Bokatörést szenvedett Michael Owen, Horvátországban folytatja Robert Kovac

Bokatörést szenvedett Michael Owen, Horvátországban folytatja Robert Kovac

, hb

napi krónika

34 évesen játszhatja első horvát bajnokiját Robert Kovac, egy évre eltiltották a Napoli középpályását, Huub Stevens asszisztense ült Dzsudzsákék kispadjára. Napi krónika.



Üzleti negyed: Robert Kovac, Derbyshire, Cris Porter

Horvátországba igazolt Robert Kovac. A 34 éves hátvéd a Borussia Dortmund csapatát hagyta el a Dinamo Zagreb kedvéért. Kovac az elmúlt idényben mindössze négyszer lépett pályára a Dortmund színeiben. A 80-szoros horvát válogatott játékos korábban sohasem játszott Horvátországban, mivel Nyugat-Berlinben született, és az NSZK-ban nőtt fel.

Fél évre kölcsönvette a görög Olimpiakosz a Blackburn csatárát, Matt Derbyshire-t. Az angol támadó a hírek szerint tegnap este már meg is érkezett Görögországba, és átesett a kötelező orvosi vizsgálatokon. Derbyshire 2003 óta tagja a Blackburn keretének, de a Rovers azóta kétszer is lepasszolta a játékost az angol másodosztályba.


Négyszázezer fontot ajánlott a Cardiff City a skót Motherwell csapatának Cris Porterért. A BBC Sport információi szerint a skótok elfogadták a Championship listavezetőjének ajánlatát, így jövőre Porter nagy valószínűséggel bemutatkozhat a Premier League-ben.


Gyengélkedő: Owen, Barton, Cassetti

Két játékosát is elveszítette a Newcastle United a tegnap esti, Manchester City elleni mérkőzésen. Joey Barton lábközépcsont-törést szenvedett, míg Michael Owen bokájában tört el egy kisebb csont. Mindkét játékos előreláthatólag nyolc hetet lesz kénytelen kihagyni.


Súlyos combizom-szakadást szenvedett az AS Roma védője, Marco Cassetti. A 31 éves játékos a Palermo elleni bajnoki 6. percében kért cserét. Az előzetes vizsgálatok szerint Cassetti legkorábban három hónap múlva léphet ismét pályára.


Zöldasztal: Mannini, Possanzini, Dinamo Zagreb

A nemzetközi sportbíróság (CAS) doppingvétség miatt egy évre eltiltotta Daniele Manninit és Davide Possanzinit. A Napoli támadója és a Bresca középpályása 2007 decemberében késve érkezett meg egy doppingellenőrzésre, ezért az Olasz Olimpiai Bizottság 15 napra felfüggesztette a játékjogukat. A WADA fellebbezett a döntés ellen, keresetüknek a CAS helyt adott, így a két labdarúgó legközelebb 2010. január 14-én léphet újra pályára.


Zárt kapuk mögött lesz kénytelen lejátszani következő két UEFA-kupa mérkőzését a Dinamo Zagreb, miután az UEFA Fellebbviteli Testülete szigorított a tavalyi, elsőfokú ítéleten. Decemberben a csapat 150 ezer eurós pénzbüntetést kapott, az Udinese elleni csoportmérkőzésen történt szurkolói rendbontások miatt. A másodfokú ítélet csak 50 ezer euró befizetésére kötelezte az egyesületet,  valamint rendelkezett arról, hogy a klub nem árulhat jegyeket a csapat elkövetkező két idegenbeli UEFA-kupa fellépésére. A Dinamo idén nem jutott tovább csoportjából az UEFA-kupában.


Kispad: ideiglenes tréner a PSV-nél

Ideiglenesen Dwight Lodeweges pótolja a szerdán távozott Huub Stevenst a PSV Eindhoven kispadján. Az 56 éves szakember eddig másodedzőként dolgozott Stevens oldalán, tavaly pedig a PSV U19-es csapata mellett ténykedett asszisztensként. Lodeweges munkáját a korábbi ideiglenes vezetőedző, Jan Wouters segíti, aki 1998 és 2000 között az Ajax kispadján is ült.


(hb)


******

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább