Buzsáky és Van Nistelrooy szezonjának vége

Buzsáky és Van Nistelrooy szezonjának vége

, ui

Napi krónika

Buzsáky és Van Nistelrooy térde, De Rossi csuklója megadta magát, Bulgária és Románia együtt rendezne Eb-t. Napi Krónika.



Buzsáky szezonja befejeződött
Buzsáky Ákos súlyos térdsérülést szenvedett a Manchester United elleni keddi Ligakupa-mérkőzésen. A Queens Park Rangers középpályására az orvosi vizsgálatok eredménye alapján hat-kilenc hónapos pihenő vár. "Ákos sérülése súlyos, ezért  hamarosan műteni kell" - nyilatkozta Paul Hunter, a QPR orvosi stábjának vezetője.

Van Nistelrooyt szezonja is befejeződött
Átesett az elkerülhetetlen térdműtéten Ruud van Nistelrooy. A Real Madrid csatára ebben a szezonban már nem léphet pályára. A csatár a hét elején ismét Dr. Richard Steadman kése alá feküdt az Egyesült Államokban, a sebész 2000-ben már műtötte a hollandot, mielőtt a PSV Eindhoventől a Manchester Unitedhez igazolt. Steadman  hat-kilenc hónapban jelölte meg a csatár felépülésének várható idejét. A Blancóknál Arjen Robben vádli-, Mahamadou Diarra combsérüléssel bajlódik, míg Rubén de la Red még mindig lábadozik október 30-i ijesztő ájulása után.

De Rossi csuklótörést szenvedett
Éppen a Lazio elleni derbi előtt tört el Daniele De Rossi csuklója. Az AS Roma világbajnoka csapata csütörtöki edzésén rosszul ért talajt egy szerelés után. De Rossi mellett Taddeire, Aquilanira és Pizarróra sem számíthat a csúcstalálkozón Spalletti mester, előbbi kettő sérült, utóbbi eltiltását tölti.

Bulgária és Románia együtt rendezne Eb-t 2020-ban
Michel Platini, az UEFA elnöke Szófiában a bolgár futball fejlesztésére tett ígéretet Boriszlav Mihajlovnak, a helyi szövetség vezetőjének. Mihajlov a találkozón bejelentette: hazája Romániával közösen pályázik a 2020-as Európa-bajnokság megrendezésére.

Új arcok a portugál válogatottban
Carlos Queiroz szövetségi kapitány két új játékost hívott be a portugálok jövő heti, Brazília elleni barátságos meccsére. Ronaldo az FC Portóból, César Peixoto a Sporting Bragaból került a keretbe, míg a juventusos Tiago 15 hónap után húzhat újra címeres mezt.

Az Ajax és az Eindhoven is búcsúzott a Holland Kupától
Dzsudzsák Balázs csapata, a PSV Eindhoven hosszabbítás után szenvedett 1-0-ás vereséget az AZ Alkmaartól a hazai kupasorozat legjobb 32 csapata közt. Ugyancsak a túlórában bukott az Ajax, a fővárosiakat Jack Tujp és a Volendam intézte el. A címvédő Feyenoord csütörtökön az amatőr HHC Hardenberghez látogat.

Kiesett a Standard Liege a kupából
Nem jutott a legjobb 16 közé Bölöni László együttese a Belga Kupában, miután büntetőkkel elvesztette a Kortrijk elleni, 1-1-re végződött csatát. Kristof Van Hout Salim Toama és Marcos Camozzato tizenegyesét is hárította.

(ui)


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább