Abcúg Blatter, le vele!

Abcúg Blatter, le vele!

, gj

Futballszemle: World Soccer 2010/1

Tudták, hogy az Inverness egyszer sem kapott ki 2010-ben idegenbeli bajnokin?Abcúg Blatter, le vele! Nagyjából így lehetne összefoglalni a januári World Soccer fő mondandóját. A világfocival foglalkozó brit szaklap elsősorban azt nehezményezi, hogy nem Anglia rendezi a 2018-as világbajnokságot, ebből kifolyólag össztűz alá veszi Sepp Blatter FIFA-elnököt és sleppjét. Kő kövön nem marad.

Miután a szerkesztők jegyzetek és kommentárok formájában kidühöngték magukat, szmokingba öltöznek, és díjakat osztanak: a World Soccer olvasói szerint az év játékosa Xavi Hernández, az év edzője José Mourinho, az év tehetsége Thomas Müller, az év csapata pedig a spanyol válogatott. S hozzá a körítés, hat oldalon.

Ennél érdekesebb a legutóbbi El Clásico taktikai elemzése, vagy a Palermo argentin tehetségéről, Javier Pastoréról készített portré. Aki figyelmesen olvas, az megtudhatja azt is, hogy a skót Inverness Caledonian Thistle a 2010-es naptári évben egyszer sem szenvedett vereséget idegenbeli bajnoki mérkőzésen (11-6-0), sem a Rangers, sem pedig a Celtic otthonában…

Egy sor nem sok, de annyi említés sincs a magyar fociról, ez azonban ne aggasszon senkit, mert irány Uruguay, ahol – tudták? – a főváros dominanciája jellemzi a bajnokságot: a 16 élvonalbeli csapat közül 15 montevideói.

ws01.jpgWorld Soccer, 2011. január
Oldalszám: 116
Ár: 3.80 font
Értékelés: ****


(gj)

*****

További cikkek a rovatban

Gólöröm

, D. Bányász Gergő

Gólöröm

Mit kap az a játékos, aki gólöröm miatt leveszi a mezét? Sportszerűtlen viselkedés miatt sárga lapot. Uff

Tovább

Futball a földi pokolban

, Nádudvari Péter

Futball a földi pokolban

Hetvenkét éve, 1945. január 27-én szabadult fel a történelem egyik legnagyobb szégyenfoltjának helyszíne, az auschwitzi lágerkomplexum. A krematóriumok között időnként futballmérkőzéseket rendeztek.

Tovább

Kisbeszéd-töredék a szünetről

Nos, csak a kép kedvéért, kedves magyar bajnokság, jó hír, hogy páran lessük még a monitort, a takarót. Kevésbé jó: nem mindig tudjuk, hogy amit látunk az a valóság, vagy végtelenített felvételről valami régi program. Azaz, hogy élsz e még egyáltalán. Nagygéci Kovács József a "szünetről".

Tovább

„Tengerben a tenger”

Július 14-én, csütörtökön, 66 éves korában meghalt Esterházy Péter író, Esterházy Márton testvére. NAGYGÉCI KOVÁCS JÓZSEF egy személyes történetet idéz fel a futball iránt rajongó EP-ről. Jelen időben beszélünk róla.

Tovább

„Magyaros, csípős”

, Focitipp Official

„Magyaros, csípős”

Állandó posztolónk, SZOMBATHY PÁL újságíró tökélyre fejlesztette a minimált az előzetes esélylatolgatás során. Rövid, de velős. Eb-körkérdések.

Tovább

Magyarország futballban is világirodalmi tényező

, focitipp

Magyarország futballban is világirodalmi tényező

A cím legföljebb azok számára szorulhat némi magyarázatra, akik nem hallottak még a magyar íróválogatottról. Remélhetőleg ők vannak kevesebben. Különösen ama három feledhetetlen famagustai (Észak-Ciprus) nap után, amikor a csapat nemzetközi színtéren is – újra – letette névjegyét. Nem is akárhogy! –…

Tovább

Kőrösi Zoli halálára

, Szegő János

Kőrösi Zoli halálára

Tegnap meghalt egy magyar író, aki szeretett focizni, és tudott is írni a fociról. A logikai láncolatból ne maradjon ki az se, hogy tudott is focizni, és szeretett is írni. Szegő János búcsúzik tőle.

Tovább

Nyerjen könyveket a Focitippel!

, focitipp.hu

Nyerjen könyveket a Focitippel!

Itt a Focitipp nagy könyvnyeremény-akciója. Hat nyertes összesen 18 könyvet nyerhet meg a játékban, amely a Facebookon zajlik.

Tovább

A Professzor visszaemlékezései

, Kiss Tibor Noé

A Professzor visszaemlékezései

Mit tudhatunk meg Andrea Pirlóról a Gondolkodom, tehát játszom című önéletrajzi könyve alapján? Rengeteg mindent – de azért várjuk a folytatást. Könyvkritika.

Tovább

Egy Dózsa-regény vége

, Szegő János

Egy Dózsa-regény vége

Szusza, Bene és Törőcsik – három egykori futballsztár egy fotón. Szegő János új sorozata a kultúrszekcióban: "egy kép alá".

Tovább