Soroksáron mindenki király

Soroksáron mindenki király

, focitipp.hu

NB II

Soroksár-Felcsút 1-2

Azt hittük, csak pletyka, de a Felcsútban tényleg egy ex-miniszterelnök focizik (képünkön). Érdekli, hogy lazít Orbán Viktor? Soroksáron minden kiderült. Helyszíni beszámoló.



Igazi rangadó volt a 23. kerületben, ahol a több volt első osztályú labdarúgót (Földes, Dubecz, Szalai), és egy volt miniszterelnököt (dr. Orbán Viktor) felvonultató listavezető Felcsút csapott össze a Soroksárral. Mindezt az NB II-ben, ami Magyarországon értelemszerűen a harmadik osztályt jelenti. No, de nem sokáig, ugyanis az év végi jelentős átszervezésnek köszönhetően hamarosan megszűnik az NB I/B és az NB II. ismét a másodosztályt fogja jelölni.

 

 

KÉPGALÉRIA A MÉRKŐZÉSRŐL >>>

 

Körülmények

A stadion könnyen megközelíthető autóval, ráckevei hévvel, helyieknek gyalog. Már a bejárattól száz méterre a futballmeccseken megszokott szotyi- és tökmagárusokba botlik az ember, a jegyár 400 (200) HUF, amit a felnőttektől (gyerekektől és nyugdíjasoktól) kérnek el. A focitipp.hu javaslata az első osztályú klubok számára: nekik sem ártana hasonló árfekvésű tikettel próbálkozni, ugyanis feltűnő, hogy a harmadosztályban csaknem ugyanannyi néző van, mint néhány első ligás pályán (Vasas, MTK stb.). Az "arénába" lépve igazi meccshangulat fogadja a látogatót, hiszen az 51-es főúthoz képest szinte gödörben van a pálya. A helyi DJ Ámokfutókkal hangolja a növekvő publikumot, pompomlányok is vannak.

 

 

 

 

"Forma-bontás"

A két csapat várhatóan szerepelni fog a megújuló másodosztályban, tehát nem is a feljutás volt az igazi tét, hanem a presztízs. Szeptemberben ugyanis a fekete-sárga "schorokscháriak" alaposan megtréfálták a Nagy László edzette felcsútiakat, 2:1-re legyőzve otthonában a listavezetőt. Az előző fordulóban mindkét csapat szomorúan jött le a pályáról. Amíg a Felcsút hazai pályán nem tudta bedarálni a Komlói Bányászt (1:1, ujjé!), addig a Soroksár az (atom)energiától duzzadó Pakstól szedett be egy ötöst (0:5). Ha pedig megjegyezzük, hogy azelőtt a Balatonlellétől kapott verést a "Sori" (1:4), akkor akár formahanyatlásról is beszélhetnénk.

 

 

 

A mérkőzés

A közönség üdvrivalgással fogadta az ellenfél 2-es számú játékosát (Orbán Viktor), akit azonban Nagy László ezúttal sem nevezett a kezdőcsapatba. A kezdés után a hazai B-közép - 13-16 éves srácok - sípokkal, kereplőkkel, tülkökkel, sőt petárdákkal felszerelve ütemes "Hajrá Sori!" rigmusba kezdtek, de csakhamar elhallgattatták őket a Felcsút támadásai. A 11. percben aztán egy szöglet után Szalai megszerezte a vezetést a piros-kékeknek egy szép fejessel, amire a minőségi futballhoz szokott hazai publikum felszólította kedvenceit: "zúzzátok már le őket!" A soroksári tréner - az "átkosban" Csepelen focizó Elekes József - rekedt hangon intette fiait keményebb ellenállásra, de hiába, a megszerzett labdákat a védők általában előrebikázták, és kezdődhetett minden elölről.

Így hát a focitipp.hu tudósítója is inkább a hazai kapu környékén próbált helyezkedni, és döbbenten vette tudomásul, hogy a 37. percben tizenegyeshez jutott a Soroksár - még a hazai szurkolók is röhögtek -, amit a hazai kedvenc (gólkirály-jelölt) Nagy Péter higgadtan értékesített is (1:1). A második félidőben ugyanaz történt, mint az elsőben. Öt perc játék után szabadrúgáshoz jutott a listavezető, amit Domján lőtt - "Pirlósan" - a hálóba (1:2). Ezzel gyakorlatilag el is dőlt a meccs. A maradék időben a hazai szurkolók szóviccek gyártásába kezdtek - valljuk be, a két felcsúti cserejátékos (Máj és Ribi) kiváló alanynak bizonyult. Ghéczy kiállítása után emberhátrányba került a Soroksár, és ekkor már az Isten sem mosta le a játékvezetőkről, hogy nincs közük a Fideszhez.

 

 

 

 

Mi folyik a háttérben?

A szünetben a soroksári ifisták edzője - Csiky Gergely - a focitipp.hu-nak elmondta, hogy az új szponzori csoport érkezésével stabilizálódott a klub anyagi helyzete, ami nagyon jót tett az egyesületnek. Sőt, már tárgyalások kezdődtek az önkormányzattal egy műfüves csarnok felépítéséről. (Még több Csiky Gergelyt!) A mérkőzés súlyát jellemzi még, hogy a"főtribün" megtelt, és még a soroksári polgármester is tiszteletét tette a derbin.

 

 

 

The man of the match

A mérkőzés leglelkesebb játékosának járó díjat a szervilis focitipp.hu természetesen Orbán Viktornak ítéli, aki a találkozó második percétől egészen a lefújásig melegített. A vendégek kettese kedélyesen gyakorlatozott a kapu mögött, de most nem jött el az ő ideje - Nagy László nem hozott el (bocsánat, le) még egy embert, pedig a szabályok szerint megtehette volna. A közönség így szomorúan vette tudomásul, hogy nem láthatja játszani Viktort.

 

 

 

 

Temessen árkot meccsel!

Árokbetemetőknek focimeccsek szervezését ajánljuk. A hazai szurkolók kisebb csoportja igyekezett ugyan felhívni a figyelmet Orbán Viktor ideológiai irányultságára, de a többség erre nem volt vevő. Ők focimeccsre jöttek, és ez így is van rendjén.

 

 

 

 

Szubjektív statisztika

Az alábbiakban a focitipp.hu közli a mérkőzés adatait, amelyek nem teljesen egyeznek meg a valós számokkal, mindössze a tudósító benyomásait tükrözik:


Soroksár-Felcsút 1-2 (1-1)
Haraszti út, 800 néző
Soroksár: Kurucz - Ghéczy, Elekes Zs., Cseri, Fabró - Papp (Szőke 46.), Takács, Seczel, Kaszás - Nagy P., Bene (Chorbák 60.)
Felcsút: Miski - Kollár, Szalai Cs., Trampler, Sörös - Szalai T. (Máj 70.), Szilágyi, Dubecz, Domján - Földes (Ribi 58.), Móri
gól: Szalai T. 11. (0:1), Nagy P. 37., 11-esből (1:1), Domján 50. (1:2)
kiállítva: Ghéczy 70. (Soroksár)


Szabálytalanságok: 12:10
Lesek: 0:4
Sárga lapok: sok:kevés
Piros lap: 1:0
Labdabirtoklás (%): 30:70
Szögletarány: egy:több

(kl)

*****

 

 

További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább