Pirlo, a FUTBALLISTA

Pirlo, a FUTBALLISTA

, focitipp.hu

Az év középpályásai

Van nála gyorsabb focista, de okosabb nincs. A legjobb középpályás: Andrea Pirlo.1. Andrea Pirlo (olasz, Juventus)
"Nem ő ennek a generációnak a legjobb játékosa. De ő a legfontosabb" - így vélekedik Pirlóról Michael Cox, az ESPN szakírója. Egyetértünk, számunkra Pirlo a nagybetűs FUTBALLISTA, az alfa, az ómega és az origó. Az angolok elleni "panenkás" büntetőjéért külön köszönet.

2. Iniesta (spanyol, Barcelona)
Kalapot emelünk Andrés Iniesta (Barcelona) előtt, aki évről évre azt bizonyítja: a fociban is az ész a fontos, nem a haj! A legnagyobb erényét Fernando Torres foglalta össze: "tizenöt éve játszom vele együtt, de még sosem láttam rosszul focizni". Idén megházasodott, ahhoz is gratulálunk.


3. David Silva (spanyol, Atlético Madrid, ManCity)
Az Európa-bajnokságon csúcsformában pörgött, a döntőben ő szerezte az első gólt (s milyen gólt). A Manchester City meccseit pedig lassan csak miatta érdemes nézni. Rátekeredik a labdára, térül-fordul, driblizik, s a passzai valahogy mindig utat találnak a társak felé.


4. Mesut Özil (német, Real Madrid)
Mesut Özil a multikulturalizmus csúcsteljesítménye. Úgy bánik a labdával, mint egy török, és olyan fegyelmezett, mint egy német - ezt ráadásul ő állította magáról. Egyszer talán első is lesz a középpályások között, ha a német válogatott végre megnyer egy nagy futballtornát.


5. Toni Kroos (német, Bayern München)
Kit válasszunk az ősszel a Bundesligán átgázoló Bayern München kiváló középpályásai közül? A primadonnáskodó Ribéryt, a méla Müllert vagy az ökölbe szorított kezű Schweinsteigert? Megvan a válasz: Kroos!


Akik kimaradtak
Tudtuk, nagyon jól tudtuk, hogy Arturo Vidal (Juventus) príma futballista, de 2012-ben kiderült: klasszis. Nála csak csapattársa, Claudio Marchisio sokoldalúbb. Imádjuk Xavit, a körömpasszokat és a pajkos mosolyt is, de az ötös toplistában most nem találtunk helyet neki. Mint ahogy sajnáljuk Yaya Tourét is, akit sorozatban másodszor választottak meg Afrika legjobb futballistájának. Teljesen jogosan.


Az év középpályásai a focitipp szerint

2011

2010

2009
2008
2007
2006
2005

További cikkek a rovatban

Szenvedély, szív, hivatás, haza

, Kukorelly Endre

Szenvedély, szív, hivatás, haza

Kukorelly Endre emlegeti a Fradit, Varga Zoltán és a horvátokat – meg az unalmat. Év végi körkérdés, 18. rész

Tovább

X Professzor a mutánsok élén

, Horváth Béla

X Professzor a mutánsok élén

Horváth Béla szerint X Professzor lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Év végi körkérdés, 18. rész.

Tovább

A foci ereje

, László Ágnes

A foci ereje

László Ágnes (a "Kislány, nagy foci" blog szerkesztője) a barcelonai élményekről, az egyiptomi és angol hősökről és a manchesteri buszozásokról. Személyes válaszok. Év végi körkérdés, 17. rész.

Tovább

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

, Zelei Dávid

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

Zelei Dávidnak a Vidiről vannak jó emlékei 2017-ből: a Bordeaux elleni siker tényleg óriási volt. A folytatást hagyjuk, inkább hajrá, Tatabánya! Év végi körkérdés, 16. rész.

Tovább

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

, Sánta Szilárd

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

Sánta Szilárd számára Andrés Iniesta „a futballista”. Ferenc pápa pedig az ideális szövetségi kapitány. Év végi körkérdés, 15. rész.

Tovább

Coutinho maradjon, kösz!

, Gazdag József

Coutinho maradjon, kösz!

Gazdag József szerint Vinnie Jones lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Különben pedig: Liverpool forever! Év végi körkérdés, 14. rész.

Tovább

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

, Purosz Leonidasz

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

Purosz Leonidasz az Udinese feltámadásának örül a legjobban, de a szövetségi kapitány kérdésében bizonytalan. Éljen az olaszos tiki-taka! Év végi körkérdés, 13. rész.

Tovább

Hátha majd most! Hahaha!

, Kiss László

Hátha majd most! Hahaha!

Kiss Lászlónak nem sok öröme volt idén a futballban (Juve-kudarc a BL-döntőben, Olaszország lemaradása a vb-ről), de az év csapata kárpótolta mindenért. Év végi körkérdés, 12. rész

Tovább

Szeretném tovább csodálni a játékukat

, Focitipp Official

Szeretném tovább csodálni a játékukat

Egressy Zoltán a Barcelona fanatikusa, vagyis nem nagyon érdekli, hogy a Real Madrid hány trófeát nyert idén (sokat). Év végi körkérdés, 11. rész.

Tovább

Futballkapitány? Kemény Dénes!

, Máté Gábor

Futballkapitány? Kemény Dénes!

Máté Gábor nem sémákban gondolkodik, szerinte Kemény Dénest kellett volna kineveznia magyar fociválogatott élére. És még: az új Messire várva. Év végi körkérdés, 10. rész

Tovább