Amauri Firenze, André Alves Ciprus felé veszi az irányt

Amauri Firenze, André Alves Ciprus felé veszi az irányt

, tl

Napi krónika

A pénteki nap legfontosabb futballeseményei. Január 20.



Priskin Tamás az orosz másodosztályban szereplő Alanyija Vlagyikavkaz labdarúgócsapatában folytatja pályafutását. A 38-szoros válogatott játékos három és fél évre szóló szerződést írt alá, de a megállapodás tartalmaz egy olyan kikötést, miszerint ha a gárda nem jut fel az élvonalba, akkor Priskin maga döntheti el, hogy marad-e az együttesnél. (MTI)

A következő szezontól Andre Alves az Omonia Nicosia labdarúgócsapatánál folytatja pályafutását, a Videoton brazil csatára. A ciprusi együttes már a téli átigazolási szezonban le akarta szerződtetni a támadót, ám ebben nem sikerült megegyezésre jutnia a fehérváriakkal. (MTI)

Gera Zoltán hollandoknak lőtt első találata nyerte el 2011-ben az Év magyar gólja díjat. A gólszépségversenyben minden, a 2011-es naptári évben magyar futballista által bárhol a világon, vagy bárki által egy magyar klubcsapat tagjaként szerzett nagypályás gól vehetett részt. A sorrendet egy tíz tagból álló, Nyilasi Tibor által vezetett zsűri állította össze. (MTI)

A Fiorentina megállapodott a Juventusszal Amauri átigazolásának ügyében. A brazil-olasz csatár hamarosan aláírhatja szerződését új klubjával, de egyelőre terhes felesége mellett szeretne maradni, aki már bármelyik pillanatban szülhet. (Football Italia)

A Real Betis kölcsönvette Paulaót a francia bajnokságban szereplő Saint-Etienne-től. A 29 éves középső védő az idény végéig érkezik Sevillába, de amennyiben a spanyol együttes elégedett a játékával, nyáron végleg leigazolhatja. (FIFA)

A Lokomotiv Moszkva három és fél évre leigazolta Andrej Escsenkót a Nizsnyij Novgorodtól. A két klub nem árulta el a 27 éves szélső hátvéd vételárát. (UEFA)

Eredmények. A Bundesliga tavaszi szezonjának nyitómeccsén a Borussia Mönchengladbach 3-1-re legyőzte a listavezető Bayern Münchent. A hazaiaknál duplázott a mindössze 20 esztendős Patrick Hermann, valamint a pályafutását nyártól Dortmundban folytató Marco Reus is betalált. Ismét fölényes győzelmet aratott Carlo Ancelotti a Paris Saint-Germain kispadján: a fővárosiak idegenben 4-0-ra győzték le az ötödosztályú Sablét a Francia Kupa 9. fordulójában.

A nap sztorija
A Magyar Labdarúgó Szövetség gondolkodik azon, hogy megpályázza a 2015-ös U21-es Európa-bajnokság rendezési jogát, de csak akkor, ha reális esélye lesz elnyerni. Az MTI-nek Dinnyés Márton, az utánpótlás válogatottak sajtóreferense elmondta, hogy az MLSZ készen áll egy versenyképes anyag összeállítására és benyújtására, ám a végső sikerhez infrastrukturális fejlesztésekre is szükség van, ezért korai részletekbe bocsátkozni a jelentkezéssel kapcsolatban. (MTI)

A nap pletykája
A Juventusnál idén mellőzött Milos Kraszicsra a Liverpool készül ajánlatot tenni, a vörösök angol sajtóértesülések szerint először kölcsönbe szeretnék leigazolni a szerb szélsőt. (Daily Mirror)

A nap száma
A Bayern München játékosai tegnap a Mönchengladbach elleni mérkőzésen csak a párharcok 34 százalékát nyerték meg. Ilyen gyenge arányt még egy csapat sem produkált idén a Bundesligában. (OptaTwitter)

A nap évfordulója
Ma ünnepelné 112. születésnapját Ricardo Zamora. A legendás kapus a második világháború előtt védett a Barcelona és a Real Madrid színeiben is. Állítólag már játékos pályafutása alatt sem vetette meg a konyakot és naponta elszívott három doboz cigarettát. A háborús évek alatt már edzőként dolgozott, az Atletico Aviaciónnal kétszer is spanyol bajnoki címet nyert. Spanyolországban a mai napig az ő nevét viseli a bajnokság legjobb kapusának járó trófea, amit az elmúlt három szezonban mindig Victor Valdés nyert meg. (Wikipedia)

(tl)

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább