Anglia, FA Kupa, nyolcaddöntő: jön a Brentford!

Anglia, FA Kupa, nyolcaddöntő: jön a Brentford!

, gj

Vannak még csodák: a harmadosztályú Brentford FC 0:2-ről egyenlített a Southampton vendégeként, s az elsőligás Szenteket a Griffin Parkba várja egy parázs ismétlésre.



A hétvége csapata az FC Brentford
A focitipp.hu véleménye szerint a hétvége meglepetéscsapata az angol harmadosztályban szereplő FC Brentford, amely 0:2-ről egyenlített a Southampton vendégeként az FA Kupa nyolcaddöntőjében.

Felvezetés 1 (amelyben az esélyek felvázoltatnak)
A Brentford jelenleg az angol Division Two (harmadosztály) 6. helyezettje, és idegenbeli mérlege még ebben a divízióban is kifejezetten rossznak mondható: 14 meccsből csak 3-at tudott nyerni.
S bár az idei szezonban a Southampton is alulmúlja önmagát (a Premier League-ben az utolsó előtti helyen áll), hazai környezetben egyelőre meglehetősen masszív csapat benyomását kelti: 13 meccsből mindössze 2 vereség.

Felvezetés 2 (amelyben a meccs is elkezdődik)
Mindenesetre a játékoskeret alapján a Szenteknek legalább a középmezőnyben lenne a helyük, de ha már a bajnokságban nem is megy nekik, az FA Kupa nyolcaddöntőjének sorsolásakor elégedetten dörzsölhették a tenyerüket: a Northampton (3:1) és a Portsmouth (2:1) búcsúztatása után a legjobb 8 közé jutásért a St. Mary's stadionban a harmadik ligás Brentford ellen mérkőzhettek.
A hazaiaknál Le Saux, Bernard, Camara, Crouch és Phillips is ott volt a kezdőben, Harry Redknapp vezetőedző tehát 3 csatárt küldött pályára, s az offenzíva már a 4. percben eredményes volt: egy Phillips-Le Saux akció végén Camara góljával vezetett a Southampton, majd ugyanő a 36. percben már kétgólosra növelte az előnyt, s ezzel eldőlni látszott a meccs.

Izsaiás csodát művel
Az FA Kupa előző, negyedik fordulójában a Brentford hazai pályán nem bírt a Hartlepoollal, az idegenbeli ismételt meccsen viszont 82 percig emberelőnyben játszhatott, s a fölényt Isaiah Rankin (szül. 1978. május 22-én, Edmontonban, előző csapata a Grimsby Town) váltotta gólra, amely egyúttal a Brentford továbbjutását is jelentette.

A Southampton ellen is Isaiah Rankin volt az, aki a 40. percben beköszönt Paul Smithnek, a Szentek kapusának, életet lehelve ezzel a Brentford FC játékosaiba, akik a második félidőben mindent egy lapra téve fel letámadták a favoritot, s az 58. percben Sodje révén egyenlíteniük is sikerült.

"Játékosaim jellemére nem lehet panasz. Ezt a meccset megnyerhettük volna" - nyilatkozta a meccs után a vendégek edzője, Martin Allen.

Az idegenbeli 2:2 után tehát a Brentford a Griffin Parkba várja Szenteket egy parázs ismétlésre, s a focitipp.hu nem lenne meglepve, ha a Southampton (amely 1976-ban elhódította az FA Kupát) feláldozná a kupameccset a Premier League-beli bennmaradás érdekében.

SOUTHAMPTON vs BRENTFORD 2:2 (2:1)
St. Mary's stadium, 24 471 néző, játékvezető: Graham Poll.
Gólok.: 4. Camara (1:0), 36. Camara (2:0), 40. Rankin (2:1), 58. Sodje (2:2).
SOUTHAMPTON
Smith, Delap, Lundekvam, Davenport, Le Saux (68. McCann), Prutton, Oakley, Bernard, Camara, Crouch, Phillips.
BRENTFORD
Nelson, Dobson, Turner, Sodje, Salako, Tabb (89. Harrold), Hutchinson, Frampton, Talbot, Burton (81. Hunt), Rankin (75. May).
Labdatartás (százalékokban)
Southampton 59
Brentford 41
Lövések:
Southampton 19
Brentford 12
Szögletarány
Southampton 15
Brentford 20
Brentford FC
Stadion: Griffin Park, Braemer Road, Brentford TW8 ONT
Férőhely: 12 750
Telefon: 0870 900 9229
A klub beceneve: Bees
Szerelés: Piros-fehér mez, fekete nadrág, piros sportszár.
Főszponzor: St. George
Rekord nézőszám: 39 626 a Preston North End ellen az FA Kupában, 1938-ban.

(gj)
*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább