Legyen a Fradinak igaza!

Legyen a Fradinak igaza!

, focitipp.hu

Borsodi Liga, 5. forduló

Ismét elmúlt egy forduló. A Debrecen félgőzzel is kimagaslik a mezőnyből, év végégig maximum a fiatal MTK és a rutinos Zalaegerszeg tarthatja velük a lépést. A többiek a kiesés elkerülése ellen küzdenek a hátralévő 25 fordulóban.



Angliában

A magyar futballt évek óta totális érdektelenség övezi. A nézőszám rohamosan megcsappant, a forduló összes mérkőzésre harmincezer néző kíváncsi - jó esetben. Ennek egyik oka a Sport Televízió tevékenysége, amely immáron ötödik éve teszi lehetővé minden hétvégén a topligák küzdelmeinek követését. A hétvégén láttuk, ahogyan a West Ham küzd életre-halálra az Aston Villával. Telt ház, fantasztikus szurkolás, rohanás megállás nélkül, itt-ott technikai hiba, de felemelő volt látni a jó értelemben vett feszültséget. Várták Tevez pályára lépését, aki játékával ugyan csalódást okozott, de legalább volt miben reménykedniük a szurkolóknak.

Olaszországban

A Milan a Laziót fogadta egy kellemes vasárnap délután pontlevonással, bundabotránnyal. Az iram kisebb volt, mint Londonban, a technikás megoldások és a helyzetek száma azonban mindenért kárpótolt. Szép gólok, nagyszerű cselek és a hazai csapatban bemutatkozott a Betistől érkezett Oliveira - góllal. Van miben reménykedni Milánóban is - mondjuk egy Bajnokok Ligája elsőségben.

Magyarországon

ezzel szemben mi a helyzet? A pécsi csapat két gólt talált két perc alatt, ezzel eldöntötte a meccset, és totális unalomba fullasztotta a hátralévő 88 percet. Az Újpest és a ZTE összecsapásán két élcsapatunk bizonyította be, hogy az élcsapat kifejezés nálunk mennyit is ér, tegnap pedig a Debrecen intézte el a Vácot szánalmasan könnyed módon. A hétvége másik híre, hogy mivel a Ferencváros a polgári bírósághoz fordult, a FIFA kizárással fenyegette meg a magyar szövetséget: ez esetben válogatottunk nem szerepelhetne az Eb-selejtezőkben, klubcsapataink pedig a nemzetközi porondon. A focitipp drukkol, hogy a Ferencváros igaza bizonyítva legyen és várja, hogy a FIFA vagy az UEFA vagy a Jóisten zárja ki a magyarokat egy pár évre a nemzetközi szereplésből. Fiataljaink pedig kimehetnének külföldre, ahol megtanulnának futballozni, és mire lejárna a válogatott eltiltása, akár ütőképes csapatunk lehetne. Klubcsapataink pedig nem hoznának szégyent Magyarországra a következő nyáron. A magyar szurkoló maximum ebben reménykedhet.


Borsodi Liga, 5. forduló

Diósgyőr-Pécs 1:3

Gól: 90. Simon, ill. 1. Kulcsár, 3. Pest K., 77. Balaskó
Újpest-Zalaegerszeg 0:1
Gól: 61. Sebők J.
Tatabánya-Kaposvár 4:2
Gól: 27. Kouemaha, 45. Megyesi, 48. Vámosi, 57. Hajdú, ill. 59. Alves, 75. Zahorecz
Fehérvár-Vasas 2:0
Gól: 41. Mohl, 66. Fehér Zs.
Győr-Sopron 2:0
Gól: 25. Szabó, 90. Nyári
REAC-Budapest Honvéd 3:4
Gól: 70., 85. (11-es) Nyerges, 90. Makra, ill. 18. Genito, 25. Takács, 60. Budovinszky, 68. Herczegfalvi
Piros lap: 83. Budovinszky (Honvéd)
MTK-Paks 1:0
Gól: 78. Urbán
Piros lap: 90. Horváth (MTK)
Debrecen-Vác 4:0
Gól: 22., 49. Brnovic, 51. Dzsudzsák, 89. Sidibe

(kl.focitipp.hu)

*****

További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább