Világbajnokverés, Bundesliga-bravúrok, Mourinho-búcsú

Világbajnokverés, Bundesliga-bravúrok, Mourinho-búcsú

, focitipp.hu

Az év meglepetései

3-1 a világbajnok olaszok ellen, ennél nagyobb meglepetésre tíz évet kell majd várni. Hajnal és Huszti lenyűgözte a Bundesligát is, Mourinho otthagyta a Chelsea-t.



1. Magyarország-Olaszország 3-1

Egy gólért imádkoztunk, három lett belőle. Juhász a pipába bombázott, Gera megbolondította Cannavarót, Feczesin az üres kapuba passzolt - Buffon idegrendszere romokban hevert. A Puskás Stadionban mindenki felállva ünnepelte a csodát: a Várhidi-fiúk lefocizták a pályáról a világbajnokot.



2. Hajnal és Huszti szereplése a Bundesligában

Hajnal Tamás, a Karlsruhe középpályása a Bundesliga 10. legjobb játékosa lett az őszi szezonban a Kicker osztályzatai alapján (Toni az ötvenedik), az 5. legjobb és az Év felfedezettje a társak szerint. A kanadai táblázaton öt góllal és hat gólpasszal a 6. helyen áll. A hannoveri Huszti Szabolcs se panaszkodhat: 6+4-gyel a tavalyi gólkirály Gekasszal együtt a nyolcadik.

3. Mourinho szakított a Chelsea-vel

Két bajnoki cím (2005, 2006), két Ligakupa-győzelem (2005, 2007), egy FA-kupa-győzelem (2007) után elhagyta a Chelsea-t José Mourinho. A 44 éves portugál tréner utódja Avram Grant lett.

4. Irak győzelme az Ázsia kupán

A siíta, szunnita és kurd játékosokból álló iraki válogatott esélytelenként indult az Ázsia Kupán: a kapus Noor Sabri, aki az elődöntőben büntetőt hárított Dél-Korea ellen, közvetlenül az Ázsia Kupa előtt vesztette el testvérét. Nashat Akram hozzátartozóit elrabolták, majd meggyilkolták. A kurd Haward Mulla Mohammad nevelőanyja két nappal a negyeddöntő előtt halt meg. Irak így nyerte meg a tornát, a döntőben Younnis Mahmoud góljával verve Szaúd Arábiát.



5. A Ferencváros szereplése

A 2007-es év nem a Fradié volt. A zöld-fehérek tavasszal elbukták a feljutást a Nyíregyházával szemben, a mélypont mégis ősszel jött a Kecskeméten elszenvedett 0-4-gyel. Az FTC idén kétszer ikszelt a Bőccsel, de nem tudta megverni a Tuzsért, a Baktalórántházát és a Budafokot sem.

(focitipp.hu)

A best of 2007 sorozat cikkei >>>

*****

További cikkek a rovatban

Szenvedély, szív, hivatás, haza

, Kukorelly Endre

Szenvedély, szív, hivatás, haza

Kukorelly Endre emlegeti a Fradit, Varga Zoltán és a horvátokat – meg az unalmat. Év végi körkérdés, 18. rész

Tovább

X Professzor a mutánsok élén

, Horváth Béla

X Professzor a mutánsok élén

Horváth Béla szerint X Professzor lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Év végi körkérdés, 18. rész.

Tovább

A foci ereje

, László Ágnes

A foci ereje

László Ágnes (a "Kislány, nagy foci" blog szerkesztője) a barcelonai élményekről, az egyiptomi és angol hősökről és a manchesteri buszozásokról. Személyes válaszok. Év végi körkérdés, 17. rész.

Tovább

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

, Zelei Dávid

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

Zelei Dávidnak a Vidiről vannak jó emlékei 2017-ből: a Bordeaux elleni siker tényleg óriási volt. A folytatást hagyjuk, inkább hajrá, Tatabánya! Év végi körkérdés, 16. rész.

Tovább

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

, Sánta Szilárd

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

Sánta Szilárd számára Andrés Iniesta „a futballista”. Ferenc pápa pedig az ideális szövetségi kapitány. Év végi körkérdés, 15. rész.

Tovább

Coutinho maradjon, kösz!

, Gazdag József

Coutinho maradjon, kösz!

Gazdag József szerint Vinnie Jones lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Különben pedig: Liverpool forever! Év végi körkérdés, 14. rész.

Tovább

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

, Purosz Leonidasz

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

Purosz Leonidasz az Udinese feltámadásának örül a legjobban, de a szövetségi kapitány kérdésében bizonytalan. Éljen az olaszos tiki-taka! Év végi körkérdés, 13. rész.

Tovább

Hátha majd most! Hahaha!

, Kiss László

Hátha majd most! Hahaha!

Kiss Lászlónak nem sok öröme volt idén a futballban (Juve-kudarc a BL-döntőben, Olaszország lemaradása a vb-ről), de az év csapata kárpótolta mindenért. Év végi körkérdés, 12. rész

Tovább

Szeretném tovább csodálni a játékukat

, Focitipp Official

Szeretném tovább csodálni a játékukat

Egressy Zoltán a Barcelona fanatikusa, vagyis nem nagyon érdekli, hogy a Real Madrid hány trófeát nyert idén (sokat). Év végi körkérdés, 11. rész.

Tovább

Futballkapitány? Kemény Dénes!

, Máté Gábor

Futballkapitány? Kemény Dénes!

Máté Gábor nem sémákban gondolkodik, szerinte Kemény Dénest kellett volna kineveznia magyar fociválogatott élére. És még: az új Messire várva. Év végi körkérdés, 10. rész

Tovább