2007 legjei a focitipp szerint

2007 legjei a focitipp szerint

, focitipp.hu

2007 toplistái.



A bravúrkapus, a tizenegyesölő és a köpcös

1. rész: Az év kapusai

Kik voltak a 2007-es év legjobb kapusai? Leltárt készítettünk. De előtte egy gyors kvízkérdés: hogyan hívják a kapust Peter Handke A kapus félelme tizenegyesnél c. regényében?

Koronáztassék meg Maicon!

2. rész: Az év hátvédei

Maicon idén végleg leváltotta Cafut, de alig maradt le mögötte Sergio Ramos és Daniel Alvés. Bekerülhetett volna az első ötbe a fél Arsenal-védelem (végül csak Touré és Eboué járt így), de további esélyesek is csak orrhosszal maradtak le.


Kaká, a példakép és a leendő FIFA-elnök

3. rész: Az év középpályásai

Ki más nyerhetett volna, mint Kaká? Esetleg Cristiano Ronaldo, vagy Fabregas, de a brazil egyelőre más minőség. Pirlo is és Gerrard is, a maga filozófus- és bosszúálló módján.

A kis nagy ember és az Inter gyilkosai

4. rész: Az év csatárai

"Vajon hány s hány évig kell fociznunk, hogy a térdünkön elhordjuk a rétet?" Költői kérdés, válasz nincs. Arra azonban válaszolunk, hogy kik voltak a 2007-es év legjobb csatárai. åme, a focitipp rangsora.

Arséne Wenger, a titkok tudója

5. rész: Az év edzői

Arséne Wenger valamit nagyon tud, de a spanyolok (Ramos & Valverde) sem sokkal maradtak le tőle. Üdvözöljük a listán Leo Beenhakkert és Carlo Ancelottit is.

Vörös Ördögök: örömre fel!

6. rész: Az év csapatai

Bajnok lett Angliában a Manchester - ez az év csapata díjat jelenti a Ferguson-bébiknek. Második az olasz, harmadik a spanyol bajnok (Inter, Real Madrid). Nem hagyhattuk ki a Milant, és csak alig maradt le az első ötből a Sevilla. És az örmény válogatott. Érdekli miért?

Az elbukott Eb-pályázat és a Szőke Szikla szitkai

7. rész: Az év botrányai

Nem kellett messzire mennünk. Listánkat az MLSZ vezeti, a bukott Eb-pályázat kínos magyarázatai mellett Mészöly Kálmán elé is túl gyakran toltak oda egy mikrofont. Olaszországban tombol az erőszak, a fogadási maffia pedig már az UEFA-sorozatokat is elérte.

Világbajnokverés, Bundesliga-bravúrok, Mourinho-búcsú

8. rész: Az év meglepetései

3-1 a világbajnok olaszok ellen, ennél nagyobb meglepetésre tíz évet kell majd várni. Hajnal és Huszti lenyűgözte a Bundesligát is, Mourinho otthagyta a Chelsea-t.

Kisinyovi zakó, angol lebőgés, eltűnő Ronaldinho

9. rész: Az év csalódásai

Csalódtunk a moldávok elleni meccsen, de hatalmas csalódást okozott az angol válogatott is, amely képtelen volt kijutni az Eb-re. A Leeds és Ronaldinho lassan eltűnik a futballtérképről, a gyötrelmesen gyenge BL-döntő pedig az emlékezetünkből.


*****

További cikkek a rovatban

Szenvedély, szív, hivatás, haza

, Kukorelly Endre

Szenvedély, szív, hivatás, haza

Kukorelly Endre emlegeti a Fradit, Varga Zoltán és a horvátokat – meg az unalmat. Év végi körkérdés, 18. rész

Tovább

X Professzor a mutánsok élén

, Horváth Béla

X Professzor a mutánsok élén

Horváth Béla szerint X Professzor lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Év végi körkérdés, 18. rész.

Tovább

A foci ereje

, László Ágnes

A foci ereje

László Ágnes (a "Kislány, nagy foci" blog szerkesztője) a barcelonai élményekről, az egyiptomi és angol hősökről és a manchesteri buszozásokról. Személyes válaszok. Év végi körkérdés, 17. rész.

Tovább

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

, Zelei Dávid

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

Zelei Dávidnak a Vidiről vannak jó emlékei 2017-ből: a Bordeaux elleni siker tényleg óriási volt. A folytatást hagyjuk, inkább hajrá, Tatabánya! Év végi körkérdés, 16. rész.

Tovább

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

, Sánta Szilárd

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

Sánta Szilárd számára Andrés Iniesta „a futballista”. Ferenc pápa pedig az ideális szövetségi kapitány. Év végi körkérdés, 15. rész.

Tovább

Coutinho maradjon, kösz!

, Gazdag József

Coutinho maradjon, kösz!

Gazdag József szerint Vinnie Jones lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Különben pedig: Liverpool forever! Év végi körkérdés, 14. rész.

Tovább

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

, Purosz Leonidasz

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

Purosz Leonidasz az Udinese feltámadásának örül a legjobban, de a szövetségi kapitány kérdésében bizonytalan. Éljen az olaszos tiki-taka! Év végi körkérdés, 13. rész.

Tovább

Hátha majd most! Hahaha!

, Kiss László

Hátha majd most! Hahaha!

Kiss Lászlónak nem sok öröme volt idén a futballban (Juve-kudarc a BL-döntőben, Olaszország lemaradása a vb-ről), de az év csapata kárpótolta mindenért. Év végi körkérdés, 12. rész

Tovább

Szeretném tovább csodálni a játékukat

, Focitipp Official

Szeretném tovább csodálni a játékukat

Egressy Zoltán a Barcelona fanatikusa, vagyis nem nagyon érdekli, hogy a Real Madrid hány trófeát nyert idén (sokat). Év végi körkérdés, 11. rész.

Tovább

Futballkapitány? Kemény Dénes!

, Máté Gábor

Futballkapitány? Kemény Dénes!

Máté Gábor nem sémákban gondolkodik, szerinte Kemény Dénest kellett volna kineveznia magyar fociválogatott élére. És még: az új Messire várva. Év végi körkérdés, 10. rész

Tovább