Győzelemmel emlékeztek a névadóra

Győzelemmel emlékeztek a névadóra

, focitipp.hu

Borsodi Liga, 2. forduló

Újpest-Győr 2:0
A pályabetiltás ellenére a héten elhunyt Szusza Ferenctől a lilák hazai pályán vehettek búcsút. A meccs végén szerzett góloknak köszönhetően győzelemmel.



ÚJDONSÁG! KÉPGALÉRIA A FOCITIPPEN! FOTÓK AZ ÚJPEST-GYŐR MECCSRŐL.

Otthon búcsúztak a legendától

Emlékezni, s feledtetni egyaránt érkeztek a csapatok a Megyeri útra: a héten elhunyt Szusza Ferenc, a lila-fehérek legendája, a stadion névadója, aki játékosként kizárólag az Újpest színeiben lépett pályára, és aki edzői pályafutását éppen a győrieknél kezdte. S bár erre semmilyen jogszabály nem ad lehetőséget, az MLSZ elnöke, Kisteleki István mégis engedélyezte a Megyeri úti pályabetiltás egy mérkőzésre szóló felfüggesztését, hogy megannyi szégyen után az a csúfság már mégse essen meg a magyar fociban, hogy ne a róla elnevezett stadionban búcsúzzanak el az egykori klasszistól; Ezt azonban aligha kéri számon bárki is a szövetség vezetőségén.

Egyformán gyengék

Az emlékek ápolása mellett azonban feledtetni is volt mit: a hazai gárda nemcsak hogy vereséggel kezdte a honi pontvadászatot, de még a történelmi UEFA-kudarc miatt is szégyenkezhetett. Talán ezért is tűntek egy paraszthajszállal elszántabbak vendégeiknél, akik között pedig pályára lépett a légióskodásból hazatérő, történetesen ex-újpesti Tokody Tibor is. Így aztán azokon kívül, akik átaludták az elmúlt három évet, és most nem értették, a fiatal csatáron mit keres zöld-fehér mez, mindenki azt kaphatta, amire számítani lehetett: a lilák immár nem követtek el olyan gyermeteg hibákat, mint tették azt neves liechtensteini ellenfelükkel szemben, ám gólhelyzetbe sem sűrűn kerültek. A Győr pedig többek között Vincze nagyszerű rúgótechnikáját, és Bajzát erőszakosságát kamatoztatva igyekezett közelkerülni Balajcza kapujához, nem sokkal több sikerrel. Ennek ellenére kétszer is rezgett a léc: Bajzát előbb labdával, majd fejjel találta el a kapufát. A másik oldalon Tóth Norbert bizonyította, hogy ilyet ő is tud, noha a nézők ekkor már szívesebben tapsoltak volna inkább egy gólnak. Mondani szokás, „nem szólhattak volna egy szót se" az újpesti szurkolók, ha 0-0 marad a mérkőzés - ám gyanítjuk, szóltak volna...

Kovács Zoli lőtt egy gólt

A kiegyenlített párharc során úgy tűnt, az Újpest mintha egy apró góllal többet érdemelne, mint ellenfele. Így is történt: Kovács Zoltán egy hatalmas találatot akasztott a Rába-partiak hálójába hét perccel a vége előtt, s ezzel el is dőlt a mérkőzés. A korábban vastaps kíséretében beállt argentin Lucas Cariati újabb találata már a gálát jelentette. Hiába, valamivel alacsonyabbra került a mérce manapság a Megyeri úton. Ahol a legtöbbször így is Szusza Ferenc nevét skandálta a közönség.

(hzs.focitipp.újpest)

KÉPEK A MÉRKŐZÉSRŐL >>>
(a szerző felvételei)

NB I.: tabella, kereszttábla >>>
40 európai bajnokság tabellája >>>


Borsodi Liga, 2. forduló

2006. augusztus 4-6.

Zalaegerszeg-MTK 1:0
Zalaegerszeg, 4000 néző
Jv: Hanacsek Attila
ZTE: Varga Z. - Kocsárdi, Sebők V., Csóka, Máté - Nagy L., Molnár B., Ljubojevics (68. Tóth Z.), Józsi (90. Kottán) - Ferenczi, Sebők J. (76. Waltner)
MTK: Végh - Balogh B., Lambulics, Rodenbücher, Pollák - Horváth L., Zsidai - Pál (61. Németh K.), Kanta J., Bori (81. Bonifert) - Hrepka
Gólszerző: 6. Ljubojevics

REAC-Diósgyőr 0:2
Budai II. László stadion, 1000 néző
Jv: Solymosi Péter
REAC: Szentpéteri - Horváth G, Pusztai Nagy I G. (72. Dinka), Makra - Somorjai, Cseri (85. Rebecsák), Polonkai, Török S. - Nyerges, Torma (63. Bozori)
DVTK: Szalma - Mogyorósi, Rubint, Elek, Farkas V. - Sipeki, Szögedi, Katona A., Faggyas (70. Sztanics)- Simon A., Binder (59. Lipusz)
Gólszerzők: 74. Simon, 76. Sztanics

