Sisáék nyílt sisakkal játszottak

Sisáék nyílt sisakkal játszottak

, focitipp.hu

Borsodi Liga, 7. forduló

Tatabánya-Debrecen 2:1

A magyar bajnokságban havonta általában egyszer láthatunk izgalmas mérkőzést, de előre kiszámíthatatlan, hogy az éppen melyik lesz. A Debrecen-Tatabánya meccsel beletrafáltunk.



Miroslav Beranek

érkezése óta a Debrecen zsinórban négy győzelmet aratott, visszaadva ezzel a csapat önbizalmát, amely a Rabotnicski elleni kiesés után alaposan megcsappant. Az önbizalom érződött is a vendégeken, elég ha csak Bernáth Csaba nyilatkozatát említjük, melyben kifejtette, hogy a Tatabánya játékoskerete alapján nem okozhat gondot a Lokinak. A mérkőzés azonban mást hozott. A hazaiak kameruni légiósain (képünkön Kouemaha, még az Arisz Szaloniki mezében) az első félidőben még nem látszott, hogy nem bírják a magyar edzéstempót - a debreceniek sorra lepattantak róluk. Aztán egy nagyszerű egyéni megmozdulás után egyikük (Ndjodo) a vezetést is megszerezte. A hazai fölény a második félidőben is folytatódott és Megyesi - magyar pályákon ritkán látható - szabadrúgással növelte az előnyt, amit azonban Sándor Tamás két perccel később ismét egy gólosra csökkentett. Az utolsó húsz percre felborult a pálya, de a bajnok már nem tudott újat mutatni a tatabányai védelemnek, így az egykor Nedvedéket edző cseh először ízlelhette meg a vereség keserű ízét a Borsodi Ligában.

Sisa Tibor

a meccs után higgadtan értékelt, finoman visszautasította, hogy sikeredzőnek titulálják. A Tatabánya nagyon okos és szimpatikus játékkal verte a kicsit flegmán játszó bajnokcsapatot. Kár, hogy ez nem minden meccsre igaz: emlékszünk a Vasas elleni kínszenvedésre, ahol a Bányász egy esetleges sikerrel a tabella élére ugorhatott volna, ehelyett gyötrelmes mérkőzésen sima vereséget szenvedett az acélosnak jóindulattal sem nevezhető Vasastól. De ez a meccs jó volt, most ne törődjünk a negatívumokkal. Örüljünk inkább együtt a tatabányai játékosokkal, akik szolidan ünnepelték a sikert: Poleksics belekortyolt egy nézőtől kapott sörbe, egy másik tatabányai pedig Superman-pólóban bandukolt be az öltőzőbe. Bizonyára igazi profiként már a következő mérkőzés járt a fejében.

A Borsodi Liga állása >>>



Borsodi Liga, 7. forduló

2006. szeptember 23.


Tatabánya-Debrecen 2:1
Tatabánya, 3000 néző
Tatabánya: Poleksics - Kerényi, Vámosi, Filó, Megyesi - Ngalle (76. Rajnay), Necas, (91. Mile), Jezdimirovics, Hajdú - Kouemaha, Ndjodo (78. Dupai)
Debrecen: Csernyánszki - Bernáth (71. Böőr), Komlósi, Vukmir, Leandro - Halmosi, Kiss Z.,
Sándor T., Dzsudzsák (86. Dombi) - Sidibe, Brnovics
Gól: 24. Ndjodo, 68. Megyesi, ill. 71. Sándor T.


Diósgyőr-Vasas 1:2
Gól: 48. Szögedi, ill. 30. Unierzesky, 51. Tóth A.
Győr-Paks 2:1
Gól: 62. Bajzát, 72. Tokody, ill. 76. Heffler
REAC-Sopron 1:3
Gól: 54. Somorjai, ill. 14., 24. és 40. Feczesin
MTK-Kaposvár 2:0
Gól: 43. Kanta, 50. Bori
Fehérvár-Vác 1:0
Gól: 12. Lattenstein


(kl.focitipp.hu)



*****


További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább