Arany Silva

Arany Silva

, focitipp.hu

Az év hátvédjei

Ibrahimovic szerint Thiago Silva a legjobb. Egyetértünk, Zlatan.



1. Thiago Silva (brazil, PSG)
Ibrahimovic szerint ő a legjobb védő, aki ellen valaha játszott. "Olyan mintha magamat látnám - védőként" - mondta róla a svéd. Minket meggyőzött, s még azt is megkockáztatnánk: Th. Silva jobb védő, mint amilyen csatár Zl. Ibrahimovic.

2. Giorgio Chiellini (olasz, Juventus)
Vannak persze olyanok is, akik keményen raknak rendet a tizenhatoson belül. Giorgio Chiellini ilyen. A baltával faragott arcú Giorgio ehhez képest a honlapján az egyik kedvenc hobbijaként az olvasást jelölte meg. Csípjük, a tavalyi ötödik hely után idén övé az ezüstérem.


3. Sergio Ramos (spanyol, Real Madrid)
Valahogy nem tudjuk megszeretni az indiánképű Ramost, de az tény: évek óta ő a Real Madrid védelmének (talán egyetlen) biztos pontja. Sosem alibizik, de a lelkesedése gyakran hisztibe csap át. Kár érte.


4. Mats Hummels (német, Dortmund)
Nem tagadjuk, Hummels is szimpátiaalapon került fel toplistánkra, a fotelből elegáns kultúrembernek látszik. De focizni is nagyon tud: 2012 nyarán harmadik lett a Bundesliga játékosai között a Kicker osztályzatai alapján.


5. Jordi Alba (spanyol, Valencia/Barcelona)
Emlékeznek arra, hogyan focizott Alba a nyári Európa-bajnokságon, s hogyan focizik azóta is a Barcelonában? No, most akkor tegyük mellé az olyan agyonsztárolt játékosokat, mint Ashley Cole, Evra vagy Fabio Coentrao. Ugye, hogy kiáltó a különbség?


Akik kimaradtak
Vincent Kompany (ManCity) évek óta a legmegbízhatóbb bekkek egyike Angliában, de valahogy mégsem toplistás. Javi Martínez (Bayern) a Bielsa-féle Bilbaóban bekket játszott, s ott világklasszisként szerepelt. Kit is felejtettünk ki? Sammy Kuffourt? Roque Juniort? John Terryt? Gerard Piquet-t? Dehogy, neki meghagyjuk a csillogást és a címlapokat. 


Az év hátvédjei a focitipp szerint

2011

2010

2009

2008
2007
2006
2005

További cikkek a rovatban

Szenvedély, szív, hivatás, haza

, Kukorelly Endre

Szenvedély, szív, hivatás, haza

Kukorelly Endre emlegeti a Fradit, Varga Zoltán és a horvátokat – meg az unalmat. Év végi körkérdés, 18. rész

Tovább

X Professzor a mutánsok élén

, Horváth Béla

X Professzor a mutánsok élén

Horváth Béla szerint X Professzor lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Év végi körkérdés, 18. rész.

Tovább

A foci ereje

, László Ágnes

A foci ereje

László Ágnes (a "Kislány, nagy foci" blog szerkesztője) a barcelonai élményekről, az egyiptomi és angol hősökről és a manchesteri buszozásokról. Személyes válaszok. Év végi körkérdés, 17. rész.

Tovább

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

, Zelei Dávid

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

Zelei Dávidnak a Vidiről vannak jó emlékei 2017-ből: a Bordeaux elleni siker tényleg óriási volt. A folytatást hagyjuk, inkább hajrá, Tatabánya! Év végi körkérdés, 16. rész.

Tovább

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

, Sánta Szilárd

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

Sánta Szilárd számára Andrés Iniesta „a futballista”. Ferenc pápa pedig az ideális szövetségi kapitány. Év végi körkérdés, 15. rész.

Tovább

Coutinho maradjon, kösz!

, Gazdag József

Coutinho maradjon, kösz!

Gazdag József szerint Vinnie Jones lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Különben pedig: Liverpool forever! Év végi körkérdés, 14. rész.

Tovább

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

, Purosz Leonidasz

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

Purosz Leonidasz az Udinese feltámadásának örül a legjobban, de a szövetségi kapitány kérdésében bizonytalan. Éljen az olaszos tiki-taka! Év végi körkérdés, 13. rész.

Tovább

Hátha majd most! Hahaha!

, Kiss László

Hátha majd most! Hahaha!

Kiss Lászlónak nem sok öröme volt idén a futballban (Juve-kudarc a BL-döntőben, Olaszország lemaradása a vb-ről), de az év csapata kárpótolta mindenért. Év végi körkérdés, 12. rész

Tovább

Szeretném tovább csodálni a játékukat

, Focitipp Official

Szeretném tovább csodálni a játékukat

Egressy Zoltán a Barcelona fanatikusa, vagyis nem nagyon érdekli, hogy a Real Madrid hány trófeát nyert idén (sokat). Év végi körkérdés, 11. rész.

Tovább

Futballkapitány? Kemény Dénes!

, Máté Gábor

Futballkapitány? Kemény Dénes!

Máté Gábor nem sémákban gondolkodik, szerinte Kemény Dénest kellett volna kineveznia magyar fociválogatott élére. És még: az új Messire várva. Év végi körkérdés, 10. rész

Tovább