Most éppen a Schalke az élen

Most éppen a Schalke az élen

, focitipp.hu

Németország, 13. forduló

Listavezetőként érkezett Münchenbe a Stuttgart, és a bajorok a gelsenkirchenieket röpítették a tabella élére, mert a Bremen ikszelt Aachenben, miközben a berliniek legyőzték a Dortmundot, Mönchengladbach és Hamburg viszont gyászban.



Stuttgart: elsőből harmadik

Bajnoki rangadóra került sor szombaton a Bundesligában - pedig két hónappal ezelőtt még a legvérmesebb stuttgarti szurkolók sem hitték volna, hogy csapatuk listavezetőként érkezik majd az Allianz Arénába. Listavezetőként érkeztek, de csak harmadikként távoztak - könnyen kitalálható hogy a mérkőzésen a Bayern győzött. Pedig a góllövőlistát vezető Mario Gomez hamar előnyhöz juttatta a vendégeket, de a bajorok két ügyeletes gólvágójuk (Makaay és Pizarro) révén még az első félidőben fordítani tudtak.


Első a Schalke

A Bayern azonban szégyenszemre már négy vereségnél jár ebben a szezonban, így a győzelemmel is csak a negyedik helyen állnak Felix Magath fiai. A tabella élére az a Schalke ugrott, amely ismét energikusabb arcát mutatta az Energie Cottbus ellen. A gelsenkircheniek fordulatos mérkőzésen győztek 4:2-re a „kelet-németek" ellen. Második helyen az ismét kudarcot valló Werder Bremen, amely csak a hajrában tudott egyenlíteni Miroslav Klose góljával az újonc Alemannia Aachen otthonában. Persze a brémaiak számára mentség, hogy szerdán az év legfontosabb meccsét játsszák a Bajnokok Ligájában a Chelsea ellen.


Mönchengladbach: tragédia

Harmincnégy év után győzött ismét a Hertha Dortmundban a Borussia ellen, ezúttal a továbbra is sérüléssel bajlódó Dárdai Pál nélkül, így a berliniek tartják magukat az ötödik helyen. Alaposan visszaesett, és már-már csődközeli állapotban viszont egy másik Borussia, a Mönchengladbach. A zöld-feketék legutóbbi hat bajnokijukon mindössze egy pontot szereztek, ráadásul a kupában az Osnabrück otthonában is vereséget szenvedtek. Az ötszörös bajnokcsapat ezúttal a Huszti Szabolcsot végig soraiban tudó Hannovertől kapott ki a Borussia Parkban, közel negyvenezer néző szeme láttára. A kieső helyről végre ellépő, és pontszámban a Gladbachot is beérő Hannovernek egyébként nagyon megy idegenben: Husztiék az idegenbeli eredményeik alapján a negyedikek a bajnokságban (igaz, otthon nyeretlenként utolsók).


Hamburg: a győzelem napja

Visszaesett viszont a kiesők közé a Hamburg, amely ezúttal a sereghajtó Mainz otthonában játszott gólnélküli döntetlent. A Hamburg idei eredménylistája több mint lesújtó. Thomas Doll együttese idén eddig 22 tétmeccset játszott. A sorozat mérlege: egy győzelem. Érdemes megjegyezni a napot és a helyszínt: 2006. október 22., Leverkusen.


(ktn.focitipp.hu)


A Bundesliga állása >>>



Bundesliga, 13. forduló

2006. november 17-19.


VfL Bochum-Eintracht Frankfurt 4:3
rewirpower Stadion, 21 260 néző
Bochum: Skov-Jensen - B. Lense, Drsek, Butscher, P. Bönig - Maltritz (90. Meichelbeck), Zdebel - O. Schröder, Trojan (82. Grote) - Misimovic - Gekas (90. Van Hout)
Frankfurt: Nikolov - P. Ochs, Vasoski, Russ, Spycher - Huggel, M. Fink (75. Thurk) - A. Streit, A. Meier - Takahara (33. Kirjiakosz), Amanatidisz
gól: 29. (11-es) Misimovics, 33. Maltritz, 36. Butscher, 46. Gekasz, ill. 1. és 5. Streit, 56. Amanatidisz
kiállítás: 28. Vaszoszki (Frankfurt)


Bayern München-VfB Stuttgart 2:1
Allianz-Arena, 69 000 néző
Bayern: Kahn - Sagnol, Van Buyten, Demichelis, Lahm - Salihamidzic, Schweinsteiger (72. Lell), Van Bommel, Ottl - Makaay (93. Deisler), Pizarro (89. Santa Cruz)
Stuttgart: Hildebrand - Delpierre, Boka, Tasci, da Silva - Gentner (54. Meira), Hilbert, Khedira (62. Bierofka), Pardo - Claudemir da Silva (79. Streller), Gomez
gól: 27. Makaay, 36. Pizarro, ill. 8. Gomez


Borussia Dortmund-Hertha BSC 1:2
Signal Iduna Park, 70 200 néző
Dortmund: Weidenfeller - Wörns, Amedick, Dede, Tinga - Kringe, Sahin (86. Brzenska), Kruska (77. Pienaar), Smolarek (70. Amoah) - Valdez, Frei
Hertha: Fiedler - Simunic, Van Burik, Friedrich, Sahed - Fathi, Schmidt, da Silva Melo, Pantelic (71. Samba) - Ede (85. Neuendorf), Dejagah (77. Cairo)
gól: 23. (11-es) Frei, ill. 10. Schmidt, 15. Gilberto


1. FC Nürnberg-Bayer Leverkusen 3:2
EasyCredit-Stadion, 37 143 néző
Nürnberg: Schäfer - Gláuber (62. Paulus), Pinola, Wolf, Reinhardt - Kristiansen, Mnari, Galásek (84. Polak), Schroth (73. Benko) - Szaenko, Vittek
Bayer: Butt - Juan, Castro (87. De Wit), Madouni, Barnetta - Freier (62. Athirson), Schwegler, Ramelow (62. Rolfes), Barbarez - Voronyin, Kiessling
gól: 12. Vittek, 48. Schroth, 85. Szaenko, ill. 8. és 69. Maduni


FSV Mainz-Hamburg 0:0
Bruchwegstadion, 20 300 néző
Mainz: Wache - Noveski, Weigelt, Friedrich, Feulner - Pekovic, Demirtas, Babatz, Azaouagh (91. Gerber) - Edu (53. Jovanovic), Szabics (88. Amri)
Hamburg: Wächter - Reinhardt, Atouba, Mathijsen, Klingbeil (46. Fillinger) - Trochowski, Van der Vaart, Jarolim, Wicky - Sanogo, Ljuboja (72. Berisha)


Alemannia Aachen-Werder Bremen 2:2
Tivoli, 20 800 néző
Aachen: Nicht - Sichone, Leiwakabessy, Klitzpera, Reghecampf (72. Ebbers) - Lehmann, Pinto, Fiel, Plasshenrich - Rösler, Schlaudraff
Werder: Wiese - Aparecido Rodriguez, Wome, Mertesacker - Fritz, Vranjes (46. Jensen), Ribas da Cunha, Borowski (70. Almeida), Frings - Hunt, Klose
gól: 33. Rösler, 68. Schlaudraff, ill. 47. Mertesacker, 79. Klose


Energie Cottbus-Schalke 2:4

Freundschaft, 17 210 néző
Cottbus: Piplica - McKenna, Szélesi, Kukielka, Mitreszki - Munteanu, Rost (80. da Silva), Ziebig, Sao (66. Baumgart) - Radu, Kioyo (76. Gunkel)
Schalke: Neuer - Ferreira de Souza, Pander (78. Boenisch), Krstajic, Rodriguez - Halil Altintop (55. Ernst), Bajramovic, Kobiasvili - Kuranyi, Lövenkrands (90. Heppke), Hamit Altintop
gól: 28. és 31. Radu, ill. 4. Hamit Altintop, 15. Kuranyi, 51. Pander, 84. Kobiasvili


Arminia Bielefeld-VfL Wolfsburg 0:0

Schüco-Arena, 22 651 néző
Bielefeld: Hain - Korzynietz, Westermann, Gabriel, Schuler - Kauf, Kucera - Kamper (46. D. Kobylik), Böhme (79. M. Ndjeng) - Zuma (87. Eigler), Wichniarek
Wolfsburg: Jentzsch - Möhrle, Quiroga, Hofland, Sarpei - Santana (63. Hristov), Van der Leegte - Makiadi, Krzynówek - Boakye (71. Menseguez), Hanke (85. Lamprecht)


Borussia Mönchengladbach-Hannover 0:1
Borussia Park, 39 670 néző
M'gladbach: Keller - Helveg (74. Insua), B. Svensson, Zé Antonio, Compper - Polanski, Kluge - Delura (67. D. Degen), Rafael - Neuville (46. Kahe), Sonck
Hannover: Enke - Cherundolo, Vinicius, Zuraw, Tarnat - Jankov (79. Lala), Balitsch - Huszti, Bruggink (87. Fahrenhorst), Schröter (90. C. Andersson) - Stajner
gól: 50. Balitsch


*****


További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább