Fradi–Újpest: mennyi érdekesség!

, Kiss Tibor Noé

Hat gólt hozott a Ferencváros–Újpest mérkőzés, de a nézőszám lehetett volna magasabb, és a védők is teljesíthettek volna jobban.


Pesten legalább történt valami

, Kiss Tibor Noé

Pesten legalább történt valami

A tévé szombaton a Paks–Gyirmót kiesési rangadót adta élőben: 0:0. Eközben Újpesten hét, Kispesten öt gól esett.

Földönkívüli barcelonaiak és dortmundi sihederek

, Kiss Tibor Noé

Földönkívüli barcelonaiak és dortmundi sihederek

Megkezdődött a 2016/17-es idény a Bajnokok Ligájában – írja le az ember rutinszerűen a mondatot, aztán rájön, hogy a mondat már nem telje…
Toport de

, Kiss Tibor Noé

Toport de

Sorozatban ötödször is legyőzte hazai pályán az FTC-t az MTK. A kék-fehérek ennek örülhetnek, de mi marad a semleges szurkolók számára? N…


Az Európa-bajnokságnak vége

, Zelei Dávid

Az Európa-bajnokságnak vége

Miért voltunk képtelenek eredményesen végigvinni egyetlen támadást 92 perc alatt a világranglista 135. helyezettje ellen? Jogos kérdés, amire…


X a magyar Y

, Purosz Leonidasz

X a magyar Y

Van nekünk egy csapatunk (lásd Hajdú B. az utolsó Eb-meccsünkön: a belga szurkolók a gólokat ünneplik, a magyarok, hogy van csapatuk), amelyr…


Koszovó Európa futballtérképén!

, Zelei Dávid

Koszovó Európa futballtérképén!

Koszovó Helsinkiben jelentkezett be az európai futball alsó középosztályába a története első nemzetközi tétmeccsén elért, finnek elleni…

További cikkek a MAGAZIN rovatban

Találós kérdés Manchesterben. Mi az: Carrick, Rooney, Fellaini és Young a kispadon ül? A Manchester United húsz perc alatt szerez négy gólt a tavalyi bajnok Leicester ellen.

Faggatják a MU edzőjét az újságírók, hogy Rooney így-úgy a cserepadra került, ennek köszönhető-e a nagyarányú győzelem és hogy egyáltalán ment a játék. Szerintem azonban másban keresendő a Vörös Ördögök tegnapi jétékának titka. (Folytatás kattintás után)

A Hapoel Beer-Sheva elleni (fájdalmas, szégyenletes, megalázó) Európa-liga vereség után akartam írni egy posztot az Interről (jobban mondva a milánói klubok mélyrepüléséről), de egyszerűen az előbbi jelzőkön kívül semmi nem jutott eszembe. Vagyis sok minden eszembe jutott, de azt nem tűri a nyomdafesték vagy a monitor. Folytatás és egy fantasztikus fotó: kattintás után >>

A Ferencváros Videoton elleni védelmében helyet kapott egy jobbhátvéd, egy jobbszélső, egy balhátvéd és egy középhátvéd. A jobbhátvéd balhátvédet, a balhátvéd középhátvédet, a jobbszélső jobbhátvédet játszott. Mivel Nalepa semmi másra nem jó, maradt középen. Úgy Mateos távozása körül felrémlett, kéne már egy épkézláb védő a Fradiba. Azóta eltelt egy év; most már jobb lenne inkább három. Legközelebb láthatjuk végre Leandrót jobb-bekkben?

A tízmillió szövetségi kapitány és sokmillió olimpikon (közte mennyi-mennyi birkózó és koronglövő, a műugrókról nem is beszélve) országában élve nem szívesen vagyok a világon élő több tízmillió Zidane egyike, de ha már belekezdtem, nem tudom nem leírni: szeretném Jamest többet látni a pályán. (Katt >> az indoklásért!)

Három szubjektív mondat (és két fotó) a Serie A hétvégi fordulójával kapcsolatban: Borriello gólöröméről, a Roma mezéről és a Juventus védekezéséről. (Folyt: katt>>)

Grassroots C-tanfolyam (edzőképző) indul a Somogyi LASZ szervezésében „a gyerekekkel foglalkozók, illetve a tömegsport területén működők számára”. És ezzel indul a "megyei focis" sorozat, a kispadról nézve. Bemelegítés, alapozás. (Kattintsanak >>)

A Róma tegnapi Plzen elleni Európa Liga meccsén Diego Perotti sétálva futott neki (sic!) a tizenegyesnek, mindez annyira megzavarta a sóbálvánnyá dermedt cseh kapust hogy meg se mozdult. A labda a hálóba gurult. A kapus reklamált. Hiába. A gól eredményes volt és érvényes. Hogy mi ebben a focitipp? Kattintás után kiderül.

Azt mondja Nemanja Nikolics, hogy azért pihentette edzője, Besnik Hasi, mert bár „ebben a sorozatban mindenki játszani akar, számunkra sokkal fontosabb a hétvégi bajnoki meccs.” Miután tavaly az EL-ben ugyanez a nyilatkozat hangzott el (pedig az edző még egészen más volt), a döntés feltehetőleg vezetői szinten született, én pedig egészen elbizonytalanodtam: minek bejutni bármilyen kupasorozat csoportkörébe, ha ott már teljesen mellékes a szereplés? (FOLYT, KATT!)

Guardiola és a Bayern házassága – utólag már könnyű belátni – eleve kudarcra volt ítélve. Ugyanis amit Pep gondol a futballról, az nem kompatibilis a klub hagyományaival. A ManCity tökéletes csapat lehet Guardiola számára – kattintás után kiderül, miért.

Megállom, hogy a Barcelona odahaza elért 7:0-ján örömködjek. Fociztak, a Celtic pedig hagyta. Nem lehetünk elég hálásak ezért. De ez a poszt most nem a Barcelonáról szól. (Kattintás után folytatódik >>)

Rendes magyar szurkolót a megfelelő csatorna hiánya és az ebédidő (12.30) nem akadályozhatja meg abban, hogy megnézzen egy minden épeszű földlakót hidegen hagyó olasz középcsapat-derbit. További izgalmak Wales-ben és Mainzban, katt >>

További POSZTOK