Megverték a Bayernt!

Megverték a Bayernt!

, ktn

Bundesliga, 10. forduló

A szezonkezdet óta először veszített bajnokit a Bayern München, a sorozatban negyedik meccsét megnyerő Dortmund így tapad a bajor éllovasra.



A Napoli ellen kiderült, hogy a Bayern Münchennek lehet gólt rúgni. A hétközi BL-mérkőzésen a bajorok 1-1-re végeztek Nápolyban - igaz, az olaszok gólját Badstuber szerezte, Manuel Neuer lélegzetelállító sorozata így egy öngól miatt szakadt meg. Vasárnap aztán kiderült, hogy nemcsak gólt lehet szerezni a Bayern München ellen, hanem akár le is lehet győzni a szupercsapatot. Ez a Hannovernek sikerült egy pompás mérkőzésen: a gólok számát tekintve a Hannover, a kapufákat illetően pedig a Bayern München nyert 2-1. A kapufákon kívül is volt minden Hannoverben, Boateng például megütötte a Hannover egyik játékosát, Christian Schulzot - a Bayern vereségéhez nagyban hozzájárult, hogy a csapat a 28. perctől kezdve tíz emberrel játszott.

A vereség ellenére a Bayern előnye még mindig három pont a táblázaton a Borussia Dortmunddal szemben. A BVB sorozatban a negyedik meccsét nyerte meg a bajnokságban, a Dortmund ezúttal a Költ gázolta el 5-0-ra - szebbnél szebb gólokkal, kombinatív játékkal, a tavalyi stílust idézve. Rejtély, hogy a Bundesligában villogó Borussia miért szenved a Bajnokok Ligájában - az európai porondon három kör után a Dortmund még nyeretlen, s csak a csoportja utolsó helyén áll. A hektikus forma a Kölnre is jellemző, idézzünk csak fel néhány eredményt a csapat idei szezonjából: Schalke 1-5, Leverkusen 4-1, Hoffenheim 2-0, Hertha 0-3, Hannover 2-0, Dortmund 0-5.

A tabella harmadik helyére a Schalkének sikerült felkapaszkodnia, a gelsenkircheniek 1-0-ra verték a Leverkusent. A királykékek formába lendültek, az utolsó hat bajnokijuk közül ötöt megnyertek, hét közben pedig a ciprusi AEK Larnaca otthonában nyertek EL-meccset - 5-0-ra. A mindent eldöntő gólt Jefferson Farfán szerezte a Leverkusen ellen - az örökifjú perui focista góllal ünnepelte 100. Bundesliga-mérkőzését, miután egy hetvenméteres (!) sprint után kilőtte a hosszú sarkot. Leverkusenben nem volt mit ünnepelni. A Bayernek ez volt a negyedik veresége a szezon során - tavaly a 29. fordulóig kellett „várniuk” erre a drukkereknek.


Tények & érdekességek


Hannover-Bayern 2-1. Mohammed Abdellaoue (H96) vezető gólja véget vetett Manuel Neuer sorozatának. A Bayern kapusa 771 perc után kapott újra gólt a Bundesligában. A Hannover norvég légiósa a mérkőzés napján ünnepelte 26. születésnapját.

Az utolsó négy Hannover-Bayern bajnoki közül hármat is a hannoveriek nyertek meg.

Dortmund-Köln 5-0. A kapura lövési kísérletek száma 27:2 volt a hazaiak javára, a vendégek első kaput eltaláló lövésére a 85. percig kellett várni.

2011-ben a Dortmund először szerzett négy egymást követő bajnoki mindegyikén három pontot.

Amióta Jürgen Klopp a Dortmund edzője, csapata mindig (hétszer) legyőzte a Kölnt.

Hamburg-Wolfsburg 1-1. A HSV sorozatban a kilencedik hazai bajnokiján maradt nyeretlen, ezzel együtt a pontszerzésnek köszönhetően átadta a tabella utolsó helyét a Freiburgnak. A HSV hazai nyeretlenségi rekordja 2006 és 2007 fordulójára datálható: a csapat akkor tizenegy mérkőzést vívott meg hazai pályán győzelem nélkül.

Hamburgban született meg a szezon eddigi leggyorsabb gólja. A horvát Mandzukic 64. másodperc után szerzett vezetést a Wolfsburgnak.

Hertha-Mainz 0-0. Ez volt a berliniek 250. döntetlenje a Bundesliga története során. A Mainz immár nyolc forduló óta nyeretlen a bajnokságban.

Leverkusen-Schalke 0-1.
A hazaiak kezdő tizenegye végigjátszotta a mérkőzést, Robin Dutt egyszer sem cserélt! A Schalke ugyanazzal a kezdőcsapattal állt fel, mint a csütörtökön, Cipruson játszott EL-meccsen.

Augsburg-Werder 1-1. A vendégek gólját Claudio Pizarro fejelte - ez volt a brémaiak hetedik fejesből szerzett gólja a bajnoki idény során.

Hoffenheim-Mönchengladbach 1-0. A Hoffenheim 330 perc után szerzett újra gólt a bajnokságban.

A Mönchengladbach eddig öt mérkőzést játszott vendégként a Bundesligában - mindegyik 1-0-s végeredményt hozott. A Borussia kétszer nyert, egyszer veszített ilyen különbséggel.


(ktn)

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább