Ibrahimovic, a lúzer

Ibrahimovic, a lúzer

, ktn

UEFA-kupa, csoportkör, 3. forduló

Zlatan Ibrahimovic a svéd válogatottban focizik a bosnyák helyett. Bánhatja. Ez jutott eszünkbe a Wolfsburg idegenbeli UEFA-kupa győzelméről. Továbbá: Inzaghi, ezredszer.



Az UEFA-kupa 3. fordulójának eredményei, tabellák

Pippo

Kábé féltávhoz érkezett az UEFA-kupa csoportköre, és a harmadik játéknap után egy tanulságot érdemes levonni: Filippo Inzaghi egy zseni. Az olasz csatár csütörtökön a 92. percben egyenlített a Portsmouth ellen, Zambrotta ívelése után előbb egy finom mozdulattal lekezelte a labdát, megfordult, majd azonnal a hosszú sarokba lőtt. Fel sem nézett közben. Ugyan, minek, Inzaghi tudja, talán vakon is tudná, merre van a kapu.

Lehet, hogy még nem szerzett gólt a tizenhatoson kívülről; lehet, hogy folyton lesen ácsorog; lehet, hogy Inzaghi sokszor egyszerűen béna, de így is az egyik legeredetibb fickó a futballpalettán. Inzaghi ugyanolyan volt 25, mint most, 35 évesen, és bizonyára ugyanolyan lenne 50 évesen is - sprintelni, cselezni sosem tudott, de mindig a kapuba pattan róla a labda. A Portsmouth elleni volt a 65. gólja az európai kupaporondon, s ezzel ismét visszaelőzte Raúlt az örökranglistán. Akár négygólosra is hizlalhatta volna előnyét - Inzaghi az angolok ellen három kapufát is szerzett. Miközben ott volt a pályán egy bizonyos Andrij Sevcsenko is. Az összeállítás szerint.

Tomasson

Öt holland csapat jutott be az UEFA-kupa csoportkörébe, tartsunk egy kis leltárt. A németalföldi foci hívei inkább ugorjanak a következő szakaszra, a mérleg gyászos: három győzelem, kilenc vereség. A sikerek közül kettő az Ajaxé, az amszterdami csapat legalább az UEFA-kupában tesz valamit az elveszített renoméja visszaszerzéséért. A piros-fehérek tegnap a Hamburgot verték, s fél lábbal már a legjobb 32 között vannak.

A többiek viszont inkább a süllyesztőben: a NEC és a Heerenveen mérlege kettőből kettő, a Feyenoordé háromból három. Mármint vereség. A rotterdami csapat mélyrepülése külön történet, a Feyenoord 2002-ben UEFA-kupát nyert a Dortmund elleni emlékezetes mérkőzésen, idén viszont nemrég még kiesőhelyen állt az Eredivisiében. A nemzetközi porondon a pofozógép szerepét kapta a csapat, amely ezúttal a Deportivótól kapott ki 3-0-ra - a Feyenoord eddigi összes csoportkörös meccsén három gólt kapott. S hogy mi a közös a 2002-es és a 2008-as csapatban? A roskildei Jon Dahl Tomasson, aki azonban hat évvel idősebb.

Persze, a hollandoknak nincs miért sírniuk: az első fordulóban még Romániát is öt csapat képviselte az UEFA-kupában - a csoportkört egyikük sem érte meg.

Jézus

S hogy miért tartjuk érdekesnek a Braga-Wolfsburg meccset? Talán azért, mert a Sporting edzője maga Jorge Jesus, vagy mert a portugáloknál a hajrában Orlando Sa helyett beállt Meyong Zé? Nem. A meccsen ismét kedvenc bosnyákjaink hallattak magunkról: Edin Dzeko mérlege egy gól, két gólpassz, Zvjezdan Misimovicé két gól. A két futballista idei lőlapja így a következőképpen módosult (bajnokság + német kupa + UEFA-kupa együtt):

Dzeko: 17 meccs, 12 gól, 9 assziszt
Misimovic: 20 meccs, 7 gól, 12 assziszt

S akkor még ott van Ibisevic és Salihovic. Ibrahimovic egy lúzer. Bosznia előbb lesz világbajnok, mint Svédország.

(ktn)


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább