt Ronaldo a sérülés – gól – győzelem háromszögében!

Hogy ennél a portugál válogatottnál még a 2004-es görög csapat is jobban megérdemelte az Eb- címet – tény. Hogy az idei döntőben Portugália megérdemelte a franciák elleni győzelmet – az is tény. De ettől nem lettünk boldogabbak. (Portugália–Franciaország 1–0)

Sagna, a sárkány. Sagna fejére a bemelegítéskor rászállt két pillangó(lepke). Pont úgy, mint a mi Süsü nevű sárkányunkra. Ez azt jelenti, hogy Franciaország 2:0-ra veri Portugáliát.

A nyolcaddöntőben az olaszok megverték azt a spanyol csapatot, amelyet tétmeccsen 1994 óta nem tudtak legyőzni. A negyeddöntőben a németek megverték azokat az olaszokat, akiket azelőtt tétmeccsen soha (!) nem tudtak legyőzni. A döntőben a portugálok megverik azokat a franciákat, akiket tétmeccsen soha nem tudtak legyőzni, s akikkel szemben az utolsó tíz meccsükön kikaptak? Remélem, ez a „sorozatmegszakadás” ma este megszakad. Dolcissimo, lamentoso, piano, con tristezza: Allez les Bleus!

Nem szeretnék magamnak jelentőséget tulajdonítani, de az esti felvezetőben kiírja a tv, hogy ki kicsoda. Már ezért érdemes volt élni. A focitipp.hu mindenesetre funkcionál.

"...és Mészöly Kálmán a kapitány...” megy ma este az M3-on. Szenvedélyes film, szenvedélyes időkről. (Kattintás után folytatás.)

Király Gábor mackóalsója bejött, de szerencsére nem ez volt a legnagyobb szenzáció a magyar válogatott oldalán. Az egyik lejobb meccset mi játszottuk – ez még akkor is igaz lenne, ha ez az Eb kimagasló színvonalú lett volna. Mert nem volt az. (Folytatáshoz katt az ikonra)

Skandalum: a pofátlan portugálok öt döntetlennel masíroztak a döntőig. Miért nem céloztál pontosabban, Elek Ákos? (Külön bizottság vizsgálja, vajon szabályszerű-e a Chiba City zugklinikáiban Ronaldo lábába ültetett nanotech rugó.) (Portugália–Wales 2–0)

További POSZTOK

Európa-bajnokság, A csoport
1. Franciaország FRA 3 +3 7
2. Svájc SUI 3 +1 5
3. Albánia ALB 3 -2 3
4. Románia ROM 3 -2 1
Európa-bajnokság, B csoport
1. Wales WAL 3 +3 6
2. Anglia ENG 3 +1 5
3. Szlovákia SVK 3 0 4
4. Oroszország RUS 3 -4 1
Európa-bajnokság, C csoport
1. Németország GER 3 +3 7
2. Lengyelország POL 3 +2 7
3. Észak-Írország NIR 3 0 3
4. Ukrajna UKR 3 -5 0
Európa-bajnokság, D csoport
1. Horvátország CRO 3 +2 7
2. Spanyolország ESP 3 +3 6
3. Törökország TUR 3 -2 3
4. Csehország CZE 3 -3 1
Európa-bajnokság, E csoport
1. Olaszország ITA 3 +2 6
2. Belgium BEL 3 +2 6
3. Írország IRL 3 -2 4
4. Svédország SWE 3 -2 1
Európa-bajnokság, F csoport
1. Magyarország HUN 3 +2 5
2. Izland ISL 3 +1 5
3. Portugália POR 3 0 3
4. Ausztria AUT 3 -3 1