Fel, billent a pálya

Fel, billent a pálya

, focitipp.hu

magyarfoci

Újpest-Vác 1-0

"Kovács Zoli lőtt egy gólt" - ezen kívül azonban nem sok minden történt az Újpest-Vác meccsen, érthető volt a közönség lefújás utáni füttykoncertje. Billen edző két játékost is kicserélt, de az újpesti műsorközlő azért maradhatott volna.



K und K

Valére Billen, az Újpest edzője és csapata az október 23-i sajnálatos események (egygólos zakó Kaposváron) után ezúttal már a kezdőbe jelölte Kőhalmit és Kovács Z.-t: az ő beállításukkal már legutóbb is nagyot fordult a játék képe, még ha nem is elég nagyot. A fővárosiak ellenfele a 11. fordulóban az a Dunakanyar-Vác volt, amely idén félamatőr státuszú, tehát tisztes polgári foglalkozással is rendelkező labdarúgók szerepeltetésével vív ki szimpátiát a profizmus eredményeit évek óta nagyítóval kereső szurkolók szemében. A tapsért még nem jár pont: a váciak egyedül a Honvédot győzték le eddig, emellett három döntetlent tudnak felmutatni, így 6 pontjukkal az utolsó előtti helyen állnak a tabellán. A csapatok párharcairól egyébként tizenegy újpesti és kilenc váci győzelem mellett hat döntetlent jegyeztek a krónikák a meccs előtt, a gólkülönbség 32:24 volt az Újpest javára. (Kettejük első hivatalos mérkőzésén, 1987. október 28-án éppen annak a Víg Péternek a góljával nyert a Vác, aki jelenleg éppen az Újpest pályaedzője.)

Nicsak, ki beszél?

A játékosok a FARE akciójához kapcsolódva „STOP RACISM" (alatta, biztos, ami biztos: „Hajrá magyar foci") felirattal díszített egyenpólóban vonultak ki a kezdésre. Ezt kellett volna hangos tapssal díjazniuk a nézőknek, őket azonban még az is jobban foglalkoztatta, hogy kinek a hangja kéri őket erre a megszokott műsorközlőé helyett. Tették ezt 2520-an. Bár alig másfél héttel korábban még azt írtuk, hogy a Megyeri úton „nem tud háromezer alá menni" azok száma, akik a végsőkig kitartanak a csapat mellett, be kell látni, tévedtünk.

A nap embere: Rajczi Péter

Az nem állítható, hogy a Juventus vezetői az asztalt verték dühükben, amiért a nyáron nem csaptak le a támadóra, de tény, ami tény, Rajczi kiemelkedő teljesítményt nyújtott ezen az estén; harci kedve és váratlan megoldásai elismerést vívtak ki a lelátón ülők közt, hozzáállása pedig társaira is átragadt. A heves támadások közt mégis egy apró gól döntötte el a mérkőzést: a 34. percben Erős átadását Kovács Zoltán gurította a kapuba. Ezt leszámítva azonban a hazaiak pontosan azt a produkciót mutatták be, mint a Kaposvár elleni második félidőben: uralták a játékot, egyre-másra vezették támadásaikat, ám gólokat nem sikerült szerezniük. A Vác játékosai lelkesen (ám hiába) futottak, még csak nem is az eredmény, hanem a labda után. Három pont ide vagy oda, a megfogyatkozott létszámú újpesti közönség soraiban a lefújáskor mégis többen fütyültek, mint ahányan tapsoltak.

(hzs.focitipp.megyeriut)

A magyar bajnokság állása >>>


Újpest-Vác 1:0
Szusza Ferenc Stadion, 2520 néző
Újpest: Balajcza - Vermes, Böjte, Vaskó, Tóth B. - Erős K., Kőhalmi (57. Nagy O.), Korcsmár (74. Cariati) - Kovács Z., Tisza (66. Sándor Gy.), Rajczi
Vác: Köteles - Gáspár, Udvari, Kovács P., Dudás M. - Rusvai, Farkas P. (75. Palásthy), Makrai, Vén - Kulcsár T. (82. Gábor), Rob (69. Szabó V.)
gól: 33. Kovács Z.



*****

További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább