Luca Toni a Schalke ellen tér vissza

Luca Toni a Schalke ellen tér vissza

, ui

Napi krónika

Luca Toni és Govou visszatér, Silvestre orrát törte, Mutu újra megsérült.



Luca Toni a Schalke ellen visszatér
Újra számíthat Luca Tonira a Bayern München hétévégén, a Schalke 04 elleni bajnokin. Az olasz válogatott csatár bordasérülése miatt október közepe óta kényszerpihenőn volt. Toni kihagyta többek között volt klubjával, a Fiorentinával játszott két Bajnokok Ligája-meccset. Jürgen Klinsmann együttese jelenleg harmadik a táblázaton, négy ponttal az éllovas Hoffenheim mögött.

Govou felépült
Öt hét után visszatér az Olympique Lyonba Sidney Govou. A 29 éves szélső még a Bayern München elleni BL-meccsen sérült meg, hétvégén viszont már számolhat vele Claude Puel az AS Monaco ellen.

Mutu újabb sérülést szedett össze
Újabb sérülés sújtja Adrian Mutut: a Fiorentina román csatárának combjában elszakadt egy izom, így nem játszhat hétvégén az Atalanta ellen. Az elmúlt szezon firenzei kulcsemberét az elmúlt hetekben könyök- és térdbántalmak gyötörték. Várhatóan mintegy két hetet kell nélkülöznie Mutut a Fiorentinának, ám a november 25-i Lyon elleni Bajnokok Ligája-találkozón szinte biztosan kifut majd a gyepre.

Silvestre orrát törte a Fener ellen
Eltörte az orrát az Arsenal hátvédje, Mikaël Silvestre a Fenerbahce elleni, gólnélküli döntetlennel végződött UEFA-kupa meccsen. A francia Semih Sentürkkel ütközött a hajrában.

Vaz Té ebben a szezonban már nem játszhat
Ricardo Vaz Té, a Bolton Wanderers csatára egészen jövő nyárig nem térhet vissza, miután makacs térdsérülése miatt műtéten esett át az Egyesült Államokban. A 22 éves portugál idén mindössze kétszer játszott csereként a Boltonban.

Műtét mellett döntött Haggui
Sikeres műtéten esett át a Bayer 04 Leverkusen védője, Karim Haggui. A 24 éves tunéziai válogatott játékos ágyéksérülése miatt csak háromszor lépett pályára idén a Bundesligában, ezért döntött úgy, hogy sérülését megműtteti. Haggui, aki 2006-ban igazolt a Leverkusenbe Strasbourgból, a téli szünet előtt állhat újra edzésbe.

Roberts 2011-ig a Roversé
Három évvel meghosszabbította támadója, Jason Roberts szerződését a Blackburn Rovers. A Wiganből igazolt csatár 2011 nyaráig marad az Ewood Parkban, ahol eddig 65 alkalommal lépett pályára és 12 gólt lőtt.


(ui)


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább