„Ki lesz a bajnok? Szerintem a Manchester!”

„Ki lesz a bajnok? Szerintem a Manchester!”

, anfield.focitipp.hu

Interjú Király Gáborral

Először fordult elő az idei szezonban, hogy nem lőtt gólt bajnoki meccsen a Chelsea, méghozzá az Aston Villa ellen, amelynek kapuját Király Gábor őrizte. A magyar kapusra szerdán délután csaptunk le.



December közepén egy hónapos kölcsönjátékra érkeztél az Aston Villába, s négy vereség után éppen a címvédő Chelsea ellen szerezted meg az első pontot a birminghamiekkel. Elégedett vagy?
Nem kaptunk gólt, ráadásul a bajnokság egyik legerősebb csapata ellen, ami önmagáért beszél. Saját teljesítményemmel azonban nem vagyok elégedett, mert többször a szerencsére is szükségünk volt. Az mindenesetre növeli az önbizalmat, hogy pontot raboltunk a Chelsea-től.

Önbizalomra nyilván szükség van, hiszen a 22 meccsből 11-szer csak ikszelő Villa egyre süllyed a tabellán, utóbbi tíz meccsén ráadásul nem tudott nyerni. Nem frusztráló ez a tudat?
Egyáltalán nem, legalábbis egyelőre. Sok a sérültünk, éppen ezért fiatal, kevésbé rutinos játékosok kapnak lehetőséget. De mindenki becsületesen dolgozik, és ami fontosabb: senki sem ráncolja a homlokát, mindenki mosolyogva készül a következő meccsre.

A mérkőzés után Didier Drogbával cseréltél mezt. Miért éppen vele?
Drogba a Premier League egyik legjobb csatára, Thierry Henryval együtt. Olyan játékosok ők, akik egymaguk képesek meccseket eldönteni, ráadásul nem csak hébe-hóba, hanem akár két-három éven át folyamatosan.

Karácsony előtt a Manchester United, most pedig a Chelsea ellen védtél. A két bajnokaspiráns közül melyiknek van nagyobb esélye az aranyra?
Nekem ugyan tökmindegy, hogy ki lesz a bajnok, de szerintem a Manchester. Masszívabb csapat, mint a Chelsea, ráadásul nagyon impozáns támadófocit játszik. De ki tudja, mire lennének képesek, ha megsérülne Rooney vagy Cristiano Ronaldo.

Vasárnap éppen ellenük lépteki pályára az Old Traffordon, az FA-kupa első fordulójában. Mi a fontosabb: a bentmaradásért való harc, vagy a jó kupaszereplés?
Az FA-kupát mindenki komolyan veszi, elvégre sok csapat számára éppen a kupán keresztül vezet az út a nemzetközi porondra. De iszonyatosan nehéz dolgunk lesz, ráadásul a következő bajnokinkat is éppen a ManU ellen játsszuk, idegenben.

A szezont a másodosztályú Crystal Palace-ban kezdted, aztán két hétre kölcsönvett a West Ham, most pedig az Aston Villa kapusa vagy, de január közepén vissza kell térned a Palace-hoz. Mi várható a téli átigazolási időszakban?
Az a klubvezetőkön és a menedzseremen múlik. Én mindenhol jól éreztem magam, s abban a klubban folytatom majd, ahol számítanak rám. Szeretnék védeni, ez az elsődleges. Most még semmilyen információval nem szolgálhatok. Azt is én tudtam meg utoljára, hogy az Aston Villa kölcsönvenne.

A West Bromwich is birminghami csapat - Gera Zolival tartod a kapcsolatot?
Eddig sajnos mindig úgy jöttek ki a meccseink, hogy személyesen nem találkozhattunk, de telefonon kétnaponta beszélünk.

(anfield.focitipp.hu)


*****

További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább