Magyarország, 16. forduló FTC-ETO 0:1

Magyarország, 16. forduló FTC-ETO 0:1

, focitipp.hu

100 nap szünet után ismét magyar foci. A 30. másodpercben Lendvai besárgult, az 1. percben Rajczi és Gyánó is betalált, Andruskót pedig az 54.-ben kiállították.



A meccs előtti hangolásban Lendvai a hazaiak "leigázásáról" beszélt és láthattuk, amint az ETO játékosai - újításként - modell-lányokkal együtt készítették az aktuális csapatképet. Az RTL Klub felkereste a sztárokat (Lipcsei, Vincze Ottó), akik jó hangulatban zrikálták egymást a meccs előtt.

leigázás az Üllői úton

Kezdődhetett a rangadó, ahol Lendvai tényleg komolyan vette a leigázást, mert már a 30. másodpercben sárga lapot kapott. A Fradi csak azért nem vezetett két góllal a szünetben, mert Szarka játékvezető elfelejtette, hogy az "egyvonalas les" régóta lekerült a szabálytalanságok listájáról. A győriek játéka messze elmaradt a várttól, semmiféle rohamokat nem vezettek a Fradi kapujára, Szűcsöt maximum az a rengeteg trágárság bosszanthatta, amelyet egy 10 éves kisfiú vágott fejéhez végig a 90 perc alatt.

Dini és a tizenegyes
A második félidőre úgy tűnt a Fradi csak talál egy gólt, és megnyeri a meccset, mert úgy nehéz kikapni, hogy az ellenfél nem hajlandó átlépni a félpályát. Aztán Rósa lőtt az égbe egy lepattanót 10 méterről, ez pedig már előrevetítette, hogy ha majd a bíró enyhíteni szeretne a meg nem adott gólok miatt érzett lelkiismeret-furdalásán és befújja a Fradinak az első kétes szitura a "megérdemelt" büntetőt (a szezonban a tizediket! 16 meccsből), akkor nem biztos, hogy a népszerű Dinit kéne odaengedni a labda mögé. Nos, barátunk bátran elvállalta, ezzel szerezve örömet (és egy jó osztályzatot a hétfői sportban) a győri kapusnak.

és egyszer csak megnőtt a pálya
A hátralevő időben egy, az első félideinél jóval nagyobb pályán játszották a fiúk (sokkal többet kellett futniuk, hogy eljussanak az ellenfél kapujához), nemegyszer az is előfordult, hogy másodpercekig csak a labdát birtokló/bitorló sztárt mutatta a kamera. (Talán ezért is váltott a kép oly gyakran a helikopteres nézőpontra.) Bár ne tették volna! Ugyanis tisztán látszott az a kb. 4000 jobb sorsra érdemes honfitársunk, aki még mindig elhiszi, hogy van jövő. Egyébként a meccset a hazaiaknak kellett volna nyerniük - több góllal. Hogy mégsem így lett, az köszönhető a bírói tévedéseknek és a gyámoltalan 11-esnek.

értékelés, ordibálás
László Csaba higgadtan értékelte a történteket és - nagyon szimpatikusan - nem háborgott túlzottan a meg nem adott gólokon, ez pedig magyar pályán üdítő jelenség. Reszeli Soós István (a sokat sejtető szakmai igazgató státusz birtokosa) ezzel szemben, az "akarat diadaláról" beszélt, megalkuvást nem tűrő, "dinamikus" győri csapatról, amely megérdemelte a sikert. Írjuk mindezt a felfokozott idegállapot számlájára.
Amúgy szólhatna valaki végre Léderer Ákosnak, hogy a meccs nem attól lesz izgalmas, ha ő az összes olyan helyzetben ordibálni kezd, amikor a labda eléri a 16-os vonalát.

"mivan bazdmeg?"
A többi meccsről annyit, hogy Gyánó már 8 másodperc (!) után vezetést szerzett a Vasasnak, kiderült, hogy a két magyar focista paródiáját a Bagi-Nacsa páros Szanyóról és Waltnerről mintázta, hogy a magyar futballban csak sárga lap jár azért, ha a játékvezető arcába üvöltjük, hogy: "mivan bazdmeg?" - Kerekes Zsombor, Debrecen.
A Debrecen amúgy hozta a kötelezőt és begyűrte a szimpatikusan küzdő Honvédot, míg a fehérváriak jobban jártak volna, ha ki sem állnak az Újpest ellen, mert akkor is 3-0 oda és még csak össze sem sarazzák a fehér mezüket. Ez sem mellékes szempont egy csőd szélén álló csapatnál.
A Békéscsaba-Nyíregyháza és a Sopron-MTK meccs a pálya használhatatlansága miatt elmaradt.

(kislaci)

*****

Ferencváros-Győri ETO FC 0:1 (0:0)
Üllői út, 4000 néző (Szarka)
Ferencváros: Szűcs - Vukmir (Bognár, 66.), Gyepes, Botis - Rósa D. (Tőzsér, 76.), Lipcsei, Kapic, Leandro - Penksa, Bajevszki (Vagner, 51.), Huszti
Győr: Sztevanovics - Regedei, Pusztai, Stark, Makra - Zsók (Pomper, 66.), Lendvai, Vincze O., Sándor (Jäkl, 55.) - Priskin (Binder, 87.), Kenesei
Gólszerző: Jäkl 86. (0:1)
Sárga lapok: Kapic (83.), illetve Lendvai (1.), Priskin (32.), Zsók (32.), Jäkl (57.)


További eredmények


Lombard Pápa FC-Diósgyőr BFC 1:2 (0:1)

Pápa, 1600 néző (Kassai)
Gólszerzők: Müller 10. (0:1), Tisza 70. (0:2), Szabó T. 81. - 11-esből (1:2)
Sárga lapok: Miclea (11.), Szabó Z. (75.), illetve Katona (4.), Tisza (11.), Urai (61.), Halgas (62.), Máté (81.)

Vasas-Kaposvári Rákóczi FC 2:1 (1:0)

Illovszky Rudolf-stadion, 2000 néző (Megyebíró)
Gólszerzők: Gyánó 1. (1:0), Waltner 70. (2:0), illetve Zahorecz 87. - 11-esből (2:1)
Sárga lapok: Gaál (25.), Szanyó (30.) Waltner (35.), Kovrig (53.) illetve Balajcza (16.), Andruskó (42.), Finta (52.)
Kiállítás: Andruskó (54.)

Pécs MFC-ZTE FC 1:0 (0:0)
Pécs, 1500 néző (Arany)
Gólszerző: Montvai 63. (1:0)
Sárga lapok: Montvai (64.), illetve Kocsárdi (80.)

Újpest FC-Fehérvár FC 3:0 (2:0)

Szusza Ferenc-stadion, 3000 néző (Dubraviczky)
Gólszerzők: Rajczi 1. (1:0), Rajczi 26. (2:0), Kuttor 89. - öngól (3:0)
Sárga lapok: Polonkai (50.), Németh (80.), Erős (87.), Kovács (91.), illetve Magasföldi (65.)

Debrecen-Budapest Honvéd 2:0 (0:0)
Debrecen, 4500 néző (Fábián)
Gólszerzők: Éger 84.- 11-esből (1:0), Virág 86. (2:0)
Sárga lapok: Kerekes (71.), illetve Szili (58.), Budovinszky (69.), Genito (84.)

További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább