Sevcsenko: konyec?

Sevcsenko: konyec?

, focitipp

Az év legrosszabb átigazolásai

Nem tudjuk, mennyibe került Andrij Sevcsenko az AC Milannak, de a Rossonerók talán Kabát Péterrel is jobban jártak volna, mint az ukránnal. A focitipp toplistája.



2008 legjei a focitipp szerint >>>

1. Andrij Sevcsenko (Chelsea - AC Milan)

Az ukrán 2006 nyarán azért hagyta el a Milant a Chelsea kedvéért, mert meg szeretett volna tanulni angolul. Sevcsenko azóta már lefordított egy Milton-drámát ukránra (Elveszett paradicsom), futballozni viszont elfelejtett. Idén nyáron a kertek alatt szökött vissza Milánóba, de ez sem segített. Mérlege: 18 meccs, 2 gól, 1 sikeres csel. A Rossonerók 50 millió euróért adták el őt a Chelsea-nek, de azt az összeget nem hozták nyilvánosságra, amennyiért visszavásárolták az ukrán old boy-t a londoniaktól. Sevcsenko formáját látva érthető is a titkolózás.

2. Giovani Dos Santos (Barcelona - Tottenham)
Krkic mellett ő volt a másik Barca-bébi. A szerb/katalánnal szemben azonban a mexikói kevésbé volt türelmes, és otthagyta nevelőegyesületét a Tottenham kedvéért. Rossz lóra tett, a londoni csapat idén ősszel megfeneklett, Dos Santos karrierjével együtt. Tavaly 38 mérkőzésen lépett pályára a Barcelonában, idén 6 jutott neki a Tottenhamnél.

3. Diego Tristán (Livorno - West Ham United)
2000 és 2006 között 177 bajnokin 78-szor talált a kapuba a Deportivo La Coruna csatáraként, azóta összesen 36 mérkőzésen lépett pályára, és egyetlen gólt rúgott (a Livorno színeiben). Jelenleg a West Hamnél próbálkozik, ahol október óta két bajnokin láthatták a nézők. Mormoljunk el egy imát a kedvéért, Diego Tristánnak, az egykori fineszes futballistának vége.

4. Rafael van der Vaart (Hamburg - Real Madrid)
A hollandnak nemcsak a legnagyobb arcú futballisták panteonjában van bérelt helye, hanem immár a lúzerek között is. A Van der Vaart-lufira a Real Madridnál is vevők voltak, 13 millió euróért. A félresikerült ősz után a Blancók sürgősen megszabadulnának tőle - Van der Vaart minden nap eurótízezreket veszít az értékéből.

5. Mathieu Flamini (Arsenal - AC Milan)
Az Arsenal játékosaként szétfutotta a Milan középpályásait a 2008 tavaszán játszott BL-nyolcaddöntőben. Azóta a Milanban szerepel, és két fokozattal körülményesebben futballozik, mint Angliában. Pedig a nyári toplistákon még ő volt az első - sokan az idény legnagyobb fogásának tekintették, lévén a Milan egyetlen fontot sem fizetett érte az Ágyúsoknak. Flamini Milánóban egyelőre megéri a pénzét - azaz a semmit. Ezzel együtt csodálkoznánk, ha 2009-ben nem venné fel a fonalat Itáliában is.

(focitipp)


*****

További cikkek a rovatban

Szenvedély, szív, hivatás, haza

, Kukorelly Endre

Szenvedély, szív, hivatás, haza

Kukorelly Endre emlegeti a Fradit, Varga Zoltán és a horvátokat – meg az unalmat. Év végi körkérdés, 18. rész

Tovább

X Professzor a mutánsok élén

, Horváth Béla

X Professzor a mutánsok élén

Horváth Béla szerint X Professzor lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Év végi körkérdés, 18. rész.

Tovább

A foci ereje

, László Ágnes

A foci ereje

László Ágnes (a "Kislány, nagy foci" blog szerkesztője) a barcelonai élményekről, az egyiptomi és angol hősökről és a manchesteri buszozásokról. Személyes válaszok. Év végi körkérdés, 17. rész.

Tovább

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

, Zelei Dávid

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

Zelei Dávidnak a Vidiről vannak jó emlékei 2017-ből: a Bordeaux elleni siker tényleg óriási volt. A folytatást hagyjuk, inkább hajrá, Tatabánya! Év végi körkérdés, 16. rész.

Tovább

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

, Sánta Szilárd

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

Sánta Szilárd számára Andrés Iniesta „a futballista”. Ferenc pápa pedig az ideális szövetségi kapitány. Év végi körkérdés, 15. rész.

Tovább

Coutinho maradjon, kösz!

, Gazdag József

Coutinho maradjon, kösz!

Gazdag József szerint Vinnie Jones lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Különben pedig: Liverpool forever! Év végi körkérdés, 14. rész.

Tovább

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

, Purosz Leonidasz

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

Purosz Leonidasz az Udinese feltámadásának örül a legjobban, de a szövetségi kapitány kérdésében bizonytalan. Éljen az olaszos tiki-taka! Év végi körkérdés, 13. rész.

Tovább

Hátha majd most! Hahaha!

, Kiss László

Hátha majd most! Hahaha!

Kiss Lászlónak nem sok öröme volt idén a futballban (Juve-kudarc a BL-döntőben, Olaszország lemaradása a vb-ről), de az év csapata kárpótolta mindenért. Év végi körkérdés, 12. rész

Tovább

Szeretném tovább csodálni a játékukat

, Focitipp Official

Szeretném tovább csodálni a játékukat

Egressy Zoltán a Barcelona fanatikusa, vagyis nem nagyon érdekli, hogy a Real Madrid hány trófeát nyert idén (sokat). Év végi körkérdés, 11. rész.

Tovább

Futballkapitány? Kemény Dénes!

, Máté Gábor

Futballkapitány? Kemény Dénes!

Máté Gábor nem sémákban gondolkodik, szerinte Kemény Dénest kellett volna kineveznia magyar fociválogatott élére. És még: az új Messire várva. Év végi körkérdés, 10. rész

Tovább