FTC: Hat év után újra Európában!

FTC: Hat év után újra Európában!

, ktn

Rajtol a nemzetközi kupaidény. Az Európa Liga első selejtezőfordulójában két magyar csapat is érdekelt, a Ferencváros odahaza fogadja örmény ellenfelét, a Paks Andorrába utazott.



„Hogy ez lesz-e az ideális csapatunk? Egyelőre tizenegy embert kiküldünk a pályára" - így választolt a Magyar Televíziónak nyilatkozó Prukner László az Ulisses elleni Európa Liga-selejtezővel kapcsolatos kérdésre. Prukner ezzel mindent elmondott a Ferencváros jelenlegi, átmeneti állapotáról. A Ferencvárostól négy kulcsember távozott nyáron (Heinz, Schembri, Sztanics, Tutorics), Dragóner Attila pedig visszavonult. Különösen Schembri és Heinz hiányozhat: a két játékos összesen 23 gólt szerzett az NB I tavalyi idényében.

Két csatár helyett két csatár jött, de azt egyelőre a Fradi-szurkolók csak találgatják, hogy Oláh Lóránt és Felipe Felix mire lehet képes. Az nem tűnik jó előjelnek, hogy a tavaszi idényben Oláh „formahanyatlás" miatt kikerült a Kaposvár első csapatának keretéből. A brazil Felipe Felix is egyelőre csak a termete miatt félelmetes: a 195 centis támadó tavaly 20 bajnokin egy gólt szerzett a portugál élvonalban szereplő Leixoes színeiben. Az érkezők között említhetjük Lisztes Krisztiánt is, a 35 éves karmester kacskaringós utat járt be, míg ismét visszakerült a Ferencvároshoz. A Dunaszerdahely elleni felkészülési mérkőzésen kiválóan futballozott, de az örmény csapat ellen kisebb sérülése miatt nem játszhat.


S ha már az örményeknél tartunk. A 2000-ben alapított Ulisses 2010-ben bronzérmet szerzett a nyolccsapatos örmény élvonalban, és az idei szezonban is a harmadik helyen áll. A jereváni gárda tavaly már elindult az EL-ben, akkor az izraeli Bnei Jehuda búcsúztatta - 1:0-s összesítéssel. Az eredmény masszív ellenfelet sejtet - egyebet állítani az örmény gárdáról azonban blöff lenne, az Ulisses rejtélyes ellenfélnek tűnik. A Fradi kevésbé lehet rejtélyes ellenfél, ám VVK-győzelem ide, KEK-döntőben való szereplés oda, a Ferencváros az utolsó nemzetközi kupameccsét az MTZ-RIPO Minszk ellen játszotta hat évvel ezelőtt. Sokan akkor is csak legyintettek a rivális neve hallatán, aztán a beloruszok az Üllői úton 2:0-ra megverték a Fradit, amely végül hiába győzött a fehérorosz fővárosban, kiesett.


S miközben a Fradit féltjük, a Paks számára kötelező a győzelem. A paksiak az andorrai UE Santa Coloma csapatához látogatnak. A Pireneusokban festői környezet várja őket, a városka a Valira folyó völgyében fekszik, temploma pedig a világörökség részét képezi. Az ellenfél amatőr, amely ellen már Andorrában elvárható a Pakstól, hogy bebiztosítsa a továbbjutást. A magyar gárda eddig két focistát igazolt nyáron, de közülük csak Hrepka Ádám tartott a csapattal a túrára, a sérüléséből lábadozó Heffler Norbert csak a visszavágón szerepelhet majd.


(ktn)

*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább