Amikor a szőke herceg a legjobb

Amikor a szőke herceg a legjobb

, focitipp.hu

Az év kapusai

A tavalyi ezüst után idén arany jutott Manuel Neuernek, a Bayern kapusának. És ismét itt a listán Buffon.1. Manuel Neuer (német, Bayern München)
Trófeát nem nyert, bombagólt nem lőtt, s még csak menő frizurája vagy tetkója sincs. A kapusok között a Bayern München jólfésült, szőke hercege került az első helyre 2012-ben. Ez mindent elmond erről az évről.

2. Iker Casillas (spanyol, Real Madrid)
A spanyol válogatott csapatkapitánya volt a 2012-es Európa-bajnokságon (Puyol helyett). Rekordja lélegzetelállító. A 2008-as Eb óta a kieséses szakaszban tíz meccsen védte a spanyolok kapuját nagy világversenyen - s egyetlen gólt sem kapott. Amit még idén megtudtunk róla: nem csípi Céronit.


3. Gianluigi Buffon (olasz, Juventus)
Szervusz, Gigi! Rég nem láttunk az év végi toplistánkon. 2006-ban és 2007-ben nyertél, azóta semmi, csak a Casillas-hegemónia. 2012-ben végre minden klappolt, bajnoki arany a Juventusszal (veretlenül), Eb-ezüst az olasz válogatottal. Legyen itt bronz, ok?


4. Joe Hart (angol, Manchester City)
Ne feledkezzünk meg Joe Hartról sem, Shilton óta nem volt ilyen jó kapusa Angliának. Lehetett volna akár első is, de volt néhány potyája, év végén pedig négy gólt kapott Zlatan Ibrahimovictól.

5. Petr Cech (cseh, Chelsea)
Amikor már azt hittük róla, hogy nincs tovább, vége, zéró, Cech akkor lépett csak igazán a színre. Nagy szerepe volt abban, hogy Abramovics végre a vitrinbe tehette a Bajnokok Ligája aranyérmet. Aztán eljött az ősz, s vele a helyezés is egyre csökkent, az ötbe Cech még épp befért.


Akik kimaradtak
Kimaradt viszont a húszéves Bernd Leno, a Leverkusen felfedezettje. A németeknél különben is jó a kapushelyzet, az ősz legjobbja a hamburgi Rene Adler volt, ő is az idei feltámadók egyike. Az olaszok is hagyományosan jók kapusfronton, ezt ősszel Federico Marchetti igazolta, a Lazióra rá is fért egy rendes kapus. A szimpátiadíjat a brazil Cássiónak ítéljük. Amit a Corinthians 25 éves kapusa művelt a Chelsea elleni klubvilágbajnoki döntőben, arra nehéz szavakat találni. 


Az év kapusai a focitipp szerint

2011

2010

2009

2008
2007
2006
2005

További cikkek a rovatban

Szenvedély, szív, hivatás, haza

, Kukorelly Endre

Szenvedély, szív, hivatás, haza

Kukorelly Endre emlegeti a Fradit, Varga Zoltán és a horvátokat – meg az unalmat. Év végi körkérdés, 18. rész

Tovább

X Professzor a mutánsok élén

, Horváth Béla

X Professzor a mutánsok élén

Horváth Béla szerint X Professzor lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Év végi körkérdés, 18. rész.

Tovább

A foci ereje

, László Ágnes

A foci ereje

László Ágnes (a "Kislány, nagy foci" blog szerkesztője) a barcelonai élményekről, az egyiptomi és angol hősökről és a manchesteri buszozásokról. Személyes válaszok. Év végi körkérdés, 17. rész.

Tovább

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

, Zelei Dávid

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

Zelei Dávidnak a Vidiről vannak jó emlékei 2017-ből: a Bordeaux elleni siker tényleg óriási volt. A folytatást hagyjuk, inkább hajrá, Tatabánya! Év végi körkérdés, 16. rész.

Tovább

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

, Sánta Szilárd

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

Sánta Szilárd számára Andrés Iniesta „a futballista”. Ferenc pápa pedig az ideális szövetségi kapitány. Év végi körkérdés, 15. rész.

Tovább

Coutinho maradjon, kösz!

, Gazdag József

Coutinho maradjon, kösz!

Gazdag József szerint Vinnie Jones lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Különben pedig: Liverpool forever! Év végi körkérdés, 14. rész.

Tovább

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

, Purosz Leonidasz

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

Purosz Leonidasz az Udinese feltámadásának örül a legjobban, de a szövetségi kapitány kérdésében bizonytalan. Éljen az olaszos tiki-taka! Év végi körkérdés, 13. rész.

Tovább

Hátha majd most! Hahaha!

, Kiss László

Hátha majd most! Hahaha!

Kiss Lászlónak nem sok öröme volt idén a futballban (Juve-kudarc a BL-döntőben, Olaszország lemaradása a vb-ről), de az év csapata kárpótolta mindenért. Év végi körkérdés, 12. rész

Tovább

Szeretném tovább csodálni a játékukat

, Focitipp Official

Szeretném tovább csodálni a játékukat

Egressy Zoltán a Barcelona fanatikusa, vagyis nem nagyon érdekli, hogy a Real Madrid hány trófeát nyert idén (sokat). Év végi körkérdés, 11. rész.

Tovább

Futballkapitány? Kemény Dénes!

, Máté Gábor

Futballkapitány? Kemény Dénes!

Máté Gábor nem sémákban gondolkodik, szerinte Kemény Dénest kellett volna kineveznia magyar fociválogatott élére. És még: az új Messire várva. Év végi körkérdés, 10. rész

Tovább