Szolnokon a meleg és a Fradi győzött

Szolnokon a meleg és a Fradi győzött

, focitipp.hu

NB II. Keleti csoport

Szolnoki MÁV-Ferencváros 2-5

Másfél percig vezetett a Szolnok a Ferencváros ellen, a meglepetés azonban elmaradt. A zöld-fehérek hamar felébredtek a sokkból, és a mérkőzés végén már osztálykülönbség volt a két csapat között.



Hét gól - tömör krónika

A Fradi az első fordulóban az NB II. Keleti csoportjának bronzérmesét fogadta története első második ligás meccsén: a Jászapáti ellen csak a 83. percben sikerült begyömöszölniük a győztes gólt. A 2. fordulóban aztán következett a tavalyi ezüstérmes, de a nagy csata ezúttal elmaradt. A szolnokiak a Jászapáti taktikáját követve behúzódtak a saját kapujuk elé, majd a végtelenül álmosító első húsz perc elteltével azonnal kihasználták első gólhelyzetüket: a védők közül kiugró Pintér emelt a kapu közepébe. A zöld-fehérek ritmust váltottak, és gyakorlatilag a középkezdés után egyenlítettek Lipcsei tizenegyesével; sőt Bartha révén a hazaiak vezető gólja után négy perccel már náluk volt az előny. A krónikához hozzátartozik, hogy második gól előtti másodpercekben kétszer is a kapufáról pattant le a labda. A krónikához hozzátartozna a folytatás és a második félidő eseményeinek feldolgozása is, de a krónikás ehelyett csak egy tömör megjegyzésre szorítkozik: a folytatásban már csak egy csapat volt a pályán, a Ferencváros.

Hatvannégy évvel ezelőtt sikerült

Adódik a kérdés: ha az FTC a Keleti csoport tavalyi szezonjának két dobogósa ellen ilyen egyoldalú mérkőzéseken szerezhette meg a három pontot (egyszer izzadva, egyszer könnyedén), akkor vajon mi lesz például a Vecsés vagy a Baktalórántháza sorsa? Valószínűleg nem több, mint a tisztes helytállás. Az FTC másodosztályú szereplése ennek ellenére több szempontból is hasznos lehet. Egyrészt a Ferencváros számára: több idő és energia maradhat a klub körüli siralmas és megalázó helyzet megoldására, a csapat szereplése miatt legalább nem kell aggódniuk a felelősöknek. Másrészt az ellenfelek játékosai az Üllői úton, szurkolóik pedig hazai pályán szerezhetnek életre szóló élményeket: „fiam, én még emlékszem 2006-ra, amikor a Fradival játszottunk az enbékettőben". Persze, lehet, hogy akadtak olyanok is a szolnoki lelátón, akik azt mondták: „fiam, én még emlékszem, hogy 64 évvel ezelőtt itt mi még megvertük a Fradit". Valóban, a szolnoki stadionban legutoljára 1942-ben voltak ennyien futballmeccsen: akkor az NB I. élvonalába tartozó hazaiak 2-1-re győzték le a Fradit, 12 ezer néző szeme láttára.

Keleti oldal - pozitív oldal

Végül nézzük a mérkőzés pozitív oldalát: a hazaiaknál játszó 21 éves Mohamed Remiliről bizonyára hallunk még. A tavaly még Pápán focizó, ördöngősen cselező, villámgyors irányító a fradi-védőket is megkeverte néhányszor. A ferencvárosiaknál Lipcsei Péter minden tiszteletünket megérdemli: a zöld-fehérek háromgólos vezetésénél is úgy dühöngött egy elrontott kontra végén, mintha a Real Madrid lett volna az ellenfél. A fiatal Deme is magára talált a második félidőben, csak így tovább. Szólnunk kell még Iványi Zoltán játékvezetőről is, aki hiba nélkül, elegánsan vezette le a mérkőzést. Ortó és Vári partjelző azonban többször is megtréfálta a leseknél: egy alkalommal a szolnoki Szoboszlait úgy állították meg, hogy Dragóner legalább három (!) méterrel hátrébb állt a csatárnál. De abban talán még a legvérmesebb szolnoki ultrák is egyetértenek velünk: nem ezért lett 5-2 a végeredmény.



NB II. Keleti csoport, 2. forduló
Szolnoki MÁV-Ferencváros 2-5
Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 10000 néző
Jv: Iványi Zoltán
Szolnoki MÁV: Rézsó - Pintér (89. Benedek), Antal, Balogh P., Jeney - Szalai, Almási, Remili, B. Tóth - Szoboszlai, Kalina
Ferencváros: Kemenes - Bognár, Dragóner, Tímár, Balog Z. - Deme (86. Csepregi), Lipcsei, Lazics, Szalai (87. Fitos) - Laczkó, Bartha (36. Horváth)
Gólszerzők: 21. Pintér, 59. (11-esből) Antal, ill. 23. (11-esből) és 54. Lipcsei, 25. Bartha, 33. és 73. Laczkó
Sárga lap: 87. Bardi, ill. 58. Tímár, 63. Bognár


(ktn.focitipp.vecsés)

*****

További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább