Gödörben a Juventus, feltámadt az Inter

Gödörben a Juventus, feltámadt az Inter

, ktn

Serie A, 27. forduló

Tizedikre sikerült, meccset nyert az Inter. A Juventus viszont elfelejtett győzni.



"104 év szenvedély" - ezt a transzparenst láttuk feltűnni a veronai Stadio Bentegodi vendégszektorában a Chievo-Internazionale mérkőzés közben. Az apropó: március 9-én ünnepelte fennállásának 104. évfordulóját az Inter. A szülinapi parti jól sikerült, kilenc nyeretlenül megvívott meccs után (melyből az Inter hetet elveszített) a csapat végre nyert. A játék még mindig döcögött, a gólok az utolsó három percben születtek, igaz, Diego Milito az első negyedóra végén kihagyott egy büntetőt.

A beszámolók szerint Claudio Ranieri könnybe lábadt szemmel fogadta a hármas sípszót, ami nem csoda, január óta hiába várt három pontra. Ezzel együtt még nem biztos, hogy megmenekült, egyes források szerint múlt hétvégén Londonban látták Massimo Morattit, aki épp André Villas-Boasszal, a Chelsea menesztett trénerével vacsorázott együtt. A Chievo elleni győzelmet követően Moratti csak az eredménnyel volt elégedett, az Inter elnöke szerint a Marseille elleni keddi BL-visszavágón több finomság kell majd az Intertől - márpedig a Chievo ellen finomságot alig, annál több izzadságot láttunk az Inter focistáin.

A Milan és a Juventus között viszont tovább nőtt a különbség - a rossonerók már négy ponttal előzik meg a tabellán a Juvét. A Milan két szép góllal legyőzte odahaza a Leccét, a Juventusnak viszont nem sikerült három pontot szereznie Genovában. A 0-0 ellenére volt mit nézni a Marassiban, ahol a vendégek háromszor is eltalálták a kapufát, emellett mindkét csapat több meg nem adott büntetőt is számon kért Rizzoli bírón.

A Juventus vezetői a lefújás után azonnal sajtócsendet rendeltek el, így a Bologna elleni hétközi mérkőzésen a lelátóra küldött, s eltiltása miatt Genovában is csak a nézőtéren ülő Antonio Conte sem nyilatkozhatott a médiának. Pedig arról talán nem Rizzoli és a média tehet, hogy a Juventus az utolsó hat bajnokija közül csak egyet tudott megnyerni. Tegyük hozzá: a Genoa ellen teljesen megérdemelték volna a három pontot, s az elmúlt hetekben mutatott játékhoz képest sokkal jobb teljesítményt nyújtottak.

Nem mindennapi mérkőzést játszott a másik BL-re készülő csapat, a Napoli 6-3-ra győzött a Cagliari ellen. A "klasszikus" eredménnyel Walter Mazzarri nem volt maradéktalanul elégedett. A nápolyi tréner szerint csapata a "Chelsea ellen nem engedhet meg magának hasonló védelmi hibákat, mint amilyeneket a Cagliari ellen elkövetett. A szerdai BL-meccs (amelyet a Napoli 3-1-es előnyről vár Londonban) előtt azonban van miért bizakodniuk a délieknek: sorozatban a hatodik tétmérkőzésüket is megnyerték, amire a 2005-ös szezonkezdet óta nem volt példa. Márpedig akkor a Napoli még a harmadosztályban futballozott.


Tények & érdekességek


Genoa-Juventus 0-0. A Juventus és a Genoa ezt megelőzően 1962-ben játszott egymással gól nélküli döntetlent.

A Juventus utolsó 60 kapura lövéséből mindössze egy gól született. A zebrák a Genoa ellen 30 alkalommal próbálkoztak kapura lövéssel.

Chievo-Inter 0-2. Az Inter 572 perc után szerzett gólt ismét idegenben.

Palermo-Roma 0-1. A Roma utolsó négy Serie A-gólját Fabio Borini szerezte.

Napoli-Cagliari 6-3. Ezequiel Lavezzi (Napoli) sorozatban az ötödik tétmérkőzésén is eredményes volt.

A mérkőzés után a Cagliari vezetői menesztették Davide Ballardinit, a csapat edzőjét.

Milan-Lecce 2-0. A Lecce zsinórban nyolcadszor kapott ki a San Siróban a Milantól.

Catania-Fiorentina 1-0. Nagy formában a szicíliaiak, a Catania mérlege az utolsó kilenc bajnokin: 4-4-1.

Andrea Pirlo (Juventus) a 400. Serie A-mérkőzését játszotta.

Érdekesség a Serie B-ből: a Brescia hétvégén 2-1-re kikapott hazai pályán a Padovától, így Vass Ádámék tíz mérkőzés után kaptak ismét gólt a másodosztályban.


(ktn)

A cikk a pozsonyi Új Szó futballmelékletében jelent meg.

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább