Pofonok a pályán - csapattársak egymás ellen

Pofonok a pályán - csapattársak egymás ellen

, anfield.focitipp.hu

A futball nem küzdősport, ennek ellenére előfordul, hogy egymásnak esnek a játékosok - olykor még a csapattársak is. "Családon belüli" erőszak a futballban - összeállításunk első része következik. Welcome to Fight club!



McManaman v Grobbelaar (Liverpool)
Az 1993 szeptemberében a liverpooli derbi hajrájában az Everton gólja után a Liverpool kapusa, Bruce Grobbelaar a fiatal Steve McManaman védőmunkájával volt elégedetlen, s ezt szóvá is tette, széles gesztusok kíséretében: majd arcon ütötte "Maccát". A meccset 2-0-ra az Everton nyerte.


Le Saux v Batty (Blackburn)
1995-ben, a Szpartak Moszkva elleni BL-csoportmeccsen összeverekedett egymással a Blackburn Rovers két játékosa, David Batty és Graeme Le Saux - súlyosan sportszerűtlen magatartásukért mindketten kétmeccses eltiltást kaptak. Egyesek szerint Batty meccs közben "lebuzizta" csapattársát, s emiatt robbant ki a csetepaté. A 36-szoros angol válogatott Le Saux (aki egyetlen gólt lőtt címeres mezben, a brazilok ellen 25-ről kapásból a felső sarokba) ma a melegek jogaiért harcoló aktivista.

Hartson v Berkovic (West Ham)
Hartson a Celtic játékosaként lefejelte a Hearts skót középhátvédjét, Andy Webstert, és nyíltan szimpatizált az IRA terrorszervezettel. Legnagyobb sajtóvisszhangot kapó balhéja 1998-ban történt, a West Ham edzésén, amikor fejberúgta a 82-szeres izraeli válogatott középpályást, Eyal Berkovicot.


Collymore v Benjamin (Leicester)
A Nottinghamben 65/42, a Liverpoolban 63/28 volt a mérlege Stan Collymore-nak, aki 2000-ben, pályafutása végén a Leicester City tartalékcsapatában találta magát, de kirúgták, mivel meccs közben összeszólalkozott csapattársával, Trevor Benjaminnel, s a szünetben ököllel folytatták a vitát - Collymore-nak mennie kellett a csapattól.

Mellberg v Ljungberg (svéd válogatott)
A 2002-es világbajnokság előtt a svéd válogatott edzésén Olof Mellberg a kelleténél erélyesebben csúszott be, s ezt Freddie Ljungberg zokon vette - de olyannyira, hogy többen is csak nehezen tudták lecsillapítani a kakaskodókat. Mellberg ma az Aston Villa, Ljungberg a West Ham játékosa. A válogatottban azóta is csapattársak, de nem kedvelik egymást, amit a Trinidad elleni, 2006-os világbajnokságon elért döntetlen utáni veszekedésük is bizonyított.


Vieira v Lauren (Arsenal)
2004 októberében a Rosenborg-Arsenal (1-1) BL-mérkőzésen az Ágyúsok két játékosa, a francia Patrick Vieira és a kameruni Lauren azt vitatták meg egymással a pályán, ki hibázott a Rosenborg gólja előtt. De nem jutottak dűlőre, és a meccs után a norvég rendőrök szálltak fel az Arsenal csapatbuszára, hogy az egymás torkának eső játékosokat szétválasszák. Ma már egyikőjük sem az Arsenal játékosa: Vieira az Interben, Lauren pedig a Portsmouth-ban futballozik.

Dyer v Bowyer (Newcastle)
2005 áprilisában az Aston Villa 3-0-ra verte a Newcastle-t, s a meccset hármas emberelőnyben fejezte be: Taylor, Dyer és Bowyer kapott piros lapot. Utóbbi kettő azért, mert a meccs vége előtt 10 perccel úgy döntöttek: megverekszenek a kezdőkörben. Az ütésváltás után a verekedést kirobbantó Bowyernek (akinek még a meze is elszakadt) mennie kellett, ma azonban ismét csapattársak: mindketten a West Ham játékosai.


Folytatjuk.


(anfield.focitipp.hu)

*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább