Mit mond egy magyar edző a vereség után?

Mit mond egy magyar edző a vereség után?

, focitipp

Nincs hiábavalóbb dolog, mint edzői nyilatkozatokat hallgatni a meccs után.Nem azt várjuk a trénerektől, hogy cirádás, barokk körmondatokban nyilvánítsanak véleményt - bár a Mészöly-féle sommás megállapításokhoz képest ("Debebaszta, bazdmeg!" *) minden választékos stílusnak tűnhet. Hanem azt, hogy ne betanult panelmondatokat hadarjanak a mikrofonba "kihagyott helyzetekről, melyek megbosszulták magukat".

"A pálya talaja miatt rengeteg technikai hiba csúszott a játékunkba, ám ettől függetlenül jó mérkőzést vívtunk" - ezt Hevesi Tamás mondta a hétvégi, ZTE-REAC (2-1) mérkőzés után. Hogyan lehet jó meccset játszani rengeteg technikai hibával? Rejtély. Ugyanezt a mérkőzést Csank János így látta: "Az elején nekünk, később a vendégeknek volt több helyzetük." Ez igen, Csank előtt le a kalappal, a meccs eseményeinek ilyen szakmai összefoglalásához nyilvánvalóan pro-licenszes vizsga kell.

"Játékosaink mindent megtettek a győzelemért, csak a gól hiányzott" - fogalmazott a diósgyőri Gálhidi György. Csak a gól hiányzott, na igen. Mindössze. Csupán.

"Az első félidőben nem találtuk el a kaput túl sokszor, és az időjárás adta lehetőségeket sem sikerült kihasználni" - mondta Révész Attila, a Nyíregyháza trénere. Nem akármit tudtunk meg: Nyíregyházán az időjárásra építik a taktikát, a 4-4-2-es hadrendnél a középpálya kiegészül az orkán erejű széllel, a meccs előtti taktikai értekezleten az országos meteorológiai intézet előrejelzését rajzolják a táblára, "srácok, a viharos széllökések északkeletről várhatók". Bár, mint kiderült, ezt sem sikerült kihasználni. Még ezt sem. A Nyíregyháza 2-0-ra kikapott.

Mivel értékelhető futballunk nincs, így legalább az vigasztalhat bennünket, hogy a kispadon szakemberek ülnek. Nem igaz?* idézi Sajó László költő Két pogány közt című írásában.

(focitipp)
*****

További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább