Alex Ferguson legjobb igazolása

Alex Ferguson legjobb igazolása

, kl

Boldog születésnapot

Egy dán óriás, egy olasz szupercsatár és egy izlandi énekesnő is található heti ünnepeltjeink között.Alex Ferguson őt nevezte pályafutása legjobb igazolásának. Nem is vitatkozunk vele, inkább köszöntjük Peter Schmeichelt 45. születésnapján, melyet kedden ünnepelt. A dánt mostanában a Discovery Channelen szoktuk látni, a Piszkos munkák Peter Schmeichellel című műsorban. Ott sem rossz.

Schmeichel-bravúrok


Van egy támadó, aki akár a legjobb olasz csatár is lehetne, ha kapna elég lehetőséget a Juventusban, és az olasz válogatottban. Vincenzo Iaquintára gondolunk, akinek fogy az ideje, hiszen pénteken múlt 29 éves.

Iaquinta-gólok


Volt egyszer egy Real Sociedad, amely majdnem bajnok lett (2002/03). Volt ott két futballista, akik évekig játszottak San Sebastianban. A csapat azóta a másodosztály középmezőnyében vergődik, Nihat Kahveci (29) és Darko Kovacsevics (35) pedig már a Villarrealban, illetve az Olimpiakoszban szerepel. Talán ittak egymás egészségére, hiszen mindketten a héten ünnepelték születésnapjukat.

Kovacsevics gólja a Real Madrid ellen


Nihat gólja a Real Madrid ellen (ugyanazon a meccsen)


Parma-heteket tartunk: a múlt héten Faustino Asprilla révén, most pedig a szupercsapat edzőjének, Nevio Scalának a születésnapját ünnepeljük. Az olasz mester nemigen találja a helyét: sem Dortmundban, sem Isztambulban, de Moszkvában és Donyeckben sem maradt meg egy évig. Lehet, hogy már nem is látjuk többé a kispadon, hiszen 60 éves múlt tegnap.

Parma-Halmstad 4-0 (1995/96)


Björk Gudmundsdóttir. Énekesnő, díva és kislány egy személyben. A hangját csak gyűlölni vagy imádni lehet. Pénteken töltötte be a 43. születésnapját. Kérjük izlandi olvasóinkat, adját át neki a focitipp jókívánságait.

Björk - Bachelorette


Ritkán szól rap a focitippen. Csütörtökön azonban Michael Diamond ünnepelte 43. születésnapját.

Beastie Boys - Alive


Régen ajánlottunk filmet. Ehhez az apropót Vincent Cassel 42. születésnapja adja. A Gyűlölet című filmben párizsi utcagyerekek, zsidók, arabok, színesbőrűek. Gyűlöletük mégsem egymás, sokkal inkább az állam ellen irányul.

Gyűlölet (La Haine)


A hét eseményei
- Megtartja alakuló ülését a Magyar Tudományos Akadémia (1830. november 17.)
- Pest, Buda és Óbuda egyesülésével megszületik Budapest (1873. november 17.)
- A legenda szerint Tell Vilmos lelövi a fia fejéről az almát (1307. november 19.)
- Átadják a Lánchidat (1849. november 20.)
- Vasco da Gama megkerüli a Jóreménység-fokot (1497. november 22.)
- Megölték J.F. Kennedyt (1963. november 22.)


A hét szülöttei
- Csokonai Vitéz Mihály, magyar költő (1773. november 17.)
- Martin Scorsese, amerikai filmrendező (1942. november 17.)
- Peter Schmeichel, dán kapus (1963. november 18.)
- Darko Kovacsevics, szerb futballista (1973. november 18.)
- Michael Diamond, amerikai zenész (1965. november 20.)
- Björk, izlandi énekesnő (1965. november 21.)
- Vincenzo Iaquinta, olasz futballista (1979. november 21.)
- Ady Endre, magyar költő (1877. november 22.)
- Nevio Scala, olasz edző (1947. november 22.)
- Nihat Kahveci, török futballista (1979. november 23.)
- Vincent Cassel, francia színész (1966. november 23.)


(kl)


*****

További cikkek a rovatban

Gólöröm

, D. Bányász Gergő

Gólöröm

Mit kap az a játékos, aki gólöröm miatt leveszi a mezét? Sportszerűtlen viselkedés miatt sárga lapot. Uff

Tovább

Futball a földi pokolban

, Nádudvari Péter

Futball a földi pokolban

Hetvenkét éve, 1945. január 27-én szabadult fel a történelem egyik legnagyobb szégyenfoltjának helyszíne, az auschwitzi lágerkomplexum. A krematóriumok között időnként futballmérkőzéseket rendeztek.

Tovább

Kisbeszéd-töredék a szünetről

Nos, csak a kép kedvéért, kedves magyar bajnokság, jó hír, hogy páran lessük még a monitort, a takarót. Kevésbé jó: nem mindig tudjuk, hogy amit látunk az a valóság, vagy végtelenített felvételről valami régi program. Azaz, hogy élsz e még egyáltalán. Nagygéci Kovács József a "szünetről".

Tovább

„Tengerben a tenger”

Július 14-én, csütörtökön, 66 éves korában meghalt Esterházy Péter író, Esterházy Márton testvére. NAGYGÉCI KOVÁCS JÓZSEF egy személyes történetet idéz fel a futball iránt rajongó EP-ről. Jelen időben beszélünk róla.

Tovább

„Magyaros, csípős”

, Focitipp Official

„Magyaros, csípős”

Állandó posztolónk, SZOMBATHY PÁL újságíró tökélyre fejlesztette a minimált az előzetes esélylatolgatás során. Rövid, de velős. Eb-körkérdések.

Tovább

Magyarország futballban is világirodalmi tényező

, focitipp

Magyarország futballban is világirodalmi tényező

A cím legföljebb azok számára szorulhat némi magyarázatra, akik nem hallottak még a magyar íróválogatottról. Remélhetőleg ők vannak kevesebben. Különösen ama három feledhetetlen famagustai (Észak-Ciprus) nap után, amikor a csapat nemzetközi színtéren is – újra – letette névjegyét. Nem is akárhogy! –…

Tovább

Kőrösi Zoli halálára

, Szegő János

Kőrösi Zoli halálára

Tegnap meghalt egy magyar író, aki szeretett focizni, és tudott is írni a fociról. A logikai láncolatból ne maradjon ki az se, hogy tudott is focizni, és szeretett is írni. Szegő János búcsúzik tőle.

Tovább

Nyerjen könyveket a Focitippel!

, focitipp.hu

Nyerjen könyveket a Focitippel!

Itt a Focitipp nagy könyvnyeremény-akciója. Hat nyertes összesen 18 könyvet nyerhet meg a játékban, amely a Facebookon zajlik.

Tovább

A Professzor visszaemlékezései

, Kiss Tibor Noé

A Professzor visszaemlékezései

Mit tudhatunk meg Andrea Pirlóról a Gondolkodom, tehát játszom című önéletrajzi könyve alapján? Rengeteg mindent – de azért várjuk a folytatást. Könyvkritika.

Tovább

Egy Dózsa-regény vége

, Szegő János

Egy Dózsa-regény vége

Szusza, Bene és Törőcsik – három egykori futballsztár egy fotón. Szegő János új sorozata a kultúrszekcióban: "egy kép alá".

Tovább