Sérültek a Manchester Unitednél, donyecki brazil Marseille-ben

Sérültek a Manchester Unitednél, donyecki brazil Marseille-ben

, focitipp.hu

Napi krónika

Két ManUnited-kulcsjátékos is harcképtelen lett, igazolt a Marseille, a Hajduk, a Stoke és a West Brom. Agüero sérülten edz, Hamann megsérült edzésen.



Aguirre aggódik Agüeróért
Aggódik Sergio Agüero állapotáért edzője, Javier Aguirre. Az Atlético Madrid fiatal csatárát lassan gyógyuló lágyéksérülés gyötri, ami egyelőre nem akar javulni. "Ez a sérülés állandó fájdalommal jár. Lehet vele játszani, de ha túlzásba viszed, lassan tönkreteszi a kondíciódat és lelkileg sem jó" - fejtette ki Aguirre kedden a Marcának.

A tréner egyúttal arról is beszélt, nem áll szándékában lemondani, noha a szurkolók már ezt követelik. Az Atlético háromszor kapott ki egymás után, amivel lecsúszott a Bajnokok Ligáját érő negyedik helyről, a kupában való továbbjutása pedig a csodával volna egyenlő: szerdán 1-3-ról kellene megvernie a fővárosiaknak a Barcelonát a Nou Campban. Enrique Cerezo elnök türelemre kérte a szurkolókat csapatuk vasárnapi, Bilbao elleni 3-2-es hazai veresége után.

Evra és Rio Ferdinand kényszerpihenőn
Két kulcsjátékosát kell nélkülöznie Alex Fergusonnak a következő mérkőzéseken. Patrice Evra szalagsérülést szenvedett a Chelsea elleni találkozón, ezért három hetet kényszerül kihagyni. Rio Ferdinand hátába a Kékek elleni rangadó előtt nyilallt fájdalom, így várhatóan tíz napig nem számíthat rá edzője.

Totti már a Napoli ellen is játszana
Francesco Totti reméli, a vártnál hamarabb térhet vissza sérülése után. "A legutóbbi vizsgálatok biztatóak voltak. Folytatom a rehabilitációt és remélem, 25-én a Nápoly ellen már pályára léphetek" - mondta az AS Roma csapatkapitánya. Totti december 21-én sérült meg, s az első diagnózisok alapján másfél-két hónap kihagyásra számíthatott. Ha a 32 éves játékos valóban ilyen gyorsan gyógyul, szinte biztosan játszhat az Arsenal elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő február 24-i és március 11-i mérkőzésein.

Hamann szalagszakadást szenvedett
Három hónap pihenőre kényszerül Dietmar Hamann, a Manchester City középpályása. A német játékosnak egy edzésen elszakadt az ínszalagja a lábujjában. "Ma délután Zürichbe repült egy olyan sebészhez, aki korábban már kezelte hasonló sérüléssel. Azt gyanítjuk, ugyanaz történt, mint akkor" - mondta Mark Hughes menedzser 35 éves játékosáról. "Legjobb esetben kilenc hétig kell nélkülöznünk, de az is lehet, hogy 12-ig. Nem vagyunk igazán erősek középen, úgyhogy meglettünk volna Didi sérülése nélkül." Hamann az idényben rendszeresen kezdett az UEFA-kupában, ahol a csoportból való továbbjutás után jövő hónapban a Köbenhavnnal vív ki-ki meccset a ManCity.

Válogatott védőt szerződtetett a Hajduk
Horvát válogatott védővel erősített a Hajduk Split. Hrvoje Vejic az orosz Tomszk együtteséből tért vissza hazájába. "Nem akartam többé külföldön játszani. A Hajduknál szeretném befejezni a pályafutásomat" - nyilatkozta a 31 éves, három és fél évre aláíró hátvéd a Sportske Novostinak. Vejic 2001-től 2005-ig már játszott a Splitben, amely jelenleg második helyen áll a horvát bajnokságban, egy pont hátránnyal a Dinamo Zagreb mögött.

Donyeckből erősített a Marseille
Hatmillió euróért leigazolta az Olympique Marseille a Sahtar Donyeck brazil csatárát, Brandaót. A 28 éves játékos 2002 nyarán igazolt Ukrajnába, ahol 139 első osztályú meccsen 65 gólt rúgott és két bajnoki címet szerzett. Erik Gerets edzőnek Mamadou Niang lábtörése után vált sürgőssé egy csatár szerződtetése. Mindkét csapat harmadik lett csoportjában a Bajnokok Ligájában, így mindkettő az UEFA-kupában folytatja szereplését.

Korábbi angol válogatottat igazolt a Stoke
Leigazolta az egykori angol válogatott csatárt, James Beattie-t a Stoke City. A kiesés ellen harcoló Stoke a Sheffield Unitedtől szerezte meg a támadót 3,5 millió fontért, két és fél évre. A West Ham Unitedből szerződtetett Matthew Etherington után Beattie a City második téli igazolása.

A Benficától kölcsönöz a West Brom

Szezon végéig kölcsönadja Ariza Makukulát a Benfica a West Bromwich Albionnak. Az angoloknak év végén opciójuk lesz a 27 éves játékos megvételére. Makukula 2007 decemberében érkezett a Fény Stadionjába a Marítimótól, de egyetlen bajnokit sem játszott ebben a szezonban. Makukula a portugál válogatottban négy találkozón egy gólt szerzett.

*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább