Fojtogatásért meszelték el Diegót, Arany Kukát vágtak Quaresmához

Fojtogatásért meszelték el Diegót, Arany Kukát vágtak Quaresmához

, focitipp.hu

Napi krónika

Az Inter portugálja lett a Serie A legrosszabb játékosa, videófelvétel alapján kapott négymeccses eltiltást a Werder Bremen brazilja, Schuster ideje lejárt Madridban. Egyéb napi érdekességek.



Juande Ramos váltja Schustert a Real Madridnál
Menesztette Bernd Schustert a Real, a kedd délutáni tréninget már a Sevilla korábbi sikeredzője tartja. "Nem tudjuk hétvégén legyőzni a Barcát. Elsöprő formában vannak, azt hiszem, ez az ő évük lesz" - hangzott Schuster utolsó madridi nyilatkozata, Ramón Calderón elnök ettől sokallt be ugyanis. Szerdán, a Zenit elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen már Juande Ramos, a Sevilla és a Tottenham korábbi mestere ül majd a kispadra.

Quaresma a legrosszabb a Serie A-ban
Ismét Inter-játékost választottak legrosszabbnak az olasz bajnokságban: a Rai rádió egyik sportműsora által rendezett Arany Kuka szavazást Ricardo Quaresma nyerte. A Ballon d'Orra rímelő Bidone d'Oro díjat a nagy nevükhöz képest csúnyán alulteljesítő sztároknak szokás kiutalni. Az Internazionale a pályán rendben van, de néhány játékosuk nem túl meggyőző, az elmúlt két évben Adriano kapta a citromdíjat, most Quaresma. A portugál a szavazatok több mint 17 százalékát kapta meg, Christian Vieri 10,21-gyel lett második, Adriano 9,44-gyel harmadik.

Utólag kapott négymeccses eltiltást Diego
Utólag szabott ki büntetést a Werder Bremen irányítójára a német szövetség. A Karlsruhe elleni meccsen Claudio Pizarro és Diego is balhézott, Guido Winkelmann játékvezető azonban csak előbbit vette észre. Pizarro piros lapot kapott és hárommeccses eltiltást, Diego akkor semmit. A brazil Christian Eichner megfojtásával próbálkozott a hajrában, a szövetség a videófelvételek alapján négy mérkőzésre elmeszelte. A jelenleg gödörben lévő brémaiaknak nagyon rosszkor jött két frontemberük eltiltása.

Dortmund felé tart Podolski
Lukas Podolskit nyáron elengedi a Bayern München, a csatárért az 1. FC Köln után a Borussia Dortmund is bejelentkezett. Uli Hoeness, a Bayern menedzsere szerint négy-öt klub érdeklődik a lengyel származású játékos iránt. A sárga-feketék már idén nyáron is megpróbálták leigazolni Podolskit, miután Jürgen Klopp vezetőedző nagyon kedveli a játékát.

Taddei közel két hónapra kidőlt
A Roma brazil középpályása vádlisérülést szenvedett csapata edzésén, s ha az első orvosi diagnózisok pontosak, hat-hét hétig nem számolhat vele Luciano Spalletti. Jelenlegi ismereteink szerint Taddei karácsony után, a Milan ellen erősítheti ismét a Giallorossit. A brazil sérülése a lehető legrosszabbkor jött, két középpályás, Alberto Aquilani és David Pizarro, valamint két védő, Christian Panucci és Max Tonetto, eleve nem áll Spalletti rendelkezésére.

Lazio: Matuzalem és Firmani felépült
Két középpályás is hosszú sérülés után játszhat ismét az Égszínkékeknél: Francelino Matuzalem három hónap után térhet vissza, Fabio Firmani pedig idén még nem is lépett pályára. Christian Brocchi az Inter ellen eltiltást érő sárgát gyűjtött be, így az Udinese ellen akár be is vetheti a felépülteket Delio Rossi mester.


Novellino váltja De Biasit a Torino kispadján

Walter Novellino visszatér a Granatához. A legutóbb a Sampdoriánál dolgozó tréner nagyon bízik "nagy szerelmében", mint mondta, a Toro minden csapatrészében vannak minőségi játékosok, akikkel el lehet kerülni a kiesőzónából. "Az elnöknek teljesen igaza van: egy ilyen csapat semmiképp nem lehet a kiesők közt!" - mondta a lelkes Novellino.



*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább