Ki lehet idén a BL ifjú szupersztárja?

Ki lehet idén a BL ifjú szupersztárja?

, ktn

Az UEFA honlapján számba vette azokat a fiatal tehetségeket, akik a legesélyesebbek arra, hogy májusban a BL felfedezettjévé váljanak. A focitipp pillanatnyi portréja az UEFA tízes listájának tagjairól.



Sergio Agüero

(Atlético Madrid)

Maradona egykor Sergio Agüerót nevezte meg saját utódjaként. Kettejük között azóta tovább erősödött a kapcsolat, Agüero Maradona lányával kötött házasságot. A 20 éves csatár első BL-meccsén duplázott az Eindhoven ellen, jelenleg három gólnál tart. Ha így folytatja, akkor februárban született fiára nem Maradona unokájaként, hanem már Agüero fiaként emlékeznek majd.

Sergio Agüero portréja a focitippen (2007. március) >>>

Sergi Busquets

(Barcelona)

Ki a Barcelona első számú szűrő középpályása? Yaya Touré? Seydou Keita? A helyes válasz: Sergi Busquets. A 20 éves játékos ősz óta kirobbanthatatlan a Barcából, februárban pedig már a válogatottban is bemutatkozott (Anglia ellen). S bár elsősorban a védekezés a feladata, a Basel és a Sahtar ellen gólt is szerzett a BL-ben.

Sergi Busquets portréja a focitippen (2009. február) >>>

Johnny Evans

(Manchester United)

Előre siratták a ManU-t Milánóban az Inter ellen, mi lesz a Vörös Ördögökkel az eltiltott Vidics nélkül? Semmi sem lett, Johnny Evans fütyörészve lehozta a meccset Ibrahimovic ellen, 0-0. A 21 éves északír teljesítményét látva a manchesteri szurkolóknak akkor sem kell kétségbeesniük, ha Rio Ferdinand visszavonul.

Hulk

(Porto)

Valljuk be, Hulkról először Hulk Hogan jutott az eszünkbe, azóta is szégyelljük magunkat emiatt. Ez a Hulk (fotó) nem az a Hulk, a Porto brazil játékosa négyévnyi japán légióskodás után igazolt Európába. A 22 éves támadó Portugáliában már 8 bajnoki gólnál tart, Madridban pedig bolondot csinált az Atlético védőiből.

Hugo Lloris

(Lyon)

Hulk után Hugo, Lloris, a Lyon kapusa. A nemzetközi sajtó dicshimnuszokat zeng róla, amióta kihalászta Dani Alves megpattanó lövését a BL-nyolcaddöntő első meccsén. Éppen itt az ideje, hogy a 22 éves kapus a gólvonalon domborítson és homorítson, ha már a Lyon 8,5 millió eurót fizetett érte nyáron a Nizzának.

Claudio Marchisio

(Juventus)

Olaszországban nem divat a fiatalítás, ha Maldinin múlna, még 50 évesen is ő lenne a Milan középhátvédje. Éppen az Öreg Hölgynél lenne más a módi? - a 23 éves Marchisióról még mindig a "Juve-bébik" egyikeként beszélnek. Mivel szombaton Sissoko a lábát törte, a multifunkciós középpályás bejátszhatja magát a Zebrák közé, hajrá.

Claudio Marchisio portréja a focitippen (2009. január) >>>

Aaron Ramsey

(Arsenal)

Marchisióval ellentétben a Wenger-bébiket még kizavarhatnák a moziból egy-egy korhatáros thrillernél. A Vela-Wilshire-Mérida-Ramsey tengely közül az UEFA a 18 éves walesit emelte ki - Ramsey mind a hat csoportmeccsen szerepelt, a Fenerbahce ellen gólt is lőtt Isztambulban.

Giuseppe Rossi

(Villarreal)

A 22 éves olasz csatárról Arrigo Sacchi ódákat zeng, Marcello Lippi pedig meghívta a válogatottba is. Első BL-meccsét még a ManU-ban játszotta (két percet kapott), a Villarrealnál azonban alapember, idén 5 mérkőzés, 3 gól a mérlege a Bajnokok Ligájában.

Giuseppe Rossi portréja a focitippen (2007. május) >>>

Davide Santon

(Internazionale)

"Nemcsak egy ígéretes futballista, hanem egy kész játékos" - így nyilatkozott Davide Santonról edzője, José Mourinho. A 18 éves szélsőhátvédet hasonlították már mindenkihez Maldinitől Facchettiig. A BL-ben a Manchester United ellen debütált, rögtön Cristiano Ronaldo őrzése volt a feladata. CR7-et is lenyűgözte, a portugál sem tudott túljárni az eszén.

Simao

(Panathinaikosz)

A 20 éves mozambiki védekező középpályás az egyik kulcsszereplője a Panathinaikosz idei BL-menetelésének, a Werder elleni idegenbeli 3-0 alkalmával leradírozta a pályáról Diegót. Nagy munkabírású, pontosan passzol - a Tuttosport be is választotta a jelenkor 40 legígéretesebb futballtehetsége közé.

(ktn)


*****

További cikkek a rovatban

Szenvedély, szív, hivatás, haza

, Kukorelly Endre

Szenvedély, szív, hivatás, haza

Kukorelly Endre emlegeti a Fradit, Varga Zoltán és a horvátokat – meg az unalmat. Év végi körkérdés, 18. rész

Tovább

X Professzor a mutánsok élén

, Horváth Béla

X Professzor a mutánsok élén

Horváth Béla szerint X Professzor lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Év végi körkérdés, 18. rész.

Tovább

A foci ereje

, László Ágnes

A foci ereje

László Ágnes (a "Kislány, nagy foci" blog szerkesztője) a barcelonai élményekről, az egyiptomi és angol hősökről és a manchesteri buszozásokról. Személyes válaszok. Év végi körkérdés, 17. rész.

Tovább

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

, Zelei Dávid

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

Zelei Dávidnak a Vidiről vannak jó emlékei 2017-ből: a Bordeaux elleni siker tényleg óriási volt. A folytatást hagyjuk, inkább hajrá, Tatabánya! Év végi körkérdés, 16. rész.

Tovább

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

, Sánta Szilárd

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

Sánta Szilárd számára Andrés Iniesta „a futballista”. Ferenc pápa pedig az ideális szövetségi kapitány. Év végi körkérdés, 15. rész.

Tovább

Coutinho maradjon, kösz!

, Gazdag József

Coutinho maradjon, kösz!

Gazdag József szerint Vinnie Jones lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Különben pedig: Liverpool forever! Év végi körkérdés, 14. rész.

Tovább

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

, Purosz Leonidasz

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

Purosz Leonidasz az Udinese feltámadásának örül a legjobban, de a szövetségi kapitány kérdésében bizonytalan. Éljen az olaszos tiki-taka! Év végi körkérdés, 13. rész.

Tovább

Hátha majd most! Hahaha!

, Kiss László

Hátha majd most! Hahaha!

Kiss Lászlónak nem sok öröme volt idén a futballban (Juve-kudarc a BL-döntőben, Olaszország lemaradása a vb-ről), de az év csapata kárpótolta mindenért. Év végi körkérdés, 12. rész

Tovább

Szeretném tovább csodálni a játékukat

, Focitipp Official

Szeretném tovább csodálni a játékukat

Egressy Zoltán a Barcelona fanatikusa, vagyis nem nagyon érdekli, hogy a Real Madrid hány trófeát nyert idén (sokat). Év végi körkérdés, 11. rész.

Tovább

Futballkapitány? Kemény Dénes!

, Máté Gábor

Futballkapitány? Kemény Dénes!

Máté Gábor nem sémákban gondolkodik, szerinte Kemény Dénest kellett volna kineveznia magyar fociválogatott élére. És még: az új Messire várva. Év végi körkérdés, 10. rész

Tovább