Kétszázezren ünnepelték a Real Madridot, Antonio Puertára emlékezve

Kétszázezren ünnepelték a Real Madridot, Antonio Puertára emlékezve

, anfield

Spanyolország, 35. forduló

A Real Madrid elutasította a "last minute"-ajánlatot, s három fordulóval a vége előtt bajnok lett, kalandos körülmények közepette.



A Cibeles téren kétszázezren ünnepeltek, Sergio Ramos pedig egykori sevillai csapattársának, a szeptemberben elhunyt Antonio Puertának ajánlotta a bajnoki címet.

Készíthetjük a leltárt: 35 meccs, több mint 3000 percnyi játékidő, 25 győzelem, 73 rúgott gól, 7-0 otthon a Valladolid, 5-0 idegenben a Villarreal ellen, s egy nagyszabású hajrá Pamplonában az Osasuna ellen. A Real Madrid révbe ért.

Úgy tűnt, izzadság nélkül szerzi meg a bajnoki címet a Real Madrid, hétről hétre vígan éldegélve a Barcelona hibáiból. Aztán az Osasuna ellen megmutatta a csapat, hogy tartása is van. A Real harci kedvét nem mosta el a zuhogó eső, hiába kapott piros lapot Cannavaro (két madridi szezonjának mérlege 18 sárga és 3 piros), hiába szerzett vezetést a 83. percben büntetőből az Osasuna (Heinze kezezett), hiába játszottak az utolsó pillanatokban kilenc emberrel a madridiak (Heinzét kellett ápolni). Bernd Schusternek ugyanis volt egy jolly jokere a kispadon: Gonzalo Higuaín.

Az argentin támadó csereként állt be a hajrában (akárcsak egy hete a Bilbao ellen), s ezúttal is eldöntötte a meccset (akárcsak egy hete a Bilbao ellen). Előbb gólpasszt adott Robbennek (akárcsak egy hete a Bilbao ellen), majd lőtt egy rendkívül fontos gólt (akárcsak egy hete a Bilbao ellen). A Real félelmetesen tud hajrázni, a Blancók a mérkőzések utolsó negyedórájában szerezték a legtöbb (18), s kapták a legkevesebb (3) góljukat.

"Olyan volt, mint egy amerikai film. Izgalmas, fordulatos, a végén happy enddel" - nyugtázta elégedetten az eseményeket Bernd Schuster, akinek edzőként ez az első bajnoki aranya a Reallal (játékosként 1989-ben és 1990-ben is első lett a madridiakkal). Azóta most fordult elő először, hogy a Real megvédte bajnoki címét. A spanyol örökranglista:

31 Real Madrid
18 Barcelona
9 Atlético Madrid
8 Athletic Bilbao
6 Valencia
2 Real Sociedad
1 Deportivo Coruna, Sevilla, Real Betis


Hatot lőtt a Barcelona, de ez már hatástalan volt. A Barca 2001 óta nem tudott nyerni odahaza a Valencia ellen (akkor Rivaldo emlékezetes ollózásával lett 3-2), most viszont hiába végezte ki a Valenciát, a második hely aligha jön össze. A szerda esti, Real Madrid elleni El Clásicót ugyanis Milito, Iniesta (mindkettő sérült), Deco és Eto'o (mindkettő eltiltott) kihagyja.

Javier Clemente márciusban hosszas huzavona után elutasította az iráni válogatott ajánlatát, s a Murcia kispadján kötött ki. Nem volt szerencsés döntés, a Murcia vasárnap kétgólos előnyt tékozolt el Santanderben, és kiesett. Így már csak egy feketepéter maradt a pakliban, de azt az egyet még legalább hét csapat megkaphatja. A kiesőjelöltek hátralévő meccsei:

12. Betis (45): Valladolid (o), Sevilla (o), Getafe (o)
13. Getafe (42): Almería (o), Valladolid (i), Betis (o)
14. Valladolid (42): Betis (i), Getafe (o), Huelva (i)
15. Valencia (42): Zaragoza (o), Levante (i), Atlético (o)
16. Zaragoza (41): Valencia (i), Real (o), Mallorca (i)
17. Huelva (40): Villarreal (o), Almería (i), Valladolid (o)
18. Osasuna (40 pont): Mallorca (i), Murcia (o), Santander (i)


(anfield)


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább