Iker, a páratlan

Iker, a páratlan

, focitipp.hu

Az év kapusai

Nincs vita, a kapusok közt Casillas volt a legjobb 2010-ben, rajta kívül azonban meglepetésemberek is szerepelnek a listán. Az év kapusai, a focitipp szerint.



1. Iker Casillas (spanyol, Real Madrid)
Gordon Banks szerint Iker Casillas lehet minden idők egyik legnagyobb kapusa. Az angol legenda nem téved, 2010-ben a Real Madrid hálóőre egy újabb lépést tett a megdicsőülés felé. A dél-afrikai világbajnokságon Paraguay ellen tizenegyest hárított, a fináléban pedig Robben ezerszázalékos ziccerénél meccsben tartotta a spanyol válogatottat. Csapatkapitányként emelhette magasba a vb-serleget, s még a Barcelona elleni 0-5-ről sem tehetett... Hiszik vagy nem, még mindig csak 29 éves.



2. Joe Hart (angol, ManCity)

A világbajnokság előtt Casillas azt nyilatkozta, hogy az angolok nem rúgnak majd labdába, mert nincs egyetlen rendes kapusuk sem. Az amerikaiak ellen Green igazolta az Iker-tételt, azóta azonban megismertük Joe Hartot, aki tavasszal a Birmingham Citynél, ősszel pedig a Manchester Citynél teljesített magabiztosan - a ManCitynél egy ideje már senki sem emlegeti Buffont.

3. Mark Schwarzer (ausztrál, Fulham)
A 38 éves kapus a Marconi Stallions (Sydney) felnőttcsapatában mutatkozott be, később játszott a Dinamo Drezdában és a Bradfordban is, most pedig itt van a toplistánk harmadik helyén. Az ausztrál óriás 2008 óta a Fulhamnél véd, s - Gera, Dempsey, valamint Zamora mellett - elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a Fulham tavasszal az Európa Liga döntőjébe jutott.

4. Julio Cesar (brazil, Inter)
A Chelsea elleni tavaszi BL-meccsen volt egy óriási bakija, ősszel pedig gyakran volt sérült - az Inter brazil kapusa mégsem maradhatott le a toplistáról. Julio Cesar a Mourinho-féle Internazionale oszlopa volt, a Barcelona elleni párharc során és a Bayern München elleni madridi döntőben is voltak parádés védései.

5. Manuel Neuer (német, Schalke)
Évek óta a legnagyobb kapusígéretként emlegetik a 24 esztendős Manuel Neuert. Ősszel a BL-ben és a bajnokságban is remekelt, emellett bevédte magát a német válogatottba, ahol négy Eb-selejtezőn csupán egy gólt kapott. Az Adler-Neuer partiban jelenleg ő áll nyerésre, már csak a Schalkének kellene feltámadnia poraiból.

Akik kimaradtak
Hollandia a vébé-döntőbe jutott, ezúttal nem az Oranjétől megszokott atomfocival, hanem szürke iparosmunkával. A sikerekhez kellett egy jó kapus is, ő volt Maarten Stekelenburg (Ajax).

Az év kapusai a focitipp szerint

2009

2008
2007
2006
2005



*****

További cikkek a rovatban

Szenvedély, szív, hivatás, haza

, Kukorelly Endre

Szenvedély, szív, hivatás, haza

Kukorelly Endre emlegeti a Fradit, Varga Zoltán és a horvátokat – meg az unalmat. Év végi körkérdés, 18. rész

Tovább

X Professzor a mutánsok élén

, Horváth Béla

X Professzor a mutánsok élén

Horváth Béla szerint X Professzor lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Év végi körkérdés, 18. rész.

Tovább

A foci ereje

, László Ágnes

A foci ereje

László Ágnes (a "Kislány, nagy foci" blog szerkesztője) a barcelonai élményekről, az egyiptomi és angol hősökről és a manchesteri buszozásokról. Személyes válaszok. Év végi körkérdés, 17. rész.

Tovább

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

, Zelei Dávid

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

Zelei Dávidnak a Vidiről vannak jó emlékei 2017-ből: a Bordeaux elleni siker tényleg óriási volt. A folytatást hagyjuk, inkább hajrá, Tatabánya! Év végi körkérdés, 16. rész.

Tovább

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

, Sánta Szilárd

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

Sánta Szilárd számára Andrés Iniesta „a futballista”. Ferenc pápa pedig az ideális szövetségi kapitány. Év végi körkérdés, 15. rész.

Tovább

Coutinho maradjon, kösz!

, Gazdag József

Coutinho maradjon, kösz!

Gazdag József szerint Vinnie Jones lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Különben pedig: Liverpool forever! Év végi körkérdés, 14. rész.

Tovább

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

, Purosz Leonidasz

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

Purosz Leonidasz az Udinese feltámadásának örül a legjobban, de a szövetségi kapitány kérdésében bizonytalan. Éljen az olaszos tiki-taka! Év végi körkérdés, 13. rész.

Tovább

Hátha majd most! Hahaha!

, Kiss László

Hátha majd most! Hahaha!

Kiss Lászlónak nem sok öröme volt idén a futballban (Juve-kudarc a BL-döntőben, Olaszország lemaradása a vb-ről), de az év csapata kárpótolta mindenért. Év végi körkérdés, 12. rész

Tovább

Szeretném tovább csodálni a játékukat

, Focitipp Official

Szeretném tovább csodálni a játékukat

Egressy Zoltán a Barcelona fanatikusa, vagyis nem nagyon érdekli, hogy a Real Madrid hány trófeát nyert idén (sokat). Év végi körkérdés, 11. rész.

Tovább

Futballkapitány? Kemény Dénes!

, Máté Gábor

Futballkapitány? Kemény Dénes!

Máté Gábor nem sémákban gondolkodik, szerinte Kemény Dénest kellett volna kineveznia magyar fociválogatott élére. És még: az új Messire várva. Év végi körkérdés, 10. rész

Tovább