Zidane után Benzema jön?

Zidane után Benzema jön?

, focitipp.hu

Az év felfedezettjei

Az algériai születésű francia (eszükbe jut Zidane?) csatár már 20 évesen ontja a gólokat hazájában és Európában is. A dobogóra még egy nigériai születésű angolunk (Agbonlahor) és egy napolitanónk is van (Quagliarella).1. Karim Benzema (Lyon)

Benzema befejeli, bevágja jobbal, ballal, bevágja két méterről és bevégja negyvenről - nem tudunk betelni vele. Amit a Rangers elleni ki-ki meccsen művelt az Ibrox Parkban, az maga volt a tökély. A 20 éves Benzema belehúzott ősszel, 15-ször talált be az ellenfeleknek. Beszédes adat.2. Gabriel Agbonlahor (Aston Villa)

Nigériai apa, angol anya, és egy csodagyerek. Gyors, erőszakos, és egy szempillantás alatt csomót köt az ellenfelek lábára. Agbonlahor előbb-utóbb kinövi az Aston Villát, erre mérget veszünk.3. Fabio Quagliarella (Udinese)

Júniusban rúgott két bombagólt a litvánok elleni Eb-selejtezőn: ezen a meccsen kezdett először a Squadra Azzurrában. Tavasszal a Sampdoriában termelt, ősszel az Udinese remeklésében segédkezett (nyáron a Manchester United környékezte meg). Tegye fel a kezét, aki egy évvel ezelőtt ilyen karriert jósolt volna neki!4. Afonso Alves (Heerenven)

2007 végéig 49 meccsen 49 gólt rúgott a Heerenveen színeiben. Tavasszal 34 találattal lett holland gólkirály (31 meccsen lépett pályára). Ősszel bő egy óra alatt hétszer vette be a Heracles Almelo kapuját. Ő Afonso Alves. De még mindig nem ismeri eléggé a világ: az Alfonso Alves névre 102 ezer találatot dob ki a google.5. David Bentley (Blackburn)

A Salzburg elleni gólja után több néző elájult, mások napokig tartó izgalmi állapotról, megint mások művészi élményhez fogható katarzisról számoltak be. Bentley tudja, hogyan kell nagy gólt rúgni. Figyeljünk rá.Akik kimaradtak

A Barcelona két reménysége (Giovani Dos Santos és Bojan Krkic) már ott toporog az előszobában. Hogy a Laziót még mindig Égszínkékeknek becézik, és nem Koromfeketéknek, azért Lorenzo De Silvestri tette a legtöbbet: a 19 esztendős jobbhátvéd bónuszpontot kap. S van egy 22 esztendős csodakapusunk is, René Adler, aki tavasszal Leverkusenből Lisszabonba száműzte Hans-Jörg Buttot. Meg egy Feninünk, akit fenemód dícsérnek a csehek, nem alaptalanul: az U20-as vébén láthattuk, mit tud. Ott figyelt fel a fiatal Feninre a Frankfurt.

A 2006-os lista: 1. Diego, 2. Eboué, 3. Schweinsteiger, 4. Grosso, 5. Malouda

(focitipp.hu)

A best of 2007 sorozat cikkei >>>


*****

További cikkek a rovatban

Szenvedély, szív, hivatás, haza

, Kukorelly Endre

Szenvedély, szív, hivatás, haza

Kukorelly Endre emlegeti a Fradit, Varga Zoltán és a horvátokat – meg az unalmat. Év végi körkérdés, 18. rész

Tovább

X Professzor a mutánsok élén

, Horváth Béla

X Professzor a mutánsok élén

Horváth Béla szerint X Professzor lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Év végi körkérdés, 18. rész.

Tovább

A foci ereje

, László Ágnes

A foci ereje

László Ágnes (a "Kislány, nagy foci" blog szerkesztője) a barcelonai élményekről, az egyiptomi és angol hősökről és a manchesteri buszozásokról. Személyes válaszok. Év végi körkérdés, 17. rész.

Tovább

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

, Zelei Dávid

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

Zelei Dávidnak a Vidiről vannak jó emlékei 2017-ből: a Bordeaux elleni siker tényleg óriási volt. A folytatást hagyjuk, inkább hajrá, Tatabánya! Év végi körkérdés, 16. rész.

Tovább

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

, Sánta Szilárd

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

Sánta Szilárd számára Andrés Iniesta „a futballista”. Ferenc pápa pedig az ideális szövetségi kapitány. Év végi körkérdés, 15. rész.

Tovább

Coutinho maradjon, kösz!

, Gazdag József

Coutinho maradjon, kösz!

Gazdag József szerint Vinnie Jones lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Különben pedig: Liverpool forever! Év végi körkérdés, 14. rész.

Tovább

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

, Purosz Leonidasz

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

Purosz Leonidasz az Udinese feltámadásának örül a legjobban, de a szövetségi kapitány kérdésében bizonytalan. Éljen az olaszos tiki-taka! Év végi körkérdés, 13. rész.

Tovább

Hátha majd most! Hahaha!

, Kiss László

Hátha majd most! Hahaha!

Kiss Lászlónak nem sok öröme volt idén a futballban (Juve-kudarc a BL-döntőben, Olaszország lemaradása a vb-ről), de az év csapata kárpótolta mindenért. Év végi körkérdés, 12. rész

Tovább

Szeretném tovább csodálni a játékukat

, Focitipp Official

Szeretném tovább csodálni a játékukat

Egressy Zoltán a Barcelona fanatikusa, vagyis nem nagyon érdekli, hogy a Real Madrid hány trófeát nyert idén (sokat). Év végi körkérdés, 11. rész.

Tovább

Futballkapitány? Kemény Dénes!

, Máté Gábor

Futballkapitány? Kemény Dénes!

Máté Gábor nem sémákban gondolkodik, szerinte Kemény Dénest kellett volna kineveznia magyar fociválogatott élére. És még: az új Messire várva. Év végi körkérdés, 10. rész

Tovább