Kisinyovi zakó, angol lebőgés, eltűnő Ronaldinho

Kisinyovi zakó, angol lebőgés, eltűnő Ronaldinho

, focitipp.hu

Az év csalódásai

Csalódtunk a moldávok elleni meccsen, de hatalmas csalódást okozott az angol válogatott is, amely képtelen volt kijutni az Eb-re. A Leeds és Ronaldinho lassan eltűnik a futballtérképről, a gyötrelmesen gyenge BL-döntő pedig az emlékezetünkből.



1. Moldova-Magyarország 3-0

Miután Máltát megajándékoztuk egy történelmi győzelemmel, a moldávokkal hármat rúgattunk. Ilyen se volt még: Moldova válogatottja ezt megelőzően tétmeccsen még soha senkit nem vert meg három góllal (a rekord egy Azerbajdzsán elleni 2-0 volt). "A fiúk mindent megtettek" - értékelt a kapitány. Végtelenül szomorú volt szembesülni azzal, hogy a "minden" ilyen kevés. Pedig az ellenfél nem Franciaország vagy Spanyolország volt, hanem Moldova.



2. Anglia lemaradt az Eb-ről

Miközben a Premier League él és virul, az angol futball az utóbbi évtized legnagyobb blamáját szenvedte el: Anglia válogatottja 1994 után ismét lemaradt egy nagy világversenyről. Hogy mi kellett ehhez? Egy inkompetens szövetségi kapitány és egy sor jóllakott sztár alibizése. Igaz, a selejtezőkön látott angol csapatot talán még az angol szurkolók sem hiányolják az Eb-ről.

Anglia-Horvátország 2-3


3. Leeds United: 3. liga

Az angol harmadosztályba zuhant vissza a Leeds United, amely az utóbbi évtizedekben az angol futball egyik bástyája volt. Háromszor (1969, 1974, 1992) lett angol bajnok, kétszer nyert VVK-t (1968-ban a Fradi ellen), 1973-ban KEK-, 1975-ben BEK-döntőt játszott. Nyolc éve még elődöntős volt az UEFA-kupában, majd a BL-ben is.

4. Ronaldinho eltűnt

Bámultuk könnyed cseleit, csodáltuk ötleteit, szerettük mosolygós futballját. Mindez a múlté: Ronaldinho látványosan visszaesett, összeveszett edzőjével, csapattársaival, s a zuhanyhíradó szerint Milánó vagy London felé kacsingat. A klímaváltozás csak jót tehet vele.

5. Csapnivaló BL-döntő

Emlékeznek még Carragherre, aki csak azért tudott felkapaszkodni a VIP-páholyba az ezüstéremért, mert közben egy korlátba kapaszkodhatott? Vagy arra a Maldinire, aki 90 perc alatt több gyertyát rúgott, mint addigi pályafutása alatt összesen? "Csak a szépre emlékezem" (59 másodpercnyi hardcore) - énekelte a slágerben Putnoki Gábor. A Milan-Liverpool BL-döntő azonban nem volt szép. Csúnya volt. A milánosokat e helyütt értékeltük, a liverpooliakat emitt, sok dicséretre ne számítsanak.



focitipp.hu

A best of 2007 sorozat cikkei >>>

*****

További cikkek a rovatban

Szenvedély, szív, hivatás, haza

, Kukorelly Endre

Szenvedély, szív, hivatás, haza

Kukorelly Endre emlegeti a Fradit, Varga Zoltán és a horvátokat – meg az unalmat. Év végi körkérdés, 18. rész

Tovább

X Professzor a mutánsok élén

, Horváth Béla

X Professzor a mutánsok élén

Horváth Béla szerint X Professzor lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Év végi körkérdés, 18. rész.

Tovább

A foci ereje

, László Ágnes

A foci ereje

László Ágnes (a "Kislány, nagy foci" blog szerkesztője) a barcelonai élményekről, az egyiptomi és angol hősökről és a manchesteri buszozásokról. Személyes válaszok. Év végi körkérdés, 17. rész.

Tovább

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

, Zelei Dávid

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

Zelei Dávidnak a Vidiről vannak jó emlékei 2017-ből: a Bordeaux elleni siker tényleg óriási volt. A folytatást hagyjuk, inkább hajrá, Tatabánya! Év végi körkérdés, 16. rész.

Tovább

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

, Sánta Szilárd

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

Sánta Szilárd számára Andrés Iniesta „a futballista”. Ferenc pápa pedig az ideális szövetségi kapitány. Év végi körkérdés, 15. rész.

Tovább

Coutinho maradjon, kösz!

, Gazdag József

Coutinho maradjon, kösz!

Gazdag József szerint Vinnie Jones lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Különben pedig: Liverpool forever! Év végi körkérdés, 14. rész.

Tovább

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

, Purosz Leonidasz

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

Purosz Leonidasz az Udinese feltámadásának örül a legjobban, de a szövetségi kapitány kérdésében bizonytalan. Éljen az olaszos tiki-taka! Év végi körkérdés, 13. rész.

Tovább

Hátha majd most! Hahaha!

, Kiss László

Hátha majd most! Hahaha!

Kiss Lászlónak nem sok öröme volt idén a futballban (Juve-kudarc a BL-döntőben, Olaszország lemaradása a vb-ről), de az év csapata kárpótolta mindenért. Év végi körkérdés, 12. rész

Tovább

Szeretném tovább csodálni a játékukat

, Focitipp Official

Szeretném tovább csodálni a játékukat

Egressy Zoltán a Barcelona fanatikusa, vagyis nem nagyon érdekli, hogy a Real Madrid hány trófeát nyert idén (sokat). Év végi körkérdés, 11. rész.

Tovább

Futballkapitány? Kemény Dénes!

, Máté Gábor

Futballkapitány? Kemény Dénes!

Máté Gábor nem sémákban gondolkodik, szerinte Kemény Dénest kellett volna kineveznia magyar fociválogatott élére. És még: az új Messire várva. Év végi körkérdés, 10. rész

Tovább