Paul Ince megbukott, Lacatus visszatér

Paul Ince megbukott, Lacatus visszatér

, focitipp.hu

Napi krónika

Blackburnben megelégelték a vergődést, menesztették Paul Ince-t. Másfél hónap után újra Lacatus a Steaua trénere, Argentínából erősít a Dinamo Zagreb. Bukott edzők és a legjobb belorusz a napi krónikában.



A Blackburn megvált Paul Ince-től
Utolsó 11 meccsén nem nyert a Blackburn a Premier League-ben, a vezetőség ezért menesztette Paul Ince menedzsert. A táblázat utolsó előtti helyén lévő Ewood Park-iak összesen három meccset nyertek idén, az utolsót szeptember végén. John Williams elnök szavai szerint az előző szezonban hetedik helyen záró csapatától elfogadhatatlan a 19. pozíció. Biztosat még nem lehet tudni Ince utódjáról, az egyik lehetőség a korábbi menedzser, Graeme Souness visszatérése.


Lacatus Munteanu helyén a Steauánál
George Becali nem nyugszik, a Steaua Bucuresti tulajdonosa nem egész két hónap után menesztette Dorinel Munteanut, helyére visszatér Marius Lacatus. A 40 éves Munteanu október 27-i kinevezése óta csupán egy találkozót nyert meg, a Steaua utolsó lett csoportjában a Bajnokok Ligájában és csak ötödik a bajnokságban. Lacatus október 22-én, az Olympique Lyon elleni bukaresti 5-3-as vereség után mondott le.

Dél-Amerikából erősít a Dinamo Zagreb

A horvát bajnokság listavezetője leigazolta Adrian Calellót az Independientétől. A 21 éves argentin középpályás öt és fél éves szerződést írt alá a zágrábiaknál. A helyi média szerint a horvátok 2,2 millió eurót fizettek Calellóért, aki az átigazolási időszak kezdetén, januárban költözik Európába. Idén már negyedszer vásárolt Dél-Amerikában a Dinamo, korábban az Guillermo Suarez és Ezekiel Luis Ibanez, valamint a chilei Pedro Morales érkezett hozzájuk.

Négy sérült Hamburgban az UEFA-csata előtt

Az UEFA-kupa F csoportjának utolsó fordulójában az Aston Villa ellen készülő Hamburger SV-ben négy játékos szereplése is kérdéses. Alex Silva és hátvédtársa, Bastian Reinhardt a bokáját fájlalja, ezen kívül Collin Benjamin vádlija és David Jarolím térde sincs rendben.

Pillon váltja Orlandit a Regginánál

Menesztette Nevio Orlandit az olasz élvonalbeli Reggina, a helyére a Chievo korábbi trénerét, Giuseppe Pillont nevezték ki. Orlandi tavaly megmentette a kieséstől a déli csapatot, amely azonban nem tudta átmenteni formáját erre a szezonra. A calabriaiak utolsó előtti helyen állnak a bajnokságban, vasárnap hazai pályán kaptak ki 2-0-ra a Sampdoriától. A Reggina idén már tíz vereségnél jár, 16 bajnokin csupán 17-szer talált a kapuba. A bajok egyik fő oka, hogy legjobbjuk, Nicola Amoruso nyáron elhagyta a csapatot a Torino kedvéért.


Elengedte Copadót a Hoffenheim
A Bundesliga-éllovas Hoffenheim beleegyezett spanyol születésű támadó-középpályása, Francisco Copado szerződésének felbontásába. A dokumentum eredetileg 2010-ig volt érvényben, ám a 34 éves játékos megelégelte, hogy míg az előző szezonban állandó kezdőnek számított, idén csak hat bajnokin cserélték be és egyszer sem kapott húsz percnél többet.


Hleb az év belorusz játékosa
A Barcelona középpályását, Aleksandr Hlebet válaszották az év játékosának Fehéroroszországban - az elmúlt hét évben hatodszor. A 27 éves játékos mögött az újságírók, edzők, csapatkapitányok és játékvezetők szavazatai alapján a BATE Boriszov csatára, Vitalij Rogyijonov és az FC Rosztov középpályása, Alekszandr Kulcsij végzett.



*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább