Franciaország, Olaszország - nulla, nulla

Franciaország, Olaszország - nulla, nulla

, focitipp

Az év csalódásai

A 2006-os vb döntősei leszerepeltek a nyári Európa-bajnokságon. De volt egy csapat, amelyik még náluk is nagyobbat égett 2008-ban. A focitipp toplistája.



2008 legjei a focitipp szerint >>>

1. Tottenham

A Sarkantyúsok évek óta készülnek a nagy robbantásra, amikor csapatuk a „big four" valamelyik tagját megleckéztetve kiharcolja a Bajnokok Ligája-indulás lehetőségét a Premier League-ben. 2008 őszén kiderült, hogy erre még egy darabig várniuk kell a csapat szurkolóinak, a Tottenham szeptember közepétől november elejéig sereghajtó volt az angol bajnokságban - a sevillai zseni, Juande Ramos bele is bukott a bakiszériába. Pedig a klubvezetők nyáron 89 millió eurót költöttek a csapat megerősítésére. Úgy tűnik, egyelőre hiába.

2. A francia válogatott az Eb-n
Emlékeznek a 2002-es világbajnokságra, amikor az ereje teljében lévő francia válogatott rúgott gól nélkül búcsúzott a csoportkör után? Nos, a nyári Eb-n látott csapat még ennél is rosszabbul festett. Álomkóros védők, súlytalan középpályások, fogatlan csatárok és egy arrogáns kapitány - ez volt a Les Bleus 2008-ban. A kapitány egyébként a kínos bukás (1 pont, 1-6-os gólarány) után azzal "vigasztalta" a Les Bleus rajongóit, hogy ne szomorkodjanak, a focin kívül is van élet, élvezzék hát azt. S amíg a franciák keseregtek, addig Domenech tényleg élvezte az édes életet: az Eb után megházasodott.

3. Az olasz válogatott az Eb-n
A 2006-os világbajnokságon csodáltuk az olaszok csapategységét, és nem hittünk a szemünknek, amikor a németek elleni elődöntő hajrájában Marcello Lippi négycsatáros játékra váltott. Rég volt, szép volt, tán igaz se volt. A nyári Eb-n Olaszország előbb átkínlódta magát a csoportkörön, majd a spanyolok ellen olyan catenacciót mutatott be, ami még az olasz futballszurkolókat is megdöbbentette.

4. River Plate
A River Plate (amelyet szurkolói milliomosoknak, elledrukkerei csirkéknek becéznek) 33 bajnoki címet szerzett Argentínában, s ezzel az ország legeredményesebb klubja. A 2008 nyarán a clausurát megnyerő Buenos Aires-i egyesület azonban ősszel becsődölt, a River az apertura utolsó helyén végzett, miután csak két meccset tudott megnyerni a tizenkilencből. A 107 éves klub története során először zárt sereghajtóként a bajnokságban.

5. Valencia
Három győzelem, négy döntetlen, kilenc vereség - így kezdte a 2008-as évet a Valencia. A 2007 októberében érkezett Ronald Koeman rögtön a tartalékcsapatba küldte a klub legendáit (Canizares, Albelda, Angulo), de a többiek is inkább ellene dolgoztak. Koemant végül a Bilbao elleni 1-5 után menesztették, ekkor a Valencia két pontra állt a kiesőzónától. A Denevéreket átvevő Voro a hátralévő öt bajnokin 4-0-1-es mérleget hozott - az év edzőpuccsa után a Valencia végül bent maradt az élvonalban.

(focitipp)


*****

További cikkek a rovatban

Szenvedély, szív, hivatás, haza

, Kukorelly Endre

Szenvedély, szív, hivatás, haza

Kukorelly Endre emlegeti a Fradit, Varga Zoltán és a horvátokat – meg az unalmat. Év végi körkérdés, 18. rész

Tovább

X Professzor a mutánsok élén

, Horváth Béla

X Professzor a mutánsok élén

Horváth Béla szerint X Professzor lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Év végi körkérdés, 18. rész.

Tovább

A foci ereje

, László Ágnes

A foci ereje

László Ágnes (a "Kislány, nagy foci" blog szerkesztője) a barcelonai élményekről, az egyiptomi és angol hősökről és a manchesteri buszozásokról. Személyes válaszok. Év végi körkérdés, 17. rész.

Tovább

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

, Zelei Dávid

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

Zelei Dávidnak a Vidiről vannak jó emlékei 2017-ből: a Bordeaux elleni siker tényleg óriási volt. A folytatást hagyjuk, inkább hajrá, Tatabánya! Év végi körkérdés, 16. rész.

Tovább

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

, Sánta Szilárd

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

Sánta Szilárd számára Andrés Iniesta „a futballista”. Ferenc pápa pedig az ideális szövetségi kapitány. Év végi körkérdés, 15. rész.

Tovább

Coutinho maradjon, kösz!

, Gazdag József

Coutinho maradjon, kösz!

Gazdag József szerint Vinnie Jones lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Különben pedig: Liverpool forever! Év végi körkérdés, 14. rész.

Tovább

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

, Purosz Leonidasz

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

Purosz Leonidasz az Udinese feltámadásának örül a legjobban, de a szövetségi kapitány kérdésében bizonytalan. Éljen az olaszos tiki-taka! Év végi körkérdés, 13. rész.

Tovább

Hátha majd most! Hahaha!

, Kiss László

Hátha majd most! Hahaha!

Kiss Lászlónak nem sok öröme volt idén a futballban (Juve-kudarc a BL-döntőben, Olaszország lemaradása a vb-ről), de az év csapata kárpótolta mindenért. Év végi körkérdés, 12. rész

Tovább

Szeretném tovább csodálni a játékukat

, Focitipp Official

Szeretném tovább csodálni a játékukat

Egressy Zoltán a Barcelona fanatikusa, vagyis nem nagyon érdekli, hogy a Real Madrid hány trófeát nyert idén (sokat). Év végi körkérdés, 11. rész.

Tovább

Futballkapitány? Kemény Dénes!

, Máté Gábor

Futballkapitány? Kemény Dénes!

Máté Gábor nem sémákban gondolkodik, szerinte Kemény Dénest kellett volna kineveznia magyar fociválogatott élére. És még: az új Messire várva. Év végi körkérdés, 10. rész

Tovább