Spanyol verte a baszkokat, kolumbiai a spanyolokat

Spanyol verte a baszkokat, kolumbiai a spanyolokat

, ktn

Egyelőre távolabb kerültünk a "spanyol" döntőtől az Európa-ligában, a (valójában baszk) Bilbao ugyanis kikapott Portugáliában az El-elődöntő első mérkőzésén.



Döntőnek is beillő meccset hozott az Atlético Madrid-Valencia mérkőzés az Európa-liga elődöntőjében. A madridi csapat 4:2-re győzött, s ha jobban koncentrált volna, már az első meccsen behúzhatta volna a továbbjutást. A Valencia mindkét gólját a félidők ráadásában szerezte, az elsőt a 48., a másodikat a 94. percben. "Lehetett volna jobb is az, de azért elégedettek vagyunk a 4:2-vel" - mondta Miranda a mérkőzés után. A többi madridi futballista is elégedett volt, főleg Radamel Falcao, a kolumbiai duplázott.

A 26 éves center már tíz gólnál jár az El-ben, ezzel beérte a sorozat góllövőlistáját vezető Klaas-Jan Huntelaart - de a Schalke hollandja már nincs versenyben. Falcao tavaly a Porto játékosaként 17 góllal végzett az élen, s ha idén is ő lőné a legtöbb gólt a sorozatban, azzal rekordot döntene. Az UEFA-kupa és az Európa-liga története során még egyetlen futballista sem volt, aki két idényben is gólkirályi címet szerzett volna - pláne nem egymás után. Falcaóra egyedül a bilbaói Fernando Llorente lehet veszélyes, az Athletic csatára hatgólos. Rekordot döntött az Atlético Madrid is. Még sosem fordult elő az UEFA-kupa és az El története során, hogy egy csapat zsinórban tíz mérkőzést megnyerjen, márpedig az Atlético (amely utoljára az Udinesétől kapott ki tavaly októberben) a Valencia elleni 4:2-vel ezt megtette.


Llorente tegnap nem növelte góljainak számát, a Bilbao pórul járt Lisszabonban. Bár a vendégek Aurtenetxe találatával vezetést szereztek, a Sporting Insúa és Capel góljaival fordított. Így fordulhatott elő az a furcsaság, hogy a portugálok egy spanyol játékos góljával verték a baszk csapatot. A góllövő nemrég még Andalúziában focizott, Capelt a Sporting tavaly nyáron vette meg a Sevillától közel hárommillió fontért. A bilbaóiak trénere, az argentin Marcelo Bielsa - merőben szokatlanul - önmagát hibáztatta a vereségért. "Ander Herrera lecserélése után csak szenvedtünk" - mondta az edző. Bielsa a 76. percben, a Bilbao 1:0-s vezetésénél hozta le a pályáról az idény egyik legnagyobb felfedezettjét, négy perccel később pedig már a Sporting vezetett 2:1-re.


(ktn)


További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább