BL 03/04, AC SPARTA vs AC MILAN - Cafút meghógolyózták

BL 03/04, AC SPARTA vs AC MILAN - Cafút meghógolyózták

, focitipp.hu

Ott volt mintegy kétezer rossoneri, meg a focitipp.hu is (a Spartának szurkolt...)AVANTI! FORZA RAGAZZI!

Újabb két hétig álmodhat a továbbjutásról a prágai Sparta, amely a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén gól nélküli döntetlent játszott a címvédő AC Milannal. Vlastimil Košál, a Sparta elnöke kijavít: mi nem álmodunk, mondja, hanem dolgozunk, és íme az eredmény.

„Seva! Ott jön Seva!” – kiáltotta valaki, és egyszerre szűkös lett a hely a Toyota Aréna mögötti parkolóban: kamaszok és meglett családapák tolongtak a kerítésnél, még a biztonsági szolgálat embereinek is közbe kellett lépniük, hogy az aláírásgyűjtés ne fajuljon tömegverekedéssé. Hétfő este volt, a Milan edzése véget ért, az öltözőajtón kilépő Sevcsenko pedig elkövette azt a hibát, hogy lassított léptein, és nem menekült be a buszba, mint a többiek. A testőrök későn eszméltek: kerítés ide, kordon oda, az ukrán csatárt pillanatokon belül közrefogták a drukkerek, akárcsak a nyomában érkező Maldinit (aki otthon felejtette útlevelét, a cseh hatóságok azonban nagyvonalúan szemet hunytak a malőr fölött).

Téli üdvözlet Cafúnak

A meccs napján szinte csak olasz szót lehetett hallani a Vencel téren, ennek megfelelően már egy órával a kezdés előtt megtelt a 2500 férőhelyes vendégszektor. Impozáns látványt nyújtott az „olasz kanyar”, a zászlóerdő alapján a rossonerik minden nagyobb szurkolói csoportja képviseltette magát, így a legendás Fossa dei Leoni is. „Avanti! Forza ragazzi!” („Előre! Hajrá fiúk!”) – zúgta a Milan-tábor. Nem sokáig. A hazai B-közép vehemens „Italiano bastardo!” skandálása jelezte: a Sparta-drukkerek számára minden ellenfél ellenség. A játékosok közül ezt Cafú tapasztalhatta meg elsőként, egy óvatlan pillanatban három hógolyóval dobták meg, ugyanakkor, amikor Graham Poll játékvezető a pályán landoló pénztárgépszalagokat takaríttatta el. Kijutott a jóból Václav Klausnak is. Miután a hangosbemondó közölte, milyen illusztris vendég ül a díszpáholyban, a cseh államelnök testközelből tapasztalhatta meg, hogy egy többezres tömeg spontán füttykoncertje bizony lúdbőröztető élmény.

A Berlusconi-ügy

„Elégedett vagyok a döntetlennel” – nyilatkozta a meccs után Carlo Ancelotti, a vendégek mestere, aki a sajtótájékoztatón nem térhetett ki a kellemetlen kérdések elől sem, ti. hogy milyen hatással volt a csapatra a „Berlusconi-ügy”. Az Inter elleni bajnoki után ugyanis maga a klubelnök adta parancsba: vége az egycsatáros rendszernek, Sevcsenko mellé állandó társ kell. Ancelotti pedig hiába igyekezett nyilatkozataival megőrizni tekintélyét, mondván, a kezdőcsapatot továbbra is az edző jelöli ki, a Sparta ellen mégis két csatárt játszatott (Rui Costa helyett Inzaghit küldte pályára), valamelyest az ellenfél malmára hajtva ezzel a vizet, hiszen a Milan legveszélyesebb fegyvere az utóbbi hetekben éppen rettegett fedezetsora volt. A Spartát ettől függetlenül elismerés illeti bátor és nyílt sisakos játékáért; az pedig, hogy a BL-címvédő örül egy prágai döntetlennek, önmagáért beszél. Vagy nem is történt meglepetés? Elvégre három utolsó BL-meccsükön még gólt sem kaptak a bordómezesek, jóllehet a Chelsea, a Lazio és az AC Milan állt velük szemben.

San Siro – végállomás?

A Sparta esélytelenként várta a nyolcaddöntőt (a bukmékerek például ötszörös pénzt fizetnek prágai továbbjutás esetén, a Milan sikerére csupán 1,1 a szorzó), a keddi döntetlen után azonban már Vlastimil Košál klubelnök sem zárja ki, hogy a San Siróban a sorozat legnagyobb meglepetését okozhatja majd csapata. „A visszavágó azonban még messze van – hárította el a győzelmi prémiumra vonatkozó kérdésünket Košál. – Hétvégén a Èeské Budìjovice vár ránk a bajnokságban, és ha utol akarjuk érni a Baníkot, akkor hazai fronton is legalább ilyen fegyelmezetten és ilyen elánnal kell játszanunk.”

gj
*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább