Vereség után

, Benedek Szabolcs

Két hónap telt el az Európa-bajnokság óta, leszálltunk a földre. Benedek Szabolcs összegzése már a vébé-selejtezőket is figyelembe veszi.


Miért jó a Vasas?

, Purosz Leonidasz

Miért jó a Vasas?

Meglepetést okozott az NB I-ben a Vasas, és a csapat jó szereplésének okait a Focitipp új szerzője, Purosz Leonidasz kutatja.

Ki lesz a Focitipp szakértője?

, Focitipp Official

Ki lesz a Focitipp szakértője?

Tippjátékot indítunk a Focitippen, amely miatt egész évben lesz miért izgulni: az alábbi kérdésekre ugyanis a válaszokat csak jövő tavasszal kapjuk ma…
„Egy védő összerúgott”

, Kiss Tibor Noé

„Egy védő összerúgott”

Rión túl is van élet – foci az NB I-ben. A bajnokság negyedik fordulójának szombati mérkőzéseiről.


Király Gábor dicsérete

, Zelei Dávid

Király Gábor dicsérete

Király Gábor visszavonult a válogatottól. Új szerzőnk, Zelei Dávid int búcsút neki.


„A Diósgyőr hagyott minket játszani”

, Kiss Tibor Noé

„A Diósgyőr hagyott minket játszani”

Lassan-lassan kezd bemelegedni a Fradi! Szombaton a bajnoki rangadón a csapat 6:2-re megverte a bajnokságot ugyancsak két győzelemmel kezdő Diósgyőrt.…


"Kinyírjuk saját magunkat"

, Kiss Tibor Noé

"Kinyírjuk saját magunkat"

Újabb három mérkőzést játszottak szombaton a magyar NB I-ben. Tízezer néző látott hat gólt.

További cikkek a MAGAZIN rovatban

Az Európa Liga csoportkörébe jutott Dundalk keretének összértékét a mértékadó Transfermarkt.de portál 900 ezer euróra teszi. Ez kicsivel több, mint Böde Dániel, és kicsivel kevesebb, mint Juhász Roland értéke ugyanezen a portálon. Ehhez képest a Dundalk ott van az Európa-liga csoportkörében, magyar csapat viszont nincs sehol. (Folytatás a >> ikon megnyomása után.)

Totti nem véletlenül támasztotta faarccal a szögletzászlót. (Robert Redford bordó mezben.) Nem lennénk a helyében, nézi a csapattársait, Perotti és Nainggolan perfetto, de a többiek? Ha majd én leszek az edző, El Shaarawy sem csak a kispadon ül. Frizuigazítás helyett futkározzon! Bárhogy is, ez Spalletti (Spalletti, pedig mennyire csípünk!) súlyos kudarca. (Szégyent hozott az olasz focira a Roma, katt a folytatásért.)

„Elegáns, csillogó mozdulatokkal hozta lövőhelyzetbe előbb Destrót, majd Taidert, utóbbi eltalálta a kapufát. A végére kimerült.” – ezt nem mi írjuk Nagy Ádámról, hanem a La Gazzetta dello Sport, amely hetes osztályzatot adott a magyar középpályásnak, aki ezzel a mezőny legjobbja lett a Bologna–Crotone bajnokin (1–0). Gratulálunk, csak így tovább! (Katt után folytatás)

A tegnapi Barcelona-Betis meccs legfőbb tanulsága az lehet, hogy ne nyilatkozzunk meggondolatlanul. Gustavo Poyet, a vendégcsapat uruguayi trénere azt mondta, hogy van ellenszere a Barcelona játékának, alkalmazni is képes, továbbá tudja a receptet Messi megfékezésére. Az igazi futballt szeretők örömére szerencsére a nyilatkozat köszönő viszonyban sem volt a valósággal. (Katt, folytatás)

„Vannak olyan csapatok, amelyek ha kikapnak, azt mondják, hogy partiban voltunk az ellenféllel. Partiban voltatok, igen, de a végén kijött, hogy ők a két helyzetükből kettőt berúgtak, ti meg egyet se. Kár azzal vigasztalódni, hogy mi is ugyanolyan jól játszottunk, mint ők.” (Gera Zoltán egy 2014-es interjúban) – kattintás után friss, NB I-es érdekességek! FUTBALLMAGYAR, első lecke.

Lehet, hogy a Bajnokok Ligája a pénzzel kitömött klubok unalmas játszótere, ahol a legjobb nyolc közé mindig ugyanazok a csapatok jutnak be, de ez a Porto–Roma meccs (1–1) az "idény eleji forma" ellenére is olyan volt, amilyennek egy futballmeccsnek lennie kell, nagy tempóval, tele feszültséggel. (Folytatáshoz katt!)

Herczeg András 2009-ben a BL, majd 2010-ben az EL főtáblájára vezette a Debrecent, aztán amikor a csapat meggyengült, csöndesen a háttérbe vonult. Két hete mégis elő kellett lépnie, hogy átvegye a mentálisan padlón lévő hajdúságiakat Kondás Elemértől. (Folytatás a tovább gombbal)

Mikor az ember (aki nyaral) megpróbál olimpiát nézni, de ez nem megy, mert 1. A horvát tv főleg evezést mutat – 2. A tévé kicsi, alig látszik benne, hogy egyáltalán mi az a sport, amit űznek – 3. A tévé rossz, nem jön belőle hang (tehát az a kicsi infó sincs meg, amihez külföldön is hozzá vagyunk szokva). Az agyonreklámozott m4 online pedig Makarskától 10 kilométerre kimerevszik. (Folytatás a tovább gombbal)

Mourinho rögtön az első tétmérkőzésén trófeát szerzett, ami talán jó jelnek számít az egy hét múlva rajtoló Premier League-ben bajnoki címre törő manchesteri csapat és drukkerei számára. Igaz, ez David Moyes-nak is sikerült 2013-ban, rögtön Sir Alex nyugdíjba vonulása után.

Allah hada vala alvadva. Vad hal dala hadalva. (A hal neve Vanda.) Dada, Lada, Halva! Labda: vagdalva. Hahh, Al-Wahda.

Ma délután 18 órakor az MTK, a Gyirmót és a Mezőkövesd lép pályára hazai pályán az NB1-ben a Haladás, a Videoton és a Debrecen ellen. Vajon hányan választják ma délután a magyar bajnokság mérkőzéseit? A magyarázat bizonyára már készen van: az olimpia idején ne várjunk nézőcsúcsokat. Az a jó, hogy mindent meg lehet magyarázni.

„Három nap múlva a Honvéd ellen kell játszani. Mit vár a szombati mérkőzéstől?” – ez volt az első újságírói kérdés Thomas Dollhoz a Ferencváros–Partizani Tirana mérkőzés után. Gratulálunk a kérdéshez! Akkor sikerült feltenni, amikor a Fradi két meccsen lerombolta azt, amit egy év alatt felépített. Amikor az égvilágon senkit sem érdekel a Honvéd, a szir-szar NB1 Hemingway bácsival, az üres stadionokkal, a lötyögéssel, meg a vénaszkennerrel. Amikor az albán kapus panenkázik az Üllői úton.

További POSZTOK