Tizenöt (tizenegy) perc futball

Tizenöt (tizenegy) perc futball

, focitipp.hu

Borsodi Liga, 2. forduló

Az első negyedórában elhitették velünk a fiúk, hogy jó meccset fognak játszani. Átvertek minket.



Amit vártunk

A focitipp nem kér sokat a magyar futballtól. Örültünk, hogy az Újpest nem kapott ki Vaduzban és a Debrecen legalább egy döntetlent összehozott a Rabotnicski ellenében. Ujjongtunk, amikor az MTK Ausztriában tornát nyert a Nürnberg és a Wolfsburg előtt, és reménykedve figyeltük, hogy az egykor százmillióra taksált Ferenczi mire lesz képes idén Zala megye fővárosában.
A ZTE az első fordulóban a Fehérvárt idegenben győzte le (3:2), az MTK pedig a rákospalotaiaknak tartott előadást a Sándor Károly Akadémián zajló utánpótlásképzés helyes irányáról (4:0).

Amit kaptunk

Tizenöt (igazából csak tizenegy) percig azt hittük, hogy látunk néhány futballpályára illő eseményt. A hatodik percben Ljubojevics bebelsőzte Józsi beadását, majd két percre rá Sebők József lőtt bődületes erővel (nem túlzás), Végh pedig elképesztően szép (nem túlzás) mozdulattal ütötte szögletre a labdát. Aztán a 11. percben Ferenczi találta telibe a felsőkapufát.
De ezzel kifújt.
Bicskei Bertalan szakkommentátor meg is jegyezte, hogy „örvendetesen szervezetten játszik a ZTE". A hátralévő hetvenöt percet nem kommentáljuk, ugyanis hisszük, hogy a magyar labdarúgás felemelkedése mindnyájunk közös ügye. Számtalanszor hivatkozott edző, játékos, vezető arra, hogy mennyire nehéz olyan ellenséges légkörben alkotni, amilyent a magyar újságírók teremtenek a labdarúgás körül. Ez így nem mehet tovább, hiszen már Mrs. Lipton is megmondta: „hová vezetne ez?"

Garami József

a mérkőzés után higgadtan értékelte a vereséget, melynek okát egyértelműen játékosaiban kereste: „nagyon gyenge első félidőt produkáltunk". Az MTK-s fiúk egy kicsit lazán vették a meccset, emiatt hamar hátrányba kerültek, és csak a szerencsén, ill. Végh Zoltán bravúrján múlott, hogy egygólos maradt a hendikep. Szimpatikusak a kék-fehér srácok, de egyvalamit jó lesz megtanulniuk mielőbb: alázat nélkül, flegmán még a magyar bajnokságban is nehéz győzelmet aratni.

A Duna Televízió

a szünetben beszámolt az U19-es magyar kisebbségi válogatott finnországi túrájáról. Az egykor cigányválogatottnak nevezett formációt nemrégiben nevezték át kisebbségi válogatottra, ugyanis ebben már nemcsak romák, de a Magyarországon élő összes nemzetiségű (szlovák, román, sváb, stb.) játékos is szerepelhet. Kilenc találkozójukból nyolcat megnyertek és mindössze egy döntetlent játszottak, és 42:4-es gólaránnyal zárták a 30. alkalommal kiírt Helsinki-kupát. A csapatot decemberre meghívták Brazíliába is, ezúton gratulálunk a szereplésükhöz!


Zalaegerszeg-MTK 1:0
Zalaegerszeg, 4000 néző
Jv: Hanacsek Attila
ZTE: Varga Z. - Kocsárdi, Sebők V., Csóka, Máté - Nagy L., Molnár B., Ljubojevics (68. Tóth Z.), Józsi (90. Kottán) - Ferenczi, Sebők J. (76. Waltner)
MTK: Végh - Balogh B., Lambulics, Rodenbücher, Pollák - Horváth L., Zsidai - Pál (61. Németh K.), Kanta J., Bori (81. Bonifert) - Hrepka
Gólszerző: 6. Ljubojevics

(kl.focitipp.hu)

*****

További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább