FOCITIPP.HU // THE END // 2004–2018


Kedves olvasók, követők, barátok! A focitipp.hu oldalt 2004-ben alapítottuk. Akkor, még a nagy blogboom előtt, az elsők között tettünk kísérletet arra, hogy az oldal megújítsa azt a hamis, közhelyes és mindent elkenő futballnyelvet, amellyel nem tudtunk azonosulni. Létre akartunk hozni egy kritikusan megszólaló, értelmező, ugyanakkor személyes élményekből is táplálkozó futballportált. Fontosnak tartottuk a tényszerűséget, ezért – ugyancsak a magyar piac úttörőiként – profi adatbázist, tabellarendszert építettünk fel. Az oldal a kezdeti hardcore megközelítés után hírportálként is megállta a helyét a komoly lapokkal folytatott versenyben, aztán öt-hat évvel ezelőtt elkezdődött egy lassú elmúlási folyamat. Két évvel ezelőtt megpróbálkoztunk egy ráncfelvarrással, megpróbáltuk még személyesebbé tenni az oldalt új szerzők bevonásával. Mostanra elfogyott az erőnk. A lapot lényegében ketten szerkesztjük, a Facebook-oldalon akad egy segítőnk, s mindannyian hosszú évek óta teljesen ingyen dolgozunk. Ezt nem tudjuk tovább vállalni. Ráadásul időközben felnőtt egy új generáció, amely számára (s ez örvendetes) már evidens, hogy a futballról nemcsak a hivatalos sportsajtó áporodott, patetikus nyelvén lehet beszélni. Remélem, hogy a focitipp hozzátett valamit ahhoz, hogy ez így alakuljon – de most már nincs meg bennünk az az innováció és lelkesedés, ami másokban még igen. Egy ideje nem tudjuk garantálni folyamatosan, napi rendszerességgel azt a színvonalat, amit évekkel ezelőtt megszokhattatok tőlünk. Így aztán nincs más, mint az mondani, ennyi volt. Vége.


Nagyon köszönöm mindazok munkáját, akik részt vettek ebben a projektben: az alapítótársak (Gazdag József, Köteles Szabolcs), a tizenkét éve elképesztően precíz munkát végző tabellafelelős (Kiss László), a tabellarendszert megalkotó (Kádár Z. Levente), a lapnál hosszú évekig szerzőként dolgozók (Horváth Béla, Ujlaky István), a Facebook-tartalomfelelős (Kaszás Dávid) és számtalan gyakornok, alkalmi szerző, állandó posztoló munkáját. S legfőképpen, köszönjük nektek, hogy olvastatok, követettek, lájkoltatok minket. További jó futballélményeket mindenkinek!


A lap archívumként fent marad a neten, a tabellarendszer február 11-e után nem frissül tovább. A Facebook-oldal sorsa még kérdéses.


Üdvözlettel,

Kiss Tibor Noé

főszerkesztő


Tovább a főoldalra