Vasas-Vác 2:2
Illovszky stadion, 3000 néző
Jv: Sápi Csaba
Vasas: Németh G. - Balog Zs., Pandur, Tóth A., Pintér Z. - Kincses, Lázok (79. Skita), Németh N., Tandari (70. Nagy T.), Majoros - Bali (62. Nagy Zs.)
Vác: Köteles - Kunzo, Udvari (46. Farkas P.), Kovács P. Dudás - Rusvay, Svintek, Gáspár - Vén (46. Laskai), Rob (61. Palásthy), Kulcsár
Gólszerzők: 17., 45. Kincses, ill. 81. Palásthy (11-es), 92. Gáspár

Sopron-Fehérvár 2:1
Sopron, 3000 néző
Jv: Vad II. István
Sopron: Rabóczki - Ibric, Bagoly, Radu, Munteanu - Demjén (20. Sira), Horváth A. Lekic - Magasföldi (73. Ivancsics), Feczesin, Cigan (83. Varga Z.)
Fehérvár: Sebők Zs. - Csizmadia, Koller (46. Horváth G.), Kuttor, Vincze Z. - Dvéri (75. Lattenstein), Schwarz, Bozsics, Györök (46. Horváth F.) - Sitku, Alumona
Gólszerzők: 45., 93. Horváth A., ill. 78. Horváth G.

Pécs-Tatabánya 3:3
Pécs, 1000 néző
Jv: Szilasi Szabolcs
Pécs: Herbert - Finta, Szabados, Dienes, Szekeres Zs. - Lukács, Pest K., Lantos, Kulcsár (72. Varga Z.) - Laki (60. Bajusz), Nógrádi (69. Horváth P.)
Tatabánya: Polekszics - Kerényi, Bakracs, Filó, Rajnay - Ngalle (67. Csopaki), Jezdimirovics (63. Gulyás), Necas, Hajdu (85. Nagy) - Márkus, Kouemaha
Gólszerzők: 23. Nógrádi, 27. Lukács, 84. Horváth P., ill. 56., 91. Kouemaha, 68. Márkus

Budapest Honvéd-Kaposvári Rákóczi 2:2
Csepel, 1500 néző
Jv: Megyebíró János
Bp. Honvéd: Tóth I. - Schindler, Benjamin, Budovinszky, László A. (55. Takács Z.) - Schrancz, Pomper (55. Csobánki), Genito, Dobos - Disztl (74. Lantos), Gajda
Kaposvár: Milinte - Kozmér, Petrók, Zahorecz - Kovácsevics, Vasziljevics (80. Venczel), Grúz, Szakály P. (64. Varga Z.), Andruskó - Oláh, Alves
Gólszerzők: 21. Dobos (11-es), 72. Disztl D., ill. 39. Vasziljevics, 80. Grúz

Paks-Debrecen 0:0
Paks, 5000 néző
Jv: Bede Ferenc
Paks: Kovács A. - Molnár Z., Salamon, Horváth S., Kóczián - Zováth, Tamási, Kiss T., Buzás (61. Montvai), Báló (76. Barics) - Belényesi (79. Fehér)
DVSC: Csernyánszki - Kiss Z., Éger, Komlósi, Leandro - Böőr (46. Dzsudzsák), Virág, Madar, Halmosi - Zsolnai (46. Brnovics), Sidibe (76. Bogdanovics)
Piros lap: 77. Molnár Z., 84. Fehér

Újpest FC-Győri ETO 2:0
Szusza Ferenc stadion, 3319 néző
Jv: Szabó Zsolt
Újpest FC: Balajcza - Vermes, Böjte, Vaskó, Vanczák - Erős, Sándor Gy. (67. Hullám) - Kőhalmi (60. Völgyi), Tóth N., Tisza (79. Lucas) - Kovács
Győr: Sztevanovics - Regedei (57. Nyári), Kovács Z., Mátyus, Hanák - Müller, Jäkl, Vincze O., Virágh A. (77. Tóth P.) - Bajzát, Tokody (84. Granát)
Gólszerzők: 84. Kovács Z., 90. Lucas



3. forduló
augusztus 18.
Honvéd-Újpest 19.00 (Duna TV)
augusztus 19.
Tatabánya-Paks 17.30
MTK-Sopron 19.00
Fehérvár-Pécs 19.00
Debrecen-Vasas 19.00
Vác-Kaposvár 19.00
augusztus 20.
Győr-REAC 17.00
augusztus 21.
Diósgyőr-Zalaegerszeg 18.00 (Sport TV)

*****

További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább