Huszti már nem hisztizik, Rivaldo ollózik

Huszti már nem hisztizik, Rivaldo ollózik

, kl

Boldog születésnapot

Huszti Szabolcs, Rivaldo és Pierre Littbarski. A magyartól sok, a braziltól csodálatos, a némettől pedig egy begyötört gólt láthatnak.



Huszti Szabolcs alig egy éve dúlva-fúlva hagyta el a tatai edzőtábort: ő nem lesz csere a nímandok közt. Hisztis Huszi - írtuk róla akkoriban. De bárhogy is: Huszti remek futballista, a kapitánnyal is kibékült, és még születésnapja is volt pénteken. A huszonötödik.

Best of Huszti


Birtokunkban van egy mez (képünkön), állítólag Pierre Littbarskié volt, amikor az 1. FC Kölnben játszott. Ez már akkor is gyanús volt ("miért nincs rajta szám?"), de Littbarskit szerettük, és köszöntjük 48. születésnapján, melyet szerdán ünnepelt.

Littbarski gólja a Werder Bremen ellen


Ilyen egy futballcsoda: egy utolsó percben mellre vett labda, ollózás, gól, örömmámor, bajnoki cím. Néha pedig a csoda valósággá válik: utolsó perc, mellre vett labda, ollózás, gól, örömmámor. Csak a bajnoki cím nem volt igaz, de a Barcelona ezzel a Rivaldo találattal érte el a BL-t érő negyedik helyet a 2001-es szezonban. A brazil tegnap múlt 36 éves.

Rivaldo ollózása


Ön szerint mi a nehezebb? Bajnokok Ligája-győzelemre vezetni egy futballklubot, vagy lekezelni egy 40 méteres indítást lakkcipőben? Rafa Beníteznek mindkettő sikerült. Mivel a BL-győzelmet már mindenki látta, ezért a spanyol mester 48. születésnapját inkább az utóbbival ünnepeljük.

Rafa Benítez labdát kezel


Benítez, a mágus


Tegnap a magyar jégkorong-válogatott megnyerte a Japánban rendezett Divizió I-es világbajnokságot, így jövőre 70 év elteltével ismét a legjobbak közt szerepelhet. Ha egyszer lesz másik sportág az oldalunkon, az biztos, hogy a jégkorong lesz. www.hokitipp.hu. Nem is hangzik rosszul. Jelenleg ez még a focitipp.hu, de az A-csoportba feljutott magyar hokisoknak így is nagybetűs, felkiáltójeles gratuláció jár.

Ukrajna-Magyarország 2-4


Ezen a héten Dolák-Saly Róbert énekel nekünk. A L'art pour l'art Társulat tagja éppen ma ünnepli 53. születésnapját. Igazából a Bogárdallal szerettük volna köszönteni, de azt sajnos nem találtuk.

Dolák-Saly Róbert: Szerelmi vallomás


A hét eseményei

- Debrecenben kiadják a Függetlenségi Nyilatkozatot, Kossuth Lajos kimondja a Habsburg-ház trónfosztását (1849. április 14.)
- Jéghegynek ütközik a Titanic, másnap hajnalra elsüllyed (1912. április 14.)
- Göteborgban bemutatják az első Volvót (1927. április 14.)
- A cukorbetegek számára forgalomba hozzák az inzulint (1923. április 15.)
- Megnyílik az első McDonalds étterem Illinois államban (1955. április 15.)
- A Hillsborough-katasztrófa. 96 halott a Liverpool-Nottingham FA-kupa meccsen (1989. április 15.)
- Megnyílt az első Budapesti Nemzetközi Vásár (1925. április 18.)
- A magyar jégkorong válogatott 70 év után ismét feljut az A csoportba, miután 4-2-re legyőzte Ukrjanát (2008. április 19.)

A hét szülöttei

- Roberto Ayala, argentin futballista (1973. április 14.)
- Esterházy Péter, író (1950. április 14.)
- Leonardo Da Vinci, polihisztor (1452. április 15.)
- Tristan Tzara, román származású francia költő (1896. április 16.)
- Pierre Littbarski, német futballista (1960. április 16.)
- Rafa Benítez, spanyol edző (1960. április 16.)
- Fredrik Ljungberg, svéd futballista (1977. április 16.)
- Nick Hornby, angol író (1957. április 17.)
- Huszti Szabolcs, magyar futballista (1983. április 18.)
- Rivaldo, brazil futballista (1972. április 19.)
- Dolák-Saly Róbert, humorista (1955. április 20.)

(kl)


*****

További cikkek a rovatban

Gólöröm

, D. Bányász Gergő

Gólöröm

Mit kap az a játékos, aki gólöröm miatt leveszi a mezét? Sportszerűtlen viselkedés miatt sárga lapot. Uff

Tovább

Futball a földi pokolban

, Nádudvari Péter

Futball a földi pokolban

Hetvenkét éve, 1945. január 27-én szabadult fel a történelem egyik legnagyobb szégyenfoltjának helyszíne, az auschwitzi lágerkomplexum. A krematóriumok között időnként futballmérkőzéseket rendeztek.

Tovább

Kisbeszéd-töredék a szünetről

Nos, csak a kép kedvéért, kedves magyar bajnokság, jó hír, hogy páran lessük még a monitort, a takarót. Kevésbé jó: nem mindig tudjuk, hogy amit látunk az a valóság, vagy végtelenített felvételről valami régi program. Azaz, hogy élsz e még egyáltalán. Nagygéci Kovács József a "szünetről".

Tovább

„Tengerben a tenger”

Július 14-én, csütörtökön, 66 éves korában meghalt Esterházy Péter író, Esterházy Márton testvére. NAGYGÉCI KOVÁCS JÓZSEF egy személyes történetet idéz fel a futball iránt rajongó EP-ről. Jelen időben beszélünk róla.

Tovább

„Magyaros, csípős”

, Focitipp Official

„Magyaros, csípős”

Állandó posztolónk, SZOMBATHY PÁL újságíró tökélyre fejlesztette a minimált az előzetes esélylatolgatás során. Rövid, de velős. Eb-körkérdések.

Tovább

Magyarország futballban is világirodalmi tényező

, focitipp

Magyarország futballban is világirodalmi tényező

A cím legföljebb azok számára szorulhat némi magyarázatra, akik nem hallottak még a magyar íróválogatottról. Remélhetőleg ők vannak kevesebben. Különösen ama három feledhetetlen famagustai (Észak-Ciprus) nap után, amikor a csapat nemzetközi színtéren is – újra – letette névjegyét. Nem is akárhogy! –…

Tovább

Kőrösi Zoli halálára

, Szegő János

Kőrösi Zoli halálára

Tegnap meghalt egy magyar író, aki szeretett focizni, és tudott is írni a fociról. A logikai láncolatból ne maradjon ki az se, hogy tudott is focizni, és szeretett is írni. Szegő János búcsúzik tőle.

Tovább

Nyerjen könyveket a Focitippel!

, focitipp.hu

Nyerjen könyveket a Focitippel!

Itt a Focitipp nagy könyvnyeremény-akciója. Hat nyertes összesen 18 könyvet nyerhet meg a játékban, amely a Facebookon zajlik.

Tovább

A Professzor visszaemlékezései

, Kiss Tibor Noé

A Professzor visszaemlékezései

Mit tudhatunk meg Andrea Pirlóról a Gondolkodom, tehát játszom című önéletrajzi könyve alapján? Rengeteg mindent – de azért várjuk a folytatást. Könyvkritika.

Tovább

Egy Dózsa-regény vége

, Szegő János

Egy Dózsa-regény vége

Szusza, Bene és Törőcsik – három egykori futballsztár egy fotón. Szegő János új sorozata a kultúrszekcióban: "egy kép alá".

Tovább