Borsodi Liga, 4. forduló

Borsodi Liga, 4. forduló

, focitipp.hu

Futball ezen a hétvégén sem volt a magyar pályákon, viszont tovább bonyolódik Rajczi Péter ügye, a Fehérvár pedig végre megszerezte első győzelmét a szezonban. Pedig Miroslav Beránek szerint a sikerhez csak szorgalom kellene.



Beránek, a megmentő?

A Debrecen új edzője, Miroslav Beránek szerint Pavel Nedved a szorgalmával érte el a sikereit, nem a tehetségével. Érdekes gondolat ez a magyar futballviszonyok között, ahol a mesés külföld, mintegy álomvilágként él a labdarúgók fejében. Mintha ott a futballistáknak nem kéne naponta vért izzadniuk az edzéseken gyerekkoruktól kezdve. Mintha minden csak a körülményeken múlna. Ne feledjük: járt már itt Kuusela, aki a munkát helyezte előtérbe - utoljára ő nyert bajnokságot a piros-feketéknek még 1993-ban. De nem volt nekünk jó Varga Zoltán, Henk Ten Cate és Lothar Matthäus sem. Sportnapilunk mindegyik szakembert szeretettel és tisztelettel fogadta, sajnos később mindegyikükről „kiderítették", hogy nem alkalmasak a magyarországi munkára, nem ismerik a viszonyokat és különben is: külföldiek ne szóljanak bele. Miroslav Beráneknek nehéz dolga lesz...

A profik előre néznek

A fehérvári játékosok igazi profi módjára nyilatkozták, hogy nincs mit tenni, a múlton nem lehet sokat rágódni. Kiestünk. Az Ajax is kiesett - mondják a székesfővárosban. Valóban, a múlton nem szabad morfondírozni, viszont érdemes megjegyezni, hogy a tétel, miszerint mindig van lejjebb - igaz. Egyetlen nemzetközi csapatunk sem érte meg a szeptembert - ezt is megértük.

Rajczi, a magyar futballista

A hétvége másik kérdése szintén nem a pályákhoz kötődik. Rajczi Péter továbbra sem talál magának külföldi csapatot, vagy a csapatok nem találják Rajczi Pétert? Szomorú példája ez az eset a magyar futballvalóságnak. Egy tehetséges játékos, egy jó év, egy gólkirályi cím. De innentől kezdve kész, vége. Itt a herce-hurca, igazol-nem igazol, a játékos nevetségessé válik, az újpesti edző, a belga Valére Billen pedig már nem látná szívesen - teljesen érthető módon. A magyar futballisták többségének realitásérzékével komoly bajok vannak, ha azt hiszik egyetlen jobban sikerült szezon után jön a kánaán - Rajczi kapcsán már a Juventus neve is felmerült a sajtóban... Pedig a siker bizony hosszú évek kemény munkájának a gyümölcse. Ha nekünk nem hiszik, kérdezzék meg Pavel Nedvedet...

A Borsodi Liga tabellája, kereszttáblája >>>
A Borsodi Liga 3. fordulója >>>
A Borsodi Liga 2. fordulója >>>
A Borsodi Liga 1. fordulója >>>


Borsodi Liga, 4. forduló

2006. augusztus 25-28.

Kaposvár-Debrecen 1:2
Kaposvár, 3000 néző
Jv: Vad II. István
Kaposvár: Milinte - Kozmér, Petrók, Zahorecz - Grúz - Kovacsevics (61. Varga), Vasziljevics (84. Huzmi), Szakály P., Andruskó (72. Szakály D.)- Oláh, Alves
DVSC: Csernyánszki - Bernáth (56. Hegedűs), Komlósi, Virág, Leandro - Halmosi (36. Madar Cs.), Kiss Z., Sándor, Dzsudzsák - Bogdanovics (73. Brnovics), Sidibe
Gólszerzők: 56. Andruskó, ill. 15. Bogdanovics, 88. Kiss Z.

Sopron-Diósgyőr 1:0
Sopron, 3000 néző
Jv: Bede Ferenc
Sopron: Rabóczki - Homei, Ibric, Radu, Munteanu - Lekics, Horváth A. - Demjén, Sira, Magasföldi (88. Sifter) - Feczesin (84. Cigan)
DVTK: Szántai - Mogyorósi, Rubint, Elek, Farkas V. - Katona (75. Koós) - Sipeki, Vitelki, Szögedi (61. Binder) - Simon, Sztanics
Gólszerző: 57. Magasföldi

Vác-Budapest Honvéd 3:1

Vác, 1500 néző
Jv: Szilasi Szabolcs
Vác: Hámori - Makrai, Udvari T., Kovács P., Dudás - Rusvay(84. Frakas P.), Laskai, Svintek, Sinkó(77. Vén) - Palásthy (66. Rob), Kulcsár
Bp. Honvéd: Tóth I.. - Schindler, Baranyai, Benjamin, László(75.Sándor I.) - Schranz, Bartyik, Csobánki (64. Tokody) - Dobos (79.Koós) - Hercegfalvi, Genito
Gólszerzők: 34. (11-es) Palásthy, 57. Kulcsár, 90. Svintek, ill. 20. (11-es) Dobos

Zalaegerszeg-Győr 2:2

Zalaegerszeg, 7000 néző
Jv: Török Károly
ZTE: Varga Z. - Kocsárdi (64. Tóth Z.), Sebők V. (86. Csóka), Botis - Máté, Nagy L. (81. Franciskovics), Molnár B. Józsi - Waltnber, Ferenczi, Sebők J.
Győr: Sztevanovics - Zsók, Kovács Z., Mátyus, Hanák - Dudás (64. Tokody), Jäkl, Vincze O. (80. Szabó Zs.), Müller, Virágh A. (85. Tóth P.) - Bajzát
Gólszerzők: 45. Nagy L., 82. (11-es) Ferenczi, ill. 28. Bajzát, 61. Virágh A.
Piros lap: Bajzát (Győr)

Paks-Fehérvár 0:2
Paks, 3000 néző
Jv: Kassai Viktor
Paks: Kovács A. - Molnár Z, Benedeczki, Horváth S., Kóczián - Kiss T., Zováth, Mészáros I. (73. Varga L.), Báló (79. Buzás) - Montvai, Belényesi (59. Heffler)
Fehérvár: Sebők Zs. - Csizmadia, Kuttor, Horváth G., Mohl - Bozsics, Schwarz, Farkas B. - Alumona (85. Györök), Sitku (86. Horváth F.), Dajics (60. Lattenstein)
Gólszerzők: 46. Csizmadia, 65. (11-es) Sitku

Pécs-MTK 0:1
Pécs, 2000 néző
Jv: Bognár Tamás
Pécs: Herbert - Sipos J., Dienes, Szabados (46. Bajúsz), Szekeres Zs. - Pavicsevics - Horváth P. (63. Tóth Z.), Pest K., Balaskó (73. Szatmári), Kulcsár - Nógrádi
MTK: Végh - Balogh B., Lambulics, Rodenbücher, Pollák - Czvitkovics, Horváth L., Zsidai (87. Zabos), Pál (46. Németh K.) - Kanta J. - Hrepka (90. Urbán)
Gólszerző: 57. Czvitkovics

REAC-Újpest 1:2
Budai II. László stadion, 5000 néző
Jv: Arany Tamás
REAC: Szentpéteri - Horváth G. (49. Dinka), Nagy G., Pusztai, Makra - Cseri - Somorjai (56. Földvári), Polonkai (65. Kovács B.), Török - Nyerges, Torma
Újpest: Balajcza - Vermes, Böjte, Vaskó, Kiss Z. - Sándor Gy., Erős - Hullám (46. Nagy O.), Tisza (79. Mészáros), Völgyi (46. Korcsmár) - Kovács Z.
Gólszerzők: 90. Torma, ill. 23., 28 Tisza
Piros lap: Nagy G. (REAC)

Vasas-Tatabánya 2:0
Illovszky stadion, 1500 néző
Jv: Iványi Zoltán
Vasas: Németh G. - Balog Zs., Pandur, Unierzyski, Tóth A. - Pintér (69. Ködöböcz), Németh N. - Kincses, Lázok, Majoros (57. Tandari) - Nagy Zs. (83. Skita)
Tatabánya: Polekszics - Bakracs, Vámosi, Filó, Rajnay - Csopaki (55. Ngalle), Gulyás (23. Jezdimirovics), Necas, Hajdú - Kouemaha, Nagy T. (70. Mile)
Gólszerzők: 60. (11-es) Németh N., 90. Pandur
Piros lap: Jezdimirovics (Tatabánya)



(kl.focitipp.hu)

*****

További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább