José Mourinho keserű debütálása

José Mourinho keserű debütálása

, focitipp.gj

La Liga, 1. forduló

Messinek három perc kellett a gólhoz, a Real Madrid beragadt a rajtnál, a bírók 52 sárga lapot osztottak ki. Spanyol körkép.



Zlatan Ibrahimovic távozása - s legfőképpen távozásának körülményei - nem javították a Barcelona imázsát. A svéd csatárt egy éve 46 millió euróért vették, s a pénz mellé Samuel Eto'ot is odaadták érte az Internek. Eleinte minden klappolt, csakhogy tavaszra Ibra kikerült a kezdőből. „Guardiola fél éve nem beszél velem" - árulta el az újságíróknak a mellőzött svéd, akit vasárnap egyéves kölcsönjátékra szerződtetett az AC Milan.

A sztori nem rázta meg túlságosan a csapattársakat, a Barca könnyedén győzött Santanderben az idénynyitón, Lionel Messinek 150 másodpercre volt szüksége a gólhoz, a legszebb találatot pedig Andrés Iniesta szerezte, aki egy kiöklözött labdát kapásból emelt vissza a kapuba. S említsük meg Victor Valdés érdemeit is: a Barca kapusa 0-2-nél kivédte Tchité tizenegyesét. A katalánoktól hiányzott a nem teljesen egészséges Puyol, s Guardiola a szünetben lecserélte az Achilles-inát fájlaló Xavit is.

Alig kezdődött el a bajnokság, máris hátrányba került a Real Madrid, amely Mallorcán hullajtott el két pontot. Hiába lőttek 16-szor a kapura, hiába volt meggyőző labdabirtoklási fölényük (64:36%), hiába végeztek el több szögletet (4:1), hiába dolgoztak ki 5-6 ziccert a második félidőben - a végeredmény 0-0 maradt. "De legalább a védekezésünk hibátlan volt" - értékelt fanyar humorral Mourinho, aki az új szerzemények közül Özilt, Khedirát, Di Mariát, Canalest és Carvalhót is pályára küldte.

Tények & érdekességek
A spanyol szezon első gólját a bilbaói Fernando Llorente szerezte (csúsztatott fejessel), az első duplázó a valenciai Joaquín volt, az első piros lapot pedig a Hércules Alicante argentin középpályása, Matías Fritzler kapta.


Négy évre szóló szerződést kötött a Real Zaragozával a 21 éves Pintér Ádám, az MTK és a magyar utánpótlás-válogatott hátvédje.


A Barcelona az alábbi összeállításban játszott Santanderben: Valdés-Dani Alvés, Piqué, Abidal, Maxwell-Xavi (Pedro), Busquets, Keita - Messi, Iniesta (Adriano) - Villa (Bojan).


Április óta hat bajnokit játszott a Barcelona, s mindegyiken lőtt legalább három gólt (3-1, 4-1, 4-1, 3-2, 4-0, 3-0).


A Real Madrid összeállítása a mallorcai nyitányon: Casillas-Arbeloa (Khedira), Carvalho, Sergio Ramos, Marcelo-Xabi Alonso, Lass-Di Maria (Özil), Canales (Benzema), Cr. Ronaldo-Higuaín.


A három újonc (Hércules, Levante, Real Sociedad) közül csak utóbbi tudott nyerni a nyitányon (Real Sociedad-Villarreal 1-0), Joseba Llorente sarokkal ugratta ki a gól előtt Xabi Prietót.


A kilenc hétvégi mérkőzésen kilenc csapat maradt rúgott gól nélkül.


(focitipp.gj)

*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább