Bakizó Fradi, atombiztos Paks

Bakizó Fradi, atombiztos Paks

, ktn

Három magyar csapat volt érdekelt az Európa Liga második selejtezőfordulójában - egy folytathatja közülük. Az odavágók után kevesen hitték volna, hogy ez a csapat a Paks lesz.Bár a magyar csapatok közül csak a Fradi nyerte meg az első mérkőzését - a zöld-fehérek a visszavágón mégsem tudták kiharcolni a továbbjutást. A budapesti találkozón a norvég Aalesund végig alárendelt szerepet játszott, és csak a fradistákon múlott, hogy végül csak 2:1-es előnnyel utaztak a visszavágóra. Mint Norvégiában kiderült, ez kevés volt, az Aalesund a hajrában fordított, kiharcolva a hosszabbítást, majd a ráadás utolsó pillanataiban a mindent eldöntő gólt is megszerezte.

„Úgy estünk ki, hogy ellenfelünk hetven percig nem tudott velünk semmit sem kezdeni" - nyilatkozta a mérkőzés után keserűen Prukner László, a ferencvárosiak trénere. Az edző szerint a norvégok góljait egyéni hibák előzték meg, ami különösen a második találatnál volt feltűnő. Ranilovic a 87. percben rosszul mozdult ki egy ártatlan beívelésre, a lecsorgó labdát pedig Fuhre a kapuba bombázta - jöhetett a hosszabbítás és a kiesés. Anélkül, hogy elvernénk a port a szlovén kapuson, jegyezzük meg, már a bajnokság első fordulójában, Kaposváron is óriási bakit vétett - akkor a szemébe sütött a nap.


Kiesett a Kecskemét is, úgy, hogy a KTE-t is csak egy hajszál választotta el a továbbjutástól. A története első nemzetközi párharcát vívó lila-fehér csapat úgy búcsúzott a jóval magasabban jegyzett FK Aktobéval szemben, hogy a hazai 1:1 után idegenben sem kapott ki, s végül 0:0-s döntetlenre játszott. Tomiszlav Szivics szerint a Kecskemét Kazahsztánban is közelebb állt a gólszerzéshez ellenfelénél, s nem hozott szégyent a magyar focira. Ezzel együtt a Kecskemét az első magyar klub, amely kazah ellenféllel szemben búcsúzott az európai porondtól.


Maximális dicséret jár a Paksnak - amely ugyancsak kupaújoncként - a második akadályt is sikerrel vette Európában. A paksiaknak a hazai 1:1 után sikerült fordítaniuk a Tromsővel szemben. A visszavágó előtt Kis Károly tréner arról nyilatkozott, hogy hatalmas bravúr lenne, ha sikerülne az idegenbeli fordítás a Paksnak - s a bravúr összejött. A Paks átvészelte az első félidő nehéz pillanatait, majd a szünet után kihasználta az ellenfél védőinek gyermeteg hibáit is. Duplázott a találkozón az a Kiss Tamás, aki az első találkozón csak csere volt: Kis jól ráérzett arra, hogy ezúttal Kiss kell a kezdőbe. Noha a sorsolás pillanatában, és az első mérkőzésen látottak alapján úgy tűnt, a magyar gárdák közül a Paks helyzete a legnehezebb az Európa Ligában, mégis a Duna-partiak várhatják a következő fordulót, ahol a skót Hearts együttesével találkoznak majd.


(ktn)

*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